2006. gada Austrālijas ekspedīcija

Jānis Straupe, Kurbads un Ko SIA,
04-12-2017

„Aaaaaaaaaiziet! Jau no pirmajiem kilometriem sākas lietus, kas pavada mūs līdz pašai Koknesei. Pa nakti paliekam kempingā „Radzes” Daugavas krastā, starp Pļaviņām un Koknesi. Namatēvs Aivars sagaida mūs un paprāvo pavadītāju pulciņu ar silti kūpinātiem brekšiem.” Pirms 11 gadiem ar šādiem vārdiem un tādiem pašiem laika apstākļiem kā šodien iesākās Anda Pikāna un Jāņa Kļaviņa piecus mēnešus ilgais ceļš no Rīgas uz Melburnu ar enduro motocikliem, šķērsojot divus kontinentus un 12 valstis.

2006. gada 1. augustā tika uzsākts pasaulē unikāls piedzīvojums - ar KTM enduro motocikliem veikt vairāk nekā 28000 tālo ceļu līdz Austrālijas pilsētai Melburnā. Ekspedīcijas pārbaudījumi un veiksmes tika iemūžināti videomateriālos, kas rezultējās 12 epizožu garā seriālā, kas šobrīd ir brīvi pieejams apskatei vietnē "YouTube" vai "Lattelecom" video nomā.

"Pirmā augusta pievakarē Rumbulā prāvs pavadītāju pulciņš bija ieradies, lai pavadītu Andi un Jāni tālajā ceļā. Uz speciāli izveidota postamenta tika sarīkota improvizēta preses konference. Novēlēt Andim un Jānim visu labāko bija ieradušies gan ģimenes locekļi, gan draugi, gan biznesa partneri. Parunājuši ar viesiem, iemūžinājuši šo mirkli fotogrāfijās un mazliet iestiprinājušies, 20:00 puiši uzsāka ceļu uz Melburnu." Tā vēsta dienasgrāmatas ieraksts par izbraukšanas brīdi. Visas dienasgrāmatas par katru brauciena dienu iespējams izlasīt vietnē www.onthewayoffreedom.com.

Gadi iet, bet kāre uz piedzīvojumiem nemainās. Andis un Jānis pēc Austrālijas ekspedīcijas kopā devās ar kanoe laivu lejup pa Jukonas upi. Andis 2014. gadā devās enduro ekspedīcijā uz Abhāziju, 2015. gadā - uz Gruziju, bet 2017. gadā plānos atzīmēts doties uz Pamira kalniem Tadžikistānā. Pašreiz fonda "1836" ietvaros tiek iezīmēts enduro maršruts apkārt Latvijai par godu valsts simtgadei.

Ceļš uz brīvību turpinās!

On The Way of Freedom!