TV demonstrēs dokumentālo piedzīvojumu filmu Ceļā uz Brīvību

Jānis Straupe, Kurbads un Ko SIA,
05-02-2018

Sākot no 4. februāra 12 nedēļas katru svētdienu plkst. 20.30 Latvijas reģionu televīzijā (Re:TV) tiks demonstrēta dokumentālā piedzīvojuma filma Ceļā uz Brīvību, kas vēsta par divu latviešu piedzīvojumu meklētāju - Jāņa Kļaviņa un Anda Pikāna - ceļu ar enduro motocikliem no Rīgas līdz Melburnai piecu mēnešu garumā.

Vladislava Andrejeva un Sandra Jūras režisētās un Anda Pikāna producētās dokumentālās filmas "Ceļā uz brīvību" notikumi risinās 2006. gada otrajā pusē, kad sērijas citās televīzijas tika montētas vēl ekspedīcijas laikā, bet "Re:TV" ēterā sērijas būs redzamas citā, iepriekš TV skatītājiem neredzētā montāžā, piedzīvojot pirmizrādi televīzijā.

Jānis Kļaviņš, ceļotājs, mednieks, raidījumu vadītājs un šīs ekspedīcijas dalībnieks pēc 12 gadiem uz šo ceļojumu atskatās šādi: "Šis piedzīvojums 5 mēnešu garumā ir stāsts par paļaušanos. Paļaušanos uz sastaptajiem cilvēkiem, uz ceļa biedru un gaidāmajiem notikumiem. Katra diena bija kā solis pretī nezināmajam, jo valstis bija pietiekami eksotiskas un dažādiem izaicinājumiem bagātas. Ar gaišām domām, ticību un paļaušanos mēs to paveicām!"

Vairāk nekā 5 mēnešu garumā ar KTM enduro motocikliem tika nobraukti 28000 km, šķērsotas 12 valstis trīs kontinentos. Ceļojuma mērķis bija aizbraukt no Rīgas līdz Melburnai, izvēloties neierastu maršrutu ar visgarāko sauszemes ceļu, izvairoties no ceļošanas pāri ūdeņiem.

Austrālijas ceļojums bija sākums "On The Way of Freedom" ceļotāju kustībai, kas veica ceļojumus arī pa Jukonas upi Aļaskā, motociklu ekspedīcijas uz Gruziju un Kaukāzu, bet šobrīd par godu Latvijas simtgadei veic enduro maršruta iezīmēšanu apkārt Latvijas robežai fonda "1836" ietvaros.