Ar Garija Rožkalna uzvaru jaudīgajā Superbike klasē Igaunijā noslēdzas Baltijas čempionāta noslēdzošais posms motošosejā

Dace Teibe (BCRC mediju pārstāve un Garija Rožkalna komandas mediju pārstāve),
07-09-2021

4. un 5. septembrī Igaunijas trasē \"Porsche Ring\", Pērnavā, norisinājās CR Moto organizētās motošosejas Track Day, ar sacensībām ielas (Street) klasē, Retro klasē, MiniGP un Baltijas čempionāta noslēdzošais posms motošosejā, kas paralēli bija arī ieskaite Lietuvas, Latvijas, kā arī Igaunijas čempionāta posmam motošosejā, kopā pulcējot līdz pat 100 dalībnieku pat sportistus no Krievijas.


Cīņas par godalgotajām vietām un labiem rezultātiem bija ļoti spraigas, jo šis bija Baltijas čempionāta noslēdzošais posms motošosejā. Visjaudīgākajā sacensību motošosejas klasē – Superbike – uzvarēja mūsu Latvijas sportists Garijs Rožkalns no “Bruno Racing Team”. Tā bija emocijām bagāta uzvara gan pašam Garijam, gan visiem līdzjutējiem, jo Garijam tās bija pirmās sacensības pēc smagas traumas, kuru viņš guva, pēc neveiksmīga kritiena Vācijas čempionāta “Pro Superstock” klasē aptuveni 3 mēnešus atpakaļ, un tikai tagad, atsākot braukt ar motociklu. Tāpat, pati cīņa, izvērtās īpaši spraiga, jo “Superbike” klases 2. vietas ieguvējs Sarunas Pladas un 3 vietas ieguvējs Hanno Velt, sacensību gaitā visu laiku mainījās pozīcijām, saglabājot intrigu līdz pēdējam mirklim. Kā minēja pats Garijs Rožkalns, šī viņam bija vēsturiska uzvara, jo viņš nekad nebija uzvarējis Pērnavas trasē.
Garijs: “Esmu ļoti pateicīgs visiem, kuri mani atbalsta un protams savai ģimenei un sponsoriem. Esmu ārkārtīgi priecīgs un lepns par savu sniegumu Igaunijā, jo pēc man konstatētā atslēgas kaula lūzuma, man tika veikta operācija, taču, nesen pārbaudoties pie ārsta, tika konstatēts, ka kauls nav saaudzis kopā un ir jātaisa jauna operācija. Es iepazinos ar citu ārstu, kurš mani pārbaudīja un atļāva man pabeigt šo sezonu un ieplānot operāciju un atlabšanu pēc sezonas noslēgšanas. Uz moča es jūtos komfortabli, komanda strādāja prefekti un mocis uzvedās labi. Tālākie plāni man ir doties uz treniņiem Čehijā un tad uz noslēdzošo posmu Vācijā Septembra beigās.”
Baltijas čempionāta posmā no Latvijas sportistiem godalgotās vietas tāpat izcīnīja Ivo Vinniņš ar 3. vietu B1200 klasē, piekāpjoties Igaunijas un Lietuvas sportistam. Ivo Vinniņam šī bija īpaši smaga cīņa, kura tika nopelnīta ar samu darbu ne tikai spraigā cīņā pašās sacensībās. Iepriekšējā dienā, treniņa braucienos, sportists avarēja, kā rezultātā tika pamatīgi apskādēts Ivo mocis. Ivo ar saviem atbalstītājiem un ģimeni devās uz Latviju, meklēja jaunas detaļas, metināja un laboja moci līdz vēlai naktij. Agri no rīta visi devās atpakaļ uz “Porsche Ring” trasi Pērnavā, lai cīnītos par godalgoto vietu un viņam tas izdevās! “Superstock 600” klasē godalgotās vietas sadalīja Igauņu sportisti. Vislielākā konkurence bija sacensību “C600” un “C1200” klasē, kur piedalījās 26 sportisti. C1200 klasē godalgoto 2. vietu starp Igaunijas un Lietuvas braucējiem izcīnīja pašmāju sportists Artis Skulte, bet “C600” klasē godalgotās vietas sadalīja Lietuva un Igaunijas sportisti.
Pavisam drīz tiks apkopoti Baltijas Čempionāta motošosejā sezonas kopvērtējuma rezultāti.
Mūs sportistiem bija arī labs sniegums retro klasē, kur visas godalgotās vietas sadalīja Latvijas sportisti. 1. vietu ieguva Kārlis Jakomovs, 2. vietu ieguva Kaspars Brigzne un 3 vietu ieguva Nils Valters Rozītis.
Gandrīz visi Latvijas godalgotie sportisti atzīmēja, ka bijis satraukums, jo laika apstākļi nepatraukti mainījās. Sestdien, Street klases sacensības, tika patrauktas tikai neilgi pēc sacensību sākuma, jo sacensību laikā sakās gan lietus, gan krusa.