5 godalgotās vietas Latvijas sportistiem Baltijas motošosejas čempionātā Igaunijā

Baltic Circuit Racing Championship (Baltijas Motošosejas Čempionāta) mediju pārstāve,
25-05-2022

Garijam Rožkalnam izcīnot 2. vietu visjaudīgākajā sacensību motošosejas klasē – Superbike – Igaunijā norisinājās pirmais Baltijas čempionāta posms motošosejā! 2022. gada 21. un 22. maijā Igaunijas, Parnu trasē “Porsche Ring” notika motošosejas Track day un Baltijas čempionāta pirmais posms motošosejā, kas paralēli bija arī ieskaite Lietuvas, Latvijas, kā arī Igaunijas čempionāta posmam motošosejā, un kopā pulcēja līdz pat 100 dalībniekiem. Spraigā cīņā ar konkurentiem no citām Baltijas valstīm 5 mūsu sportisti no sacensībām mājās devās ar godalgotām vietām, tajā skaitā 2 vietu sacensību ātrākajā “Superbike” klasē izcīnīja Garijs Rožkalns.



Paralēli čempionāta posmam pirmajā dienā visiem bija iespēja skatīties un piedalīties CR Moto organizētajā “Track day”, kā arī piedalīties Street jeb ielas klases un Retro motociklu klases sacensībās. Tāpat, svētdien bija iespēja sekot līdzi bērnu motošosejas kausam “MiniGP”. Pasākums kopā pulcēja virs 100 dalībniekiem un pats Baltijas čempionāta posms motošosejā paralēli bija arī ieskaite Latvijas, Igaunijas un Liqui Moly Lietuvas čempionāta posmam motošosejā. Pretēji sacensību dienai, kad laiks visus lutināja ar siltu saulīti, sestdien, treniņu diena, nebija viegla, jo bija vējains un vēss ar nelieliem nokrišņiem. Kopumā uz starta stājās turpat 100 dalībnieki, no kuriem astoņpadsmit bija Latvijas sportisti.
2. vietu visjaudīgākajā sacensību motošosejas klasē – Superbike – izcīnīja Latvijas sportists Garijs Rožkalns (Bruno Moto). Garijas Rožkalns jau iepriekš ir izcīnijis godalgotas vietas Baltijas čempionātā, kā arī uzrādījis labu rezultātus treniņos un sacensībās citviet. Superbike klases pirmo vietu ieņēma Lietuvas sportists Šarūnas Pladas, bet trešajā vietā palika Iagunijas sportists Madis Vestel. Labus rezultātus uzrādīja arī citi Latvijas sportisti, kuri startēja Superbike klasē – Sergejs Paņevins (Motoaplis) un Ivo Vinniņš (SFRT Motorsports).

Visplašāk pārstāvētajā B1200 klasē 2. vietu izcīnīja mūsu pašmāju sportists Māris Grīviņš (Road Racing Riga). Starp 21 braucējiem pirmo vietu ieņēma Igaunijas sportists Jarmo Kivi un trešo vietu Evgeny Lavrinenko. Tuviu godalgotajai vietai bija arī Latvijas sportists Kristaps Grietiņš, taču Kristaps bija veicis apdzīšanas manevru zem dzeltenajiem karogiem un viņam tika piespriests divdesmit sekunžu sods, kā rezultātā viņš ieņēma sesto vietu, ļaujot pakāpties par pozīciju augstāk savam komandas biedram Mārim Grīviņam, kurš bija finišējis kā trešais.

Godpilno 1. vietu Superstock 600 klasē piecpadsmit dalībnieku konkurencē ar pārliecinošu uzvaru izcīnīja Latvijas sportists Gints Apinis (Motoaplis), otrā vietā ierindojās Somijas sportosts Olli Konttinen, bet trešajā vietā palika Jonas Stankūnas no Lietuvas.

C600 un C1000 klases sacensībās kopā bija 23 dalībnieki, kurā divas trešās vietas izcīnīja divi sportisti no Latvijas. C1200 klasē Gatis Grosgalis (Privāti), bet C600 Alfrēds Lazdiņš (SFRT Motorsports).

Nākošais Baltijas čempionāta posms notiks mūsu pašmāju trasē – Biķerniekos, jau šī gada 2.- 3. jūlijā