Nācis gaismā Kawasaki hibrīda un elektriskā motocikla prototips.

zefiirs,
22-08-2022

Kawasaki jau ilgu laiku strādā pie jauniem elektriskiem un hibrīdmotocikliem un ir pieteicies vairākiem jauniem patentiem saviem gaidāmajiem motocikliem. Nesen notikušajās “Suzuka 8 hours” sacencībās Japānā, bija iespēja redzēt Kawasaki gaidāmos hibrīda un elektrisko motociklu prototipus. Lai gan Kawasaki nepublicēja nekādu oficiālu informāciju vai paziņojumu, internetā parādījušies detalizēti abu prototipu attēli. Kas atbilst Kawasaki pagājušajā gadā paziņotajiem plāniem līdz 2025. gadam zīmola klāstā iekļaut vismaz 10 elektriskos vai hibrīdos modeļus.

鈴鹿8耐の前夜祭を、突然カワサキの電動バイクとハイブリッドモデルが駆け抜けました! Zとニンジャ??#鈴鹿8耐 pic.twitter.com/hxVvVkRoke

— webオートバイ (@webautoby) August 6, 2022


Hibrīds.

Kamēr vēl officiāla informācija nav pieejama, izskatās, ka hibrīdmodelis diezgan tuvu tam, lai būtu gatavs ražošanai. Šķiet, ka tam būs parallel-twin dzinējs tāpat, kā Ninja 400 izmantotais. Šim dzinējam tika pievienots elektromotors, kas atrodas virs pārnesumkārbas. Arī izplūdes sistēma līdzīga kā Ninja 400. Hibrīda prototipam dakša, priekšējais spārns un bremžu suporti ir no Ninja 650. Hibrīdmodeļa aizmugurējā daļa izskatās diezgan apjomīga, kas sasitīts akumulatoru, kas ir uzstādīts zem sēdekļa. Motociklam būs automātiskā pārnesumkārba.



Elektriskais prototips.

Vizuāli elektriskais prototips stila elementus aizņemies no Z sērijas motocikliem. Aizmugurējās bremzes joprojām tiek darbinātas ar kāju, atstājot stūri bez kreisās sviras. Lai gan mēs nevaram būt pārliecināti, šķiet, ka Kawasaki, iespējams, ir atteicies no lielā, smagā un dārgā akumulatora, kā arī dārgā CHAdeMo lādētāja, izvēloties noņemamu akumulatoru komplektu. Izskatās, ka “Degvielas tvertnes vietā” augšdaļa var tikt atvērta vai noņemta, norādot, iespejams, ka zem tā būs maināmi akumulatori.




Bildes nākušas gaismā jau pirms vairāk kā desmit dienām, bet vairāk informācijas Kawasaki nav sniedzis.Visticamāk motociklu debija gaidāma šogad izstādē EICMA 2022, kur Kawasaki sniegs mums vairāk informacijas par jaunajiem modeļiem. EICMA (Esposizione Internazionale Ciclo Motociclo e Accessori), ir ikgadējmotociklu izstāde Milānā, Itālijā