Dakāras rallijs 2023: 2,3 un 4.posms.

zefiirs,
04-01-2023

Dakaras rallijs jau ceturto reizi norisinās Saūda Arābijā. Sacīkstes sākās 31. decembrī ar prologu un šodien, 4.janvārī, noslēdzās ceturtais posms. Šogad Dakāras rallijā būs 14 ātrumposmi. Atpūtas dienas plānota 9.janvārī. Kopumā veicamā distance - 8549 km, no kuriem ātrumposmu distance sastāda - 4706 km.

2.posms. no nometnes Sarkanās jūras piekrastē uz Alula, kopumā 589.07 km, no kuriem ātrumposms- 430 km garumā.

Otrais posms sākās ar braucienu 159 kilometrus uz dienvidiem, lielākā daļa posma gāja cauri akmeņainām trasēm, bet uz beigām pavērās plašā tuksnesī ar dažām kāpām. Meisons Kleins (“KTM”) dienu sāka vienmērīgi, pirmajā pieturas punktā ieņemot 25. vietu, taču viss mainījās ātrumposma gaitā, kur viņš strauji mainīja savu pozīcīju. Meisons Kleins (“KTM”) kļuva par Dakaras rallija otrā posma kopvērtējuma līderi. Viņa tuvākie sekotāji bija Tobijs Praiss (“KTM”) un Žoans Bareda Borts (Honda).






3.posms no Alulas uz Hailu 669 km garš posms, ātrumposms - 447 km.

Trešais posms kārtējo reizi pierādīja cik sarežģīts ir Dakāras rallijs un pat pieredzējušākajiem braucējiem šis nav vienkarš pārbaudījums. Pēc veiktiem 273 kilometriem kritienu piedzīvoja Rikijs Brabeks (“Honda”), kurš ar iegūtu muguras traumu nogādāts slimnīcā. Šis jau ir otrais motobraucējs, kurš izstājies no sacīkstēm gūto traumu dēļ. Kā jau iepriekš ziņojām, par Semu Sanderlendu (GAS GAS), kurš sacencību pirmā posma 52 kilometrā piedzīvoja smagu kritienu. Abi braucēji ir bijušie Dakaras uzvarētāji šajā klasē.
Trešā posma uzvarētājs bija Daniels Sanderss (GAS GAS) kurš kļuva par līderi arī sacensību kopvērtējumā.






4.posms no Hailas atpakaļ uz Hailu 574 km garš posms no kura ātrumposms- 425 km.

Ceturtais posms sākās un beidzās Hailā. Posms bija smilšains un ainavu papildināja milzīgi klinšu kalni, kas slēpa pieturas punktus. Šajā posmā Honda braucējs Džoans Barreda izcīnīja savu 30. uzvaru karjerā un pirmo uzvaru šogad, finišu sasniedza pēc četrām stundām 28 minūtēm un 18 sekundēm, apsteidzot komandas biedru Pablo Kvintanilju, finišejot pirmais, bet viņa komandas biedrs -Kvintanilja atpalika tikai par 16 sekundēm. Savukart trešajā pozīcijā, zaudējot ar minūti un piecām sekundēm, ierindojās Skailers Hovss (“Husqvarna”). Tomēr austrālietis Daniels Sanderss “GAS GAS ” kopvērtējumā saglabā pirmo vietu, taču uz otro pakāpies Hovss, kurš tagad atpaliek no līdera tikai 3 minūtes un 33 sekundes, kamēr labāko trijnieku joprojām noslēdz Kevins, zaudējot vairāk nekā 4 minūtes.