Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Harley-Davidson prezentē 2019 Live Wire- pilnīgi jauno elektro piedziņas motociklu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (8)
  • Drukāt
  • Tatjana Voitenko, HD sabiedrisko attiecību konsultants,
    08-11-2018

    Šodien EICMA izstādē Milānā Eiropas pirmizrādi piedzīvo elektropiedziņas Harley-Davidson® LiveWire™. Par šo jaunumu preses konferencē paziņoja produktu attīstības departamenta viceprezidents Marc McAllister. Viņš iepazīstināja ar jaunā produkta tehniskajām specifikācijām. Šis ir pirmais divratu elektromotocikls Harley-Davidson® saimē.

    Pirmoreiz elektromotociklu ražošanas plāni tika prezentēti pasākumā “More Roads to Harley-Davidson” 30.06.2018, kad Harley-Davidson atklāj plānus par jauniem ieguldījumiem elektromotociklu ražošanā un vēlmi paātrināt šo procesu, līdz 2022. gadam ieviešot ražošanā pilnu elektromotociklu gammu. Šobrīd LiveWire ir ražošanai gatavs motocikls. Harley-Davidson saredz perspektīvas elektromotociklu ražotnē un ir nolēmis kļūt par globālo līderi šajā jomā.

    LiveWire pirmsākumi radās vīzijā par elektromotociklu 2014. gadā projekta LiveWire ietvaros, kura mērķis bija izpētīt elektromotociklu potenciālu. Projekts rezultējās elektromotociklā ar ļoti augstu veiktspēju – lielisku momentānu paātrinājumu, ko nodrošina elektromotors ar augstu griezes momentu, tiklīdz pieskarieties akseleratora svirai, nav nepieciešams sajūgs, ne pārnesumkārba, zems masas centrs, alumīnija rāmis un perfekta balstiekārta, kas nodrošina dinamisku manevrētspēju. Viss ir optimizēts priekš pilsētas ielas motocikla.

    Dzinējs

    Elektromotors ar konstantu griezes momentu visā darbības diapazonā – maksimālais griezes moments jau pie minimāliem apgriezieniem, kas nodrošina neticamu paātrinājumu. Motors ir novietots zemu, tādējādi panākot zemu masas centru, kas savukārt nodrošina labu un stabilu motocikla vadāmību, kā arī stabilitāti apturētam motociklam. Jaunajam motoram ir arī jauna skaņa, kas kļūst skaļāka līdz ar ātruma pieaugumu – jaunā skaņa reprezentē LiveWire elektromotora jaudu.

    Šasija

    Transmisija un balstiekārta jaunajam elektromotociklam ir veidota īpaši pilsētas apstākļiem – straujai manevrētspējai. To palīdz nodrošināt pastiprināts alumīnija rāmis. LiveWire ir aprīkots ar Showa® balstiekārtu. Aizmugurējā viena amortizatora balstiekārta Showa® BFRC-lite® (Balanced Free Rear Cushion-lite) kombinācijā ar priekšējo balstiekārtu Showa SFF-BP® (Separate Function Fork-Big Piston®), ir ideāla tipiskiem braukšanas apstākļiem pilsētā.

    Labākas veiktspējas un vadības nodrošināšanai, elektromotocikls ir aprīkots ar Brembo monobloka bremzēm – 300mm dubultiem bremžu diskiem priekšā, kas nodrošina teicamas bremzēšanas īpašības. Motocikls LiveWire standartaprīkojumā ir aprīkots ar ABS un pretbuksēšanas (TSC) sistēmu. Harley-Davidson® sadarbībā ar Michelin ir izstrādājuši šim modelim speciāli paredzētas riepas (180mm aizmugurē/120mm priekšā). Braucējs var arī pielāgot LiveWire veiktspēju ar septiņiem izvēles braukšanas režīmiem - no kuriem četri ir rūpnīcas uzstādījumi un vēl trīs režīmi, kurus lietotājs var individuāli pielāgot.

    Tehnoloģijas

    Instrumentu panelis, kas izvietots pie stūres, ir aprīkots ar skārienjūtīgu augstas izšķirtspējas spilgtu TFT ekrānu, kas nodrošina plašu, viegli nolasāmu informācijas klāstu. Displeja novietojums ir maināms, pielāgojot to individuāli katram motocikla vadītājam. Displejs ir savietojams ar Bluetooth tehnoloģijām nodrošinot savietojamību ar navigācijas iekārtām un audio atskaņošanas sistēmām utt.

    Elektromotocikla LiveWire pamata enerģijas avots ir RESS (Rechargeable Energy Storage System) litija jonu akumulators alumīnija sakausējuma korpusā. Papildus LiveWire motocikls ir aprīkots ar mazāku 12 voltu litija jonu bateriju, kura nodrošina barošanu apgaismojumam, instrumenta panelim, vadības ierīcēm un taurei.
    Motocikla uzlādei ir iespējams izmantot iebūvētu lādierīci, kura ar elektrotīklu savienojama ar vadu, kas atrodas zem motocikla sēdekļa, kā arī uzlādes sistēma ir savietojama ar ātrās uzlādes (DCFC) iekārtām (SAE J1772 savienojums ASV, vai CCS2 – IEC citur pasaulē). Visiem Harley-Davidson dīleriem, kas tirgos LiveWire motociklus, piedāvājumā būs arī attiecīgās uzlādes stacijas.

    Stils

    LiveWire stils ir tikpat satriecošs kā izpildījums - Harley-Davidson stila doktrīna ir : visa uzmanība dzinējam. Tāpat kā V-tvin gadījumā pirmais, kas metās acīs ir dzinējs – dārgakmens kronī – katrā Harley-Davidson motociklā, ari elektromotors tiek īpaši izcelts. Tas ir spožā korpusā ar izceltiem mehānismiem, visiem jau pirmajā skatiena uzmetienā ir jāsaprot, cik tas ir spēcīgs. Papildus arī īpaša dizaina akumulatoru alumīnija sakausējuma korpuss ar dzesēšanas sistēmu iekļaujas šajā dizaina konceptā. Kā nobeigums visam ir izceļams motocikla īpašais krāsojums, kas virsmai liek izskatīties pēc anodizēta metāla.

    Jaunais Harley-Davidson LiveWire būs nopērkams nākamajā gadā. Detalizētāka informācija par rezervācijas iespējām un cenām būs pieejama 2019. gada janvārī. Visa informācija pieejama h-d.com, ka arī pie Harley-Davidson Riga, Latvija moto salonā K. Ulmaņa Gatvē 21 vai pa tālruni +371 676 06 062.











    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties