Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Sēru vēsts-Bīstamie šķēršļi

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (14)
  • Drukāt
  • Motopower,
    06-01-2020

    Madonas novadā, iebraucot pār ceļu pārvilktā trosē, miris kvadricikla vadītājs, informēja Valsts policija.

    Traģiskais negadījums notika svētdien, 5. janvārī, ap plkst. 14.20 Aronas pagastā.

    Sākotnējā informācija liecina, ka 1974. gadā dzimis vīrietis, vadot kvadriciklu, iebrauca pār ceļu novilktā trosē. Cietušais no gūtajām traumām mira.


    Pēdējā laikā bezceļa motociklistu aprindās izplatās gan runas gan foto pierādījumi pagalam neapdomīgai līdzcilvēku rīcībai.

    Mežā izmētāti dēļi ar tajos sadzītām naglām, pār stigām pārvilktas dzeloņdrātis un drātis. Šādi pārsteigumi nereti izvietoti vietās kas nav pārredzamas. Var noprast ka tas darīts ar iepriekšēju nodomu nodarīt kaitējumu pa mežu, meža ceļu vai stigu braucošajiem motociklistiem.


    Regulāri viesojoties mežā tiek plaši novērota atkritumu izgāšana tajā. Reti kurā vietā Rīgas rajonā, braucot ar motociklu pa meža ceļu var izdoties nemanīt šādu cūcību. Ja tur var iebraukt ar auto, noteikti kāds būs pacenties. Ar nožēlu varam secināt ka ar šo vien kaitējumu ir par maz. Atsevišķi indivīdi , kas nebūt nav apdāvināti ar prāta spējām uzskata ka mežs pieder viņiem un tie būs tiesīgi lemt kam tajā atrasties kam nē, kam dzīvot kam nedzīvot.

    Šiem indivīdiem nav saprotams ka nepietiek ar to ka tev pieder māja vai mazdārziņš kurš atrodas meža tuvumā, tas nepadara visu mežu par tavu. Cilvēk attopies.

    Motopower.lv pauž atklātu nosodījumu pret šādām, pretlikumīgām un dzīvību apdraudošām darbībām un aicina ikvienu motobraucēju, skrējēju, vai atpūtnieku nekavējoties ziņot Valsts policijai par šāda fakta konstatēšanu. Īpašs lūgums rīkoties zibenīgi ja pamanāt šādu "instalāciju" veidotāju. Jūsu darbība var izglābt kādam motobraucējam dzīvību.


    Papildināts

    Aicinam ikvienu motobraucēju tai skaitā enduro cienītājus padomāt par apkārtējo vidi un tēlu ko veido ikkatrs no mums. Šī tēla un attieksmes veidošanā nav nekādas nozīmes ir vai nav motociklam numurzīme, brauc viens vai kompānijā. Protams, kāds teiks ka tāpat būs "īpašie" neapmierinātie "motonīdēji", tomēr svarīgi ir atcerēties ka ir ari pārējā sabiedrība. Cienīsim citus, un citi varbūt nedaudz vairāk cienīs mūs. Ja ne cienīs, tad vismaz piecietīs un nevilks uz kašķi. Jo mazāk "sliktās" uzmanības piesaistīt jo lielāki ieguvēji būsim mēs visi.

    Savukārt ņemot vērā pēdējo gadu enduro braucēju straujo pieaugumu ieteikums esošajiem braucējiem.Mēs taču varam pieskatīt viens otru un jaunajiem braucējiem izstāstīt meža braukšanas ētiku, tas nav daudz prasīts kopēja mērķa vārdā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties