Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Par tehniskās apskates pakalpojuma attīstību 2021.-2030.gadam

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (4)
  • Drukāt
  • Negantelis,
    11-08-2020

    Jaunais koncepts par tehniskās apskates pakalpojumu attīstību paredz jaunu darbības modeli transportlīdzekļu tehniskās apskates jomā

    , saskaņā ar kuru CSDD arī turpmāk veiks transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati, tomēr tehniskās kontroles pakalpojumus iepirks Publisko iepirkumu likumā noteiktā kārtībā, vienlaicīgi katrā tehniskās apskates stacijā nodrošinot tehniskās apskates procesa uzraudzību, kā arī normatīvajos aktos noteikto maksājumu iekasēšanu un valsts deleģēto funkciju izpildi.
    Tehniskās apskates procesa uzraudzību CSDD nodrošinās, uzturot valsts transportlīdzekļu un to vadītāju reģistru, realizējot komersantu darbības kontroles pasākumus, uzturot videonovērošanas sistēmas, nodrošinot tehniskās kontroles inspektoru apmācību un atestāciju, un citus uzraudzības procesus, kā arī veicot tehniskās kontroles uz ceļiem.
    Tāpat CSDD nodrošinās maksas iekasēšanu par tehnisko apskati atbilstoši Ceļu satiksmes likumam izdotajos MK noteikumos paredzētajā apmērā visās tehniskās apskates stacijās, savukārt, no šīs naudas maksās komersantiem par tehniskās kontroles veikšanu un finansēs tehniskās apskates uzraudzības funkcijas. Savukārt iepirkuma priekšmets būs tehniskās kontroles pakalpojums, kura pasūtītājs būs CSDD un kuru komersantam būs tiesības veikt noteiktā reģionā.
    Paredzēts, ka publisko iepirkumu principu piemērošana padarīs caurskatāmu un objektīvu uzņēmēju ienākšanu tehniskās apskates pakalpojuma tirgū un veicinās privāto komersantu iesaisti saimnieciskajā darbībā. Iepirkuma mērķis būs nodrošināt objektīvu transportlīdzekļu tehniskās kontroles veikšanu, vienlaikus klientam nodrošinot labāku pakalpojumu kvalitāti un pieejamību.
    2018.gada 11.decembra Ministru kabineta sēdē izskatītajā un apstiprinātajā Informatīvajā ziņojumā “Par izmaiņām transportlīdzekļu valsts tehniskajā apskatē” bija paredzēts iepirkuma procedūru izsludināt līdz 2020.gada 1.septembrim. Taču, ņemot vērā, ka pirms iepirkuma procedūras uzsākšanas nepieciešams atsavināt CSDD piederošās kapitāldaļas esošos tehniskās kontroles uzņēmumos, organizējot izsoli, kā arī Satiksmes ministrijas vēlmi pirms iepirkuma vēl precizēt tehniskās apskates attīstības koncepciju un šī jautājuma atkārtotu virzību izskatīšanai Ministru kabinetā, iepirkuma procedūra būtu izsludināma līdz 2021.gada 1.septembrim, bet ne ātrāk kā līdz CSDD piederošo kapitāla daļu pārdošanai.



    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties