Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Markuss Ozoliņš iegūst otro vietu MX85 klasē Eiropas čempionātā Polijā

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Luīze Vīksna (LaMSF),
    07-06-2021

    Nedēļas nogalē, 5. un 6. jūnijā Gdaņskā, Polijā veiksmīgi noslēdzies otrais Eiropas čempionāta posms MX65 un MX85 cc klasēm motokrosā. Ziemeļaustrumu zonu pārstāvēja deviņi jaunie motosportisti no Latvijas. Mūsu jauniešiem sacensībās veicās labi. Par Eiropas čempionāta otrā posma tituliem cīnījās četri MX85 un piecie MX65 cc klases sportisti.

    Vislabāko rezultātu un veikumu trasē parādījā Markuss Ozoliņš (“MX Moduls”), kurš MX85 cc klasē izcīnīja otro vietu. Sarunā ar Markusa Ozoliņa treneri, Dāvi Ivanovu, viņš pastāstīja, ka sacensībās gāja labi. “Tas bija redzams jau sestdien, kad kvalifikācijas braucienā pēc laba starta izdevās uzvarēt. Svētdien braucienos starti nepadevās tik labi, bet veicot apdzīšanas, Markuss spēja finišēt pirmajā braucienā - otrajā vietā un otrajā braucienā - trešajā vietā, kas finālā deva otro vietu. Ar sacensībām un rezultātu esam apmierināti, šīs bija pirmās sacensības šosezon, kurās startējām,” saka Dāvis Ivanovs.

    Pēc sacensībām Markuss Ozoliņš pastāstīja, ka viņam Polijā trase patika, jo tā bija diezgan cieta un slidena. “Sacensībās bija ieradušies daudz labu braucēju ar ko varēju cīnīties. Svētdien bija neliels uztraukums, iespējams, tāpēc starti nebija tik labi. Kopumā esmu priecīgs, jo beidzot ir sākušās sacensības un izdevās labi braucieni,” tā Markuss Ozoliņš

    MX65 cc klasē Jēkabs Hudolejs (“K. Serģa Motoklubs”) ieguva 11. vietu. Kvalifikācijas dienā rezultāti viņam bija ļoti labi. Pre-kvalifikācijas braucienā Jēkabs Hudolejs kvalificējās kā piektais un kvalifikācijas braucienu pārliecinoši nobrauca pa otro vietu. Emocijas jaunajam sportistam bija daudz, bija liels prieks, jo pirmo reizi viņš bija ticis tik augstu kādā no braucieniem. Otrā dienā sacensībās pirmais brauciens - otrā starta vieta. “Starts padevās diezgn labi. Turējos ceturtajā vietā. Sāku panākt jau trešo vietu, bet priekšā braucošais sportists lielā tramplīna nosēdienā manā priekšā nokrita, tāpēc nācās strauji bremzēt un pats piedzīvoju kritienu. Nevarēju tik ātri piecelties un motocikls arī uzreiz nepielēca. Nācās ilgāk nostāvēt malā,” piedzīvoto stāsta Jēkabs Hudolejs. Pirmajā braucienā viņš finišēju 16. vietā. Otrais brauciens sportistam bija līdzīgs. No starta viņš aizbraucu kā ceturtais. Spraigajā braucienā, vienā līkumā izslīdēja motocikls un iznāca kritiens. “Šorezi piecēlos ātri, braucienu turpināju no pēdējās vietas, bet otrajā aplī izdevās daudzus apsteigt. Aizcīnījos līdz 7. vietai. Kopumā esmu priecīgs. Trase bija ļoti forša. Varēja veikties labāk. Esmu guvis labas mācības, ko nākamreiz darīt labāk, lai uzlabotu savu veikumu trasē,” stāsta Jēkabs Hudolejs, kurš jau sāk gatavoties šajā nedēļas nogalē 12. un 13. jūnijā paredzētajam Eiropas čempionāta trešajam posmam Šauļos, Letuvā.

    Eiropas čempionāta motokrosā MX85 cc klases otrā posma rezultāti:

    2. vietā Markuss Ozoliņš (“MX Moduls”)
    5. vietā Markuss Kokins (“MX Moduls”)
    10. vietā Emīls Solovjevs (privāti)
    12. vietā Raivo Laicāns (“AMK Bieriņi”)


    Eiropas čempionāta motokrosā MX65 cc klases otrā posma rezultāti:


    7. vietā Toms Dankerts (“AMK Bieriņi”)
    11. vietā Jēkabs Hudolejs (“K. Serģa Motoklubs”)
    12. vietā Denijs Bogdānovs (“Camk Latgale”)
    14. Vietā Artūrs Vinters (“JVE Mototeam Riga”)
    18. vietā Platons Chekurovs (“AMK Bieriņi”)

    Sacensību rezultātu ŠEIT https://www.fim-europe.eu/events/1109

    Atgādinām, ka Eiropas čempionāts MX65 un MX85 cc klasēm ir sadalīts četrās Eiropas zonās – Dienvidaustrumu, Dienvidrietumu, Ziemeļrietumu un Ziemeļaustrumu.
    Mūsu MX65 un MX85 cc klases braucēji pārstāv Ziemeļaustrumu zonu, kurā ietilpst – Latvija, Lietuva, Igaunija, Ukraina, Krievija, Baltkrievija un Polija.
    No šīm četrām zonām katrā klasē MX65 un MX85 TOP 8 dosies uz finālu, kurš šogad septembra vidū norisināsies Riola Sardo, Itālijā.

    2021. gada Eiropas čempionāta kalnedārs https://www.fim-europe.com/motocross-snowcross/
    Eiropas čempionāta MX65 un MX85 cc klasēm zonas noslēdzošais piektais posms notiks 15. augustā Latvijā, Alojā.



    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties