Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Dakāras rallijs 2023: Pirmais posms

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • zefiirs,
    02-01-2023

    Dakaras rallijs jau ceturto reizi norisinās Saūda Arābijā. Sacīkstes sākās sestdien, 31. decembrī ar prologu un šodien, 1.janvārī, norisinājās pirmais posms. Šogad Dakāras rallijā būs 14 ātrumposmi. Atpūtas dienas plānota 9.janvārī. Kopumā veicamā distance - 8549 km, no kuriem ātrumposmu distance sastāda - 4706 km.


    Šī gada sacensības norisinās no rietumiem uz austrumiem- Rallijs iesākās Sarkanās jūras piekrastē , pēc tam brauceji šķērsos visu Arābijas pussalu- brauks cauri Davasira ielejai, pāri kalniem un tad četru dienu garumā būs jāšķērso Rubelhālī, kas ir viens lielākajiem smilšu tuksnešiem pasaulē un līdz finišēs Dammamā pie Persijas līča. Tas būs garākais ceļš kopš 2014.gada un solās būt pamatīgs pārbaudījums pat vispieredzējušākajiem braucējiem.




    Kontrasts starp prologu pludmalē un 2023. gada Dakaras pirmo posmu nevarētu būt krasāks. Pirmajā posmā braucējiem bija jāveic 603 kilometri, ieskaitot ātrumposmus 368 kilometru garumā.




    Diemžēl neveiksmīgi šis rallijs sācies un beidzies 2022.gada čempionam Semam Sanderlandam ("GasGas"), kurš 52 kilometrā piedzīvoja smagu kritienu. Kā ziņo organizatori, tad sportists, esot bijis pie samaņas, taču viņš tika nogādāts slimnīcā uz pārbaudēm, kur viņam tika konstatēts smadzeņu satricinājums un pleca lūzums.



    Pirmais šajā posmā finišēja Sanderlenda komandas biedrs, austrālietis Daniels Senderss, taču viņam, kā arī otro vietu guvušajam čīlieti Pavlo Kintaniljam ("Honda") un spānim Hoanam Barredam (JB) tika piemēroti sodi par ātruma limita pārsniegšanu.

    Uzvaru pirmajā posmā svinēja 2020. gada uzvarētājs Rikijs Brabeks (“Honda”), kuram 19 sekundes zaudēja Kevins Benavides (“KTM”) ar, bet 39 sekundes zaudēja Tobijs Praiss(“KTM”).















    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties