Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Reišuļi Francijā finišē TOP10 labāko vidū

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre,
    18-03-2024

    Pagājušajā nedēļas nogalē, 16. un 17. martā Francijā, “Baslī” trasē aizvadīts \\\"French Elite\\\" čempionāta atklāšanas pirmais posms motokrosā, kurā MX2 klasē startēja latviešu motosportisti Kārlis Alberts Reišulis un Jānis Mārtiņš Reišulis.




    Kvalifikācijā Jānis Mārtiņš startēja A grupā, kurā finišēja pirmais, Kārlis Alberts startēja B grupā un palika devītais. Pirmajā braucienā Jānis Mārtiņš ierindojās devītajā pozīcijā un otrajā braucienā sestais, bet Kārlis Alberts pirmajā braucienā septītais, otrajā braucienā piektais.
    Kopvērtējumā MX2 klasē Kārlis Alberts Reišulis izcīnīja septīto vietu, bet Jānis Mārtiņš Reišulis devīto.
    Kārlis Alberts Reišulis pēc posma pastāstīja, ka šajās sacensībās negāja kā plānots. ”Kvalifikācijā manā vērtējumā bija slikta. Neizdevās salikt to apli. Izdevās tikai vienu apli kaut cik ātri nobraukt. Pirmais brauciens bija mazliet labāks, taču ņemot vērā, ka starts neizdevās, tad bija jāpacīnās, lai tiktu priekšpusē. Trasē bija grūti apdzīt. Otrais brauciens bija labāks, starts izdevās labs. Braucu pa otro vietu, bet tad mani apsteidza divi braucēji, gribēju apdzīt, nokritu. Bija daudz visādu kļūdu, nejutos, kā treniņos. Ieguvu pieredzi pirms Eiropas čempionāta posma Spānijā,” saka sportists.
    Jānis Mārtiņš Reišulis: “Aizvadīju savas šī gada pirmās sacensības Francijā. Veicās labi, bet bija nianses, pie kurām vēl jāstrādā un tās jāuzlabo. Trase dienas sākumā bija dubļaina. Kvalifikācijā sanāca uzrādīt ļoti labu apļa laiku. Uz startiem devos kā pirmais, varēju izvēlēties labu starta vietu. Abi starti bija labi, taču abos pieļāvu vienu un to pašu kļūdu. Aizbraucu kā trešais.”
    Pirmā brauciena, otrajā starta līkumā Mārtiņam sanāca sadursme ar citu braucēju un viņš nokritu. Stresa momentā sportistam bija grūti piestartēt motociklu. Braucienu viņš turpināja no pēdējās vietas. “Ceturtajā aplī bija jānovelk dubļainās brilles. Aizcīnījos līdz devītajai vietai. Pirmajam šīs sezonas braucienam tas ir labs rezultāts. Otrajā braucienā startā aizbraucu kā trešais aiz francūža un sava brāļa Kārļa. Labi aiz viņiem turējos. Vienā brīdī mani apsteidza cits franču sportists, bet tad pēc kāda laika apsteidzu Kārli, biju trešais. Dzinu otro vietu, sanāca kļūda, atkal noslāpa motocikls. Bija grūti pabraukt. Nokritu. Finišēju sestais. Kopumā devītā vieta, kas man šķiet ir labi. Varbūt rezultāts nav pats labākais, bet braukšanas ziņā bija labi. Nav nemaz tik slikti. Konkurenti bija stipri un daži būs šajā nedēļas nogalē Spānijā, Eiropas čempionāta pirmajā posmā motokrosā. Kopumā bija diezgan laba nedēļas nogale Francijā, viss patika, ” saka Jānis Mārtiņš Reišulis.
    Rezultāti: https://www.elite-motocross.fr/resultats/2024/default/basly-14-2/mx2/
    23. un 24. martā, Spānijā norisināsies Pasaules čempionāta otrais un Eiropas čempionāta pirmais posms motokrosā. Šajā posmā Latviju pārstāvēs seši motosportisti.
    MXGP klasē startēs Pauls Jonass (“Standing Construct Honda MXGP team”), bet
    EMX250 klasē startēs Kārlis Alberts Reišulis (“Team VRT Yamaha Racing”), Jānis Mārtiņš Reišulis (“Team VRT Yamaha Racing”), Edvards Bidzāns (“KMP HONDA RACING TEAM POWERED BY KRETTEK”), Mairis Pumpurs (privāti) un Rauls Blumfelds (privāti),


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties