Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Ieteikumi tiem, kas plāno iegādāties savu pirmo motociklu

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (14)
  • Drukāt
  • MOTOpower.lv,
    18-07-2008

    Ņemot vērā, ka šobrīd piedāvāto motociklu modeļu skaits ir ievērojami liels, tāpēc, lai potenciālais pircējs, kurš nolēmis iegādāties savu pirmo motociklu, neapjuktu un spētu pēc konkrētiem kritērijiem, ne tikai vadoties no savām vēlmēm vai draugu un paziņu aptuveniem ieteikumiem, izvēlēties sev piemērotāko motociklu, ir apkopoti vairāki pieturas punkti jeb ieteikumi, kas varētu atvieglot šo procesu:

    • jāizvērtē savas motocikla vadīšanas spējas un pieredzi, t.i., nenovērtēt savas prasmes pārak augstu, pērkot pirmo motociklu, kura dzinēja darba tilpums ir jau 600 k.cm. Pirmo motociklu labāk izvēlēties mazāk jaudīgu un tad ar laiku, kad klāt nāk arī iemaņas un pieredze, pamazām pāriet uz jaudīgākiem motocikliem.

    • jānoskaidro, kādam nolūkam tiks iegādāts motocikls, proti, vai tas paredzēts ikdienas braukāšanai pilsētā vai ārpus tās, vai arī tas būs domāts tikai izbraucieniem nedēļas nogalē vai brīvajā laikā, tāpat pa kāda seguma ceļiem plānots vairāk braukt utt. Tātad, ir jāzina, kāda un cik liela nozīme motociklam kā pārvietošanās līdzeklim būs potenciālā pircēja ikdienā, jo katram motocikla veidam vairāk vai mazāk ir noteiktas funkcijas, tā piemēram, motocikls, kas paredzēts braukšanai pa „neceļiem” diez vai būs piemērots gariem izklaides izbraucieniem vai ikdienas braucieniem pa pilsētu. Tāpat ir svarīgi izpētīt un salīdzināt vairāku motociklu ražotāju modeļus, jo katram brendam ir raksturīgas kaut kādas konkrētas iezīmes savu modeļu ražošanā, piemēram, vienam ražotājam tie būs ērti un komfortabli, otram - ar lielisku vadāmību, savukārt trešam – ar izcilu paātrinājumu.

    • gluži tāpat kā katra cilvēka ķermenis atšķiras gan pēc „izmēriem” un „apmēriem”, tikpat atšķirīgi gan pēc lieluma un veida ir arī motocikli. Tāpēc pirms pirkšanas ir svarīgi izpētīt un izmēģināt vairāku veidu motociklus, un izvērtēt, vai izvēlētais motocikls atbilst paša pircēja ķermeņa uzbūvei, piemēram, vai motocikls nav pārak augsts un ar pēdām var ērti pieskarties zemei, vai arī, ja ir problēmas ar muguru, tad jāpievērš uzmanība, kādā pozīcijā braucot, mugura jutīsies komfortabli, kā arī, vai ir pietiekami ērti rokturi, kas brauciena laikā pārāk nenogurdina un nenospriego plaukstas locītavas, vai sajūga un bremžu sviras ir viegli aizsniedzamas un izspiežamas, noteikti jāpievērš uzmanība arī sēdekļa formai un materiālam, jo lielai daļai motociklu ar standrta aprīkojumu, jau nobraucot tikai 1 stundu ērtie sēdekļi mēdz „pārvērsties par akmeni”.

    • svarīgi ir arī izlemt vai tiks pirkts jauns vai lietots motocikls, jo, kā jebkuram transporta līdzeklim, tam būs nepieciešami papildus līdzekļi tā uzturēšanai un apkopei. Tomēr, ja pirmajā brīdī lietota motocikla cena liekas pieņemamāka, tomēr var gadīties, ka ekspluatācijas periodā šajā motociklā nākas ieguldīt vēl vairāk līdzekļus, kā rezultātā kopējās izmaksas var būt pat lielākas nekā būtu izmaksājis jauns motocikls. Taču, ja potenciālajam pircējam nav sevišķi liela pieredze motocikla vadīšanā, tad lietots motocikls ir ideāls variants kā vislabāk iegūt braukšanas iemaņas, tajā pašā laikā lieki nesatraucoties vai nešaustot sevi par katru jaunu noskrāpējumu vai bukti. Ja pircējs tomēr nolemj iegādāties lietotu motociklu, tad ieteicams to noteikti vispirms parādīt speciālistam, kas novērtēs tā patieso tehnisko un arī vizuālo stāvokli.

    Kā pēdējais ieteikums – nesasteigt pirkšanu. Necensties vadīties no impulsīvām iegribām, ja ir vēlēšanās iegādāties patiešām sev atbilstošu motociklu, jo, kā to pierāda jau iepriekš minētie ieteikumi, motocikla izvēle ir laikietilpīgs process, kura laikā jāapzina, jāizpēta un noteikti arī jāizmēģina liels skaits modeļu līdz iespējams piemeklēt sev vispiemērotāko gan pielietojuma, gan cenas ziņā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties