Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


“Ceļā uz brīvību” #3 Mongolija, Gobi tuksnesis

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Raitis Tučs, Kurbads un Ko SIA,
    05-03-2014

    Dokumentālā filma “Ceļā uz brīvību”, kas agrāk bija skatāma vien televīzijā un DVD formātā, tagad, pateicoties tehnoloģiju attīstībai un iespējai interneta vietnē YouTube, kā arī Latvijas motobraucēju forumā MOTOpower.lv sadaļā “Ceļā uz brīvību”, skatāma arī internetā.

    Piezīmes: HOVD - kāda no kalnu pārejām ceļā uz Manhan (2000 m vjl.) (31. augusts).



    Pirms došanās tālāk uz alām, kuras iekļautas mūsu maršrutā, virzienā pilsētā atrodam internetu un bankā samainām naudu. Laiks pilsētā silts, varētu būt kādi +18. Vadāmies tikai pēc koordinātēm, kuras ievadītas navigācijā. Pēc nobrauktiem 50 km ciematā Duud pielejam bākas ar 80. markas degvielu. Šeit ir jārēķinās ar to, ka labāku degvielu var dabūt tikai lielajās pilsētās, un tā ir arī dārga - vidēji viens litrs maksā vienu dolāru. Sūknis ir arhaiskas konstrukcijas, ar rokām darbināms. Par alām, līdz kurām pa taisno jābūt vien 25 km, neviens neko nezina. Dodamies pa ceļu, kurš mūs izved cauri pasakainai ielejai. Ap sešiem vakarā, kad pa aizvien grūtāk izbraucamiem kalnu ceļiem un takām esam pietuvojušies meklējamām koordinātēm vien 8 km attālumā, ceļš beidzas. Dusmas mijas ar nelielu paniku. Mēģinām kalnu šturmēt tālāk pa bezceļu, tas ved augšā 30 grādu slīpumā, pamatne ir cieta, bet nosēta ar lielajiem klints bluķiem. Kad saule jau sāk rietēt, sasniedzam gandrīz pašu pārejas virsotni, bet tad nākas konstatēt, ka tālāk braukt ir bezjēdzīgi, jo seko straujš kāpums, un nevar jau zināt, kas mūs gaida otrā pusē. Uzmanīgi nošļūcam ar močiem kādu kilometru zemāk un tad jau mūs arī pārsteidz tumsa. Stiprā vējā ar mokām uzceļam telti un savācam apkārt izkaltušos lopu mēslus, no kuriem izdodas aizkurt ugunskuru.
    _____________________________

    Ceļojuma piezīmes lasiet http://enduroadventure.lv/lv/piezīmes/2006/08/

    Augstā kvalitātē filmu iespējams iegādāties DVD diskā.
    http://enduroadventure.lv/lv/katalogs/

    Filma YouTube skatāma ar transporta un loģistikas kompānijas KURBADS atbalstu http://www.kurbads.lv, sadarbībā ar Kurbads TV.



    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties