Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


“Ceļā uz brīvību” #4 Mongolijas zelts, mūris uz Ķīnas robežas

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Raitis Tučs, Kurbads un Ko SIA,
    12-03-2014

    Dokumentālā filma “Ceļā uz brīvību”, kas agrāk bija skatāma vien televīzijā un DVD formātā, tagad, pateicoties tehnoloģiju attīstībai un iespējai interneta vietnē YouTube, kā arī Latvijas motobraucēju forumā MOTOpower.lv sadaļā “Ceļā uz brīvību”, skatāma arī internetā.

    Piezīmes: Saishand – Erenhot (Mongolijas – Ķīnas robeža) (15. septembris).



    Ķīnas termināls ir vēl iespaidīgāks par mongoļu un no attālumā atgādina ziemas pili. Piebraucot pie augstajiem dzelzs vārtiem, gaiši zaļā formā ar sarkanām uzšuvēm ģērbies policists mūs nodzen malā un liek gaidīt. No apkārt stāvošajiem autobusiem izveļas ķīniešu bari un sakrīt mums apkārt. Sēžam uz močiem un bezpalīdzīgi noraugāmies, kā apmēram trīsdesmit interesenti rausta, knibina močus, somas un arī mūs. Pēc brīža pienāk tāds kā no amerikāņu filmām par Vjetnamu, draudīga izskata zaļš oficieris un liek uzrādīt dokumentus. Pases viņu neinteresē, var saprast tikai vienu vārdu - permission. Izvelku savu dokumentu mapi ar visiem ielūgumiem, ieteikuma vēstulēm un tulkotajām tiesībām. ātri tos pāršķirstījis, viņš krata noraidoši ar galvu un kaut ko ķīniešu valodā murmina. Izvelku ATA karneti, nekādas izmaiņas. Tad draudīgi paceļot balsi viņš ar rāciju norāda Mongolijas virzienā un uzbļauj: "Back to Mongolia!" Kad lūdzam pieaicināt tulku, viņš paliek vēl niknāks un no izkliegto vārdu arsenāla noprotam, ka tūlīt tiks atņemtas pases un anulētas vīzas. Atmosfēra varen draudīga, jo pa to laiku mūs ir aplenkuši vēl kādi pieci zaļie. Saprotam, ka nav variantu un pagriežamies Mongolijas virzienā. Tālāk, kā paredzam, sekos vēl viena problēma - mūsu Mongoļu vīza ir slēgta un atpakaļ valstī teorētiski atgriezties nav iespējams. Tomēr nav tik traki, jo mongoļu robežsargu apakšpulkvedis labi runā krieviski un līdzjūtīgi nosaka, ka bija jau paredzējis tādu iznākumu pie ķīniešiem. Viņš anulē izbraukšanas zīmogus, un mēs atgriežamies Mongolijā. Sameklējuši netālu no robežas viesnīcu, ap deviņiem vakarā beidzot tiekam pie brokastīm un noturam kara apspriedi rītdienai.
    _____________________________

    Ceļojuma piezīmes lasiet http://enduroadventure.lv/lv/piezīmes/2006/09/

    Augstā kvalitātē filmu iespējams iegādāties DVD diskā.
    http://enduroadventure.lv/lv/katalogs/

    Filma YouTube skatāma ar transporta un loģistikas kompānijas KURBADS atbalstu http://www.kurbads.lv, sadarbībā ar Kurbads TV.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties