Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Četri dēkaiņi devušies ceļā uz Gruziju ar motocikliem

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • www.onthewayoffreedom.com ,
    18-05-2014

    „On the way of freedom” ceļotāju apvienības šī gada mērķis ir ar enduro motocikliem aizbraukt līdz Gruzijai, veidojot dienasgrāmatu par to, kā ir pārvietoties ar motocikliem pa bijušajām Padomju savienības republikām. Četrotne mēnesi ilgajā un grūtajā ceļā devās ceļā trešdien.



    Piedzīvojumu meklētāji ir bērnības draugi, kurus dzīve atkal savedusi kopā pēc 27 gadiem. Baizeļi, kā grupa sevi jaunībā nodēvēja, tagad ir vīri ar stāžu, bet kopējās intereses – piedzīvojumi un motocikli – joprojām ir saglabājušās. Tagad ir pienācis laiks Baizeļiem apvienoties un doties kopējā ceļojumā.



    Grupas maršruts pēdējā brīdī ir ticis pamainīts un tagad ir plāns doties uz Gruziju pa tiešo caur Krieviju, izlaižot sākotnējo ideju par braukšanu cauri Baltkrievijai un Ukrainai, ņemot vērā pēdējā laika notikumus Ukrainā. Apvienībai šis nav pirmais kopīgais ceļojums, jo pagājušogad tika veikts brauciens uz Rumāniju. Baizeļi ceļojuma laikā veidos nākamo filmu „Baizeļu ceļojuma dienasgrāmata Nr.2: ceļā uz Gruziju”, kuru būs iespēja vēlāk visiem interesentiem noskatīties. Ceļojuma laikā „On the way of freedom” grupas piedzīvojumiem varēs sekot līdzi interneta vietnē facebook.com/Onthewayoffreedom.



    „On the way of freedom” kustības dalībnieks Andis Pikāns izsakās par ceļojumu: „Šīs sezonas doma ir aizbraukt līdz Gruzijai un reportāžu veidā sniegt ieskatu par to, kā izskatās šis brauciens no motobraucēju skatupunkta”. Iespējamās tehniskās problēmas motocikliem nebaida Baizeļus: „Mēs visi esam tehniski cilvēki un jebkuru problēmu mēs spēsim atrisināt. Moci mēs varam salikt ar aizsietām acīm, tas mūs galīgi nebiedē”, mierīgs ir Baizelis Jānis.



    Apvienībai nosaukums „On the way of freedom” jeb „Ceļā uz brīvību” radies no tā, ka ceļošana ar motocikliem ir veids, kādā grupas biedri jūtas brīvi un tieši atrašanās ceļā dod to brīvības sajūtu.

    Kustībai jau ir vairākas dokumentālās filmas par piedzīvojumiem ceļā. 2006. gadā tapa filma ar nosaukumu „Ceļā uz brīvību” par Anda Pikāna un Jāņa Kļaviņa 5 mēnešu ilgo ceļojumu ar motocikliem uz Austrālijas pilsētu Melburnu. Par 2002. gada un 2008. gada ekspedīcijām Kanādā un Aļaskā lejup pa Jukonas upi uzņemtā filma „Jukonas skartie” vēl aizvien ir skatāma kinoteatrī K.Suns. Tagad ir pienākusi kārta nākamajam piedzīvojumam uz Gruziju.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties