Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


BAIZEĻU moto ceļojuma video treileris ir pieejams apskatei

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (8)
  • Drukāt
  • Raitis Tučs, Kurbads un Ko SIA,
    06-11-2014

    Šogad pavasarī ekspedīcijā uz tālo Gruziju ar motocikliem devās četri latviešu piedzīvojumu meklētāji, kuru sākotnējais mērķis bija izpētīt šo valsti no motociklistu skatupunkta, tomēr dažādu apstākļu sakritības dēļ ceļš uz Gruziju bija slēgts.

    [youtube]6o7Z4y5aLTI[/youtube]

    Jaunie apstākļi ļāva apceļot Kaukāza reģionu, īpašu uzsvaru liekot uz Abhāzijas teritoriju – starptautiski neatzītu valstisko veidojumu Gruzijas teritorijā. Abhāzija kāro iegūt neatkarību no Gruzijas jau gadiem ilgi.

    Viss ceļš tika dokumentēts fotogrāfijās un videomateriālos ar mērķi parādīt interesentiem, kādi ir ceļošanas apstākļi ceļā uz Kaukāzu bijušās Padomju savienības teritorijās.

    Video materiālos tika iemūžinātas dažādu etnisko grupu cilvēku pārdomas par dzīvi kopumā, vēl joprojām aktuālo Ukrainas-Krievijas konfliktu un par karu Abhāzijas reģionā pirms 20 gadiem. Kā pagātnes militārais konflikts ietekmē vienkāršo cilvēku ikdienu.

    Visam pa vidu domstarpību risināšana ar robežsargiem un vietējiem kārtības sargiem, cīņa par vīzām un iebraukšanas atļaujām. Informācija un zināšānas, kas lieti noderēs jebkuram motoentuziastam un ceļotgribētājam.

    Vēl nepieciešams laika sprīdis, lai pabeigtu apjomīgu dokumentālo filmu, taču par prieku interesentiem filmas treileris ir ieraudzījis dienasgaismu.

    Baizeļi, kā sevi dēvē šie motobraucēji, ir četri bērnības draugi, kas atkal satikās pēc 20 gadiem un saprata, ka nekas nav mainījies - tāpat kā toreiz, tā arī tagad, viņus vieno motocikli, neizbraucami ceļi un piedzīvojumi. Un pēc 20 gadu ilgas pauzes Baizeļi dodas kopējās ekspedīcijās, kuru galamērķis sniedzas tālāk par tikšanu līdz tuvākajai apdzīvotajai vietai.

    Baizeļu ekspedīcijas pamatmērķis ir apceļot visas bijušās Padomju savienības republikas un parādīt šīs zemes un ceļu līdz tām no motociklistu skatu punkta.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties