Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Latvieši šonedēļ uzsāks motociklu ekspedīciju uz Gruziju

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Jānis Straupe, “On the Way of Freedom” pārstāvis,
    17-05-2015

    Ceturtdien, 14. maijā, trīs Latvijas motociklisti, baizeļi uzsāka mēnesi ilgu enduro ekspedīciju no Rīgas uz Gruziju. Ekspedīcija tiks veikta ceļotāju kustības “On the Way of Freedom” ietvaros, tās laikā plānots mērot aptuveni 4000 kilometru garu maršrutu un uzņemt dokumentālu filmu par ceļojuma laikā piedzīvoto.

    Ceļotāju mērķis ir ar enduro motocikliem apceļot Gruziju, veicot dažādas grūtības pakāpes Padomju Savienībā zināmos DOSAAF motociklu maršrutus un izpētīt maz zināmākās Gruzijas vietas, kas grūti sasniedzamas ar kājām vai automašīnu.
    Ekspedīcijas dalībnieki, baizeļi ir ceļotāji un bērnības draugi - Andis Pikāns, Oskars Prauliņš un Normunds Kalve.

    Baizeļu ekspedīcijas maršruta galvenie punkti ir Polocka, Gomeļa, Kijeva un Odesa, no kurienes ceļotāji ar kravas prāmi pārcelsies uz Batumi un tālāk pulksteņa rādītāja virzienā dosies apkārt Gruzijai, ceļojumu noslēdzot galvaspilsētā Tbilisi kopā ceļā pavadot četras nedēļas.

    Ekspedīcija uz Gruziju turpinās baizeļu 2014. gada maijā veikto ekspedīciju uz Kaukāzu, kuras laikā laikā dabas apstākļu dēļ iebraukšana Gruzijā bija liegta. 2014. gada ceļojumā tapusi dokumentāla filma “Baizeļu piedzīvojumi Kaukāzā”, tās sērijas šopavasar pārraidītas LTV7 kanālā un tikko izdotas arī DVD formātā kopā ar ilustratīvu grāmatu ar ceļotāju piezīmēm.

    Andis Pikāns, Baizeļu ekspedīcijas uz Gruziju iniciators un dalībnieks: “Šonedēļ uzsāksim ekspedīciju ar mērķi atklāt maz zināmākās un grūti sasniedzamās Gruzijas vietas. Mēs neturēsimies pie noteiktiem maršrutiem, bet ļausimies piedzīvojumiem, jo ceļojot ar motocikliem ir iespējams sasniegt īpašu brīvības sajūtu un sekot, kur aizved ceļš un piedzīvojumi. Ekspedīcijas laikā pašu spēkiem veidosim dokumentālu materiālu par Gruzijas dabu, vietējo iedzīvotāju dzīvi un viņu unikālo skatījumu uz vēsturiskajiem notikumiem Kaukāza reģionā.”

    Gruzijas ekspedīcijas gaitā uzņemtais video materiāls pēc ekspedīcijas noslēguma pārtaps filmā, turpinot “On the Way of Freedom” stāstu ciklu par ceļošanu ar motocikliem kādreizējās Padomju Savienības teritorijā.

    Par “On the Way of Freedom”

    “On the Way of Freedom” jeb “Ceļā uz brīvību” ir ceļotāju kustība, kuras dalībnieki ar enduro motocikliem apceļo pasauli, rodot brīvības sajūtu un piedzīvojumus. Dokumentējot atgadījumus ceļā, rodas vērtīgi materiāli, kas pārtop filmās un foto stāstos, lai dotu iedvesmu līdzīgi domājošiem uzdrīkstēties atrast savu "ceļu uz brīvību”.
    “On The Way of Freedom” zināmākie piedzīvojumi ir 2006. gada ekspedīcija ar motocikliem no Rīgas uz Melburnu un kanoe ekspedīcija pa Jukonas upi “Jukonas skartie”.
    Visas kustības dalībnieku ekspedīcijas ir dokumentētas filmās, kas vairākkārt izrādītas Latvijas televīzijas kanālos un izdotas DVD formātā.

    Baizeļu ekspedīcijai uz Gruziju var sekot līdzi “On the way of freedom” mājas lapā: http://www.onthewayoffreedom.com, kā arī Facebook lapā: http://www.facebook.com/onthewayoffreedom, kur regulāri tiks publicētas ceļotāju piezīmes, foto un video materiāls.

    Papildus informācija:
    Jānis Straupe
    Kustības “On the Way of Freedom” pārstāvis
    Tālr. 29667658
    E-pasts: janis.straupe@kurbads.lv


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties