Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Ceļojums ar moci apkārt Zemeslodei. Ievads.

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (8)
  • Drukāt
  • Rolands,
    30-05-2017

    Grūti pat aptvert laika ātrumu ar kādu tuvojas izsapņotais mirklis, kad mēs, Rolands un Kitija, sēdīsimies tik iemīļotā motocikla (Patrika) mugurā un dosimies līdz šim visgarākajā, laika un attāluma ziņā, ceļojumā mūsu dzīvēs, mēs to saucam par Ceļojumu apkārt Zemeslodei. Mūsu sirdīs un galvās valda tik neizmērojams prieks un satraukums par to, ka brīžam liekas- mūsu sirdspuksti tūlīt, tūlīt pārvērtīsies patīkamā straujā motora klaudzoņā.





    Brīžos, kad iezogas milzīgs nemiers par vēl nepaveikto un rodas neskaitāmas jaunas idejas par ceļojuma laikā paveicamo, apskatāmo un uzzināmo, uz mirkli apstājamies un apmierināti atskāršam, ka tās Lielās, vissvarīgākās lietas pirms došanās prom tak jau paveiktas:
    - Patriks "kaujas gatavībā"- uzliktas jaunas riepas, vārsti noregulēti, degvielas, gaisa filtrs un eļļas nomainītas, instrumenti un rezerves daļas atlasītas;
    - Iedzīve- piemērots apģērbs, tehnika, vislabākie guļammaisi, ne tikai aukstum un mitrumizturības ziņā, bet arī tamdēļ, ka tos iespējams apvienot vienā lielā, primus, aptieciņa utmldz. utt.. un pats svarīgākais veikts sapakošanās ģenerālmēginājums- esam patīkami pārsteigti, vietas pietiek, neticami, bet tiešām gana.. nevajadzēs telti atstāt mājās.
    - Tātad sagatavošanās plāns ir izpildīts ar uzviju, bet kā tad ar tām daudzajām, daudzajām ceļojuma gaitas idejām, kas tik tīkami moca mūsu prātus..

    Šobrīd esam uzstādījuši par savu ceļojuma mērķi nobraukt vismaz 40 075km, tā teikt mērot Ekvatora garumu.

    Sākumā plānojam doties virzienā Lietuva=> Polija=> Slovākija=> Ungārija uz Rumāniju, kur vēlamies pavadīt ilgāku laika posmu- apskatot šo brīnišķīgo motociklistu paradīzi ar pasakainiem kalnu ceļiem, iespaidīgām panorāmām, skaistu neskartu dabu, protams, ceļā piestājot arī tādās apbrīnojamās vietās kā Trans Alpina, Transfagarasan pārejas, Maramuresului parks, Peles pils un Donavas ieleja (attēls transfagarashan, maramuresului).

    Tālākajā maršrutā esam iekļāvuši Horvātiju, Serbiju, Melnkalni, Albāniju. Ņemot vērā, ka agrāk jau kādam no mums vai abiem ir laimējies pabūt šajās skaistajās Balkānu valstīs, tad esam nonākuši pie atziņas, ka noteikti vēlamies atgriezties, lai vēlreiz savām acīm ieraudzītu Dubrovņiku, senatnīgo Horvātijas pilsētu Adrijas jūras krastā, Melnkalnes Durmidor nacionālo parku ar tirkīza zilajiem ezeriem kalnu pakājē un gleznaino Ohridas ezeru Albānijā (attēls Durmidor.).

    Pēc vizītes balkānos plānojam doties aplūkot kādas tad tās izslavētās Zelta smiltis izskatās, dodamies uz Bulgāriju.

    Bulgārijā plānojam tikšanos ar mūsu labu draugu un lielisku motobraucēju no Itālijas, kurš tad ir uzņēmies mums parādīt šīs valsts iespaidīgākās, skaistākās un nozīmīgākās vietas. Pēc Bulgārijas apmeklējuma, tālākais plānotais ceļojuma maršruts mūs ved cauri Turcijai uz Gruziju, kur vēlamies uzturēties ilgāku laiku, lai pieņemtu būtisku lēmumus par tālāko ceļojumu un nokārtotu tam nepieciešamās vīzas un atļaujas, kā arī, protams, lai baudītu skaisto valsti un tās piedāvātās iespējas. Šeit mēs arī pieliekam visus mūsu pūliņus un ļoti ceram, ka mums izdosies veikt tālāko ceļu šķērsojot noslēpumainās un paražām bagātās Irānas robežu, kā arī nebūs melots, ja teiksim, ka visnedrošāk un viegli trīcošām kājām domājam par Pakistānas šķērsošanu, lai tālāk dotos uz Indiju, redzētu pasakainos Himalaju kalnus un pieņemtu arvien jaunus lēmumus par iespēju apceļot Āzijas valstis vai lidojumu uz Dienvidameriku, kur mums pavērtos jauna vēl neiepazīta Pasaule..

    Būsim ļoti priecīgi un pateicīgi par atsaucību un līdzi jušanu mums mūsu garajā ceļā:

    www.motoaround.com
    https://www.facebook.com/motoaroundworld/
    https://www.instagram.com/patric_the_motorcycle/
    https://www.youtube.com/channel/UCPQGMiiCAHIqJgIYhizpQdw

    Durmidora parks


    Maramuresului parks


    Transfagarashan


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties