Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Ar jaunu trases rekordu noslēdzies Baltijas Motošosejas čempionāta pirmais posms Pērnavā

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • SFRT,
    20-05-2019

    Aizvadītajā nedēļas nogalē, Auto24Ring trasē, Pērnavā, tika aizvadīts pirmais 2019. gada sezonas posms Baltijas Čempionātā motošosejā, kas pulcēja vadošos Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Somijas braucējus. Lieliskie laika apstākļi pulcēja gandrīz 100 motobraucējus dažādās klasēs, C-klasē uz starta stājoties pat 30 motosportistiem.

    Kvalifikācija sacensībām tika sadalīta 2. sesijās- dodot iespēju sestdien uzrādīto kvalifikācijas laiku vēl uzlabot svētdienas rītā. No Latvijas sportistiem vislabāko laiku kvalifikācijā uzrāda Superstock klasē braucošais Ilmārs Rudzons (SFRT Motorsports) ar 1:19.034, kam seko B1000 klases braucēji Juris Brinkmanis (Motokurzeme) 1:19.845 un Jānis Priednieks (SFRT motorsports) 1:21.642. Superbike klases kvalifikācija parāda divus galvenos pretendentus uz uzvaru – mājinieku Hannes Soomer un Somijas sportistu Ville Valtonen – kuri abi apli veic 1 minūtē un 14 sekundēs.

    Superstock/B600 komboinētajā braucienā no otrās starta vietas startējušais Ilmārs Rudzons (SFRT Motorsports) nosargā savu pozīciju, bet nelielas tehniskas problēmas neļauj pilnvērtīgi cīnīties par uzvaru braucienā. Lai gan finišs sasniegts 2. pozīcijā – no Superstock klases braucējiem Ilmārs ir ātrākais un izcīna 1. vietu savā klasē. Normunds Lojāns (Motoaplis) ierindojas 4. vietā.

    B1000 klasē visa brauciena garumā norisinās intensīva cīņa par katru pozīciju, diemžēl kritiena dēļ, sacensības tiek apturētas pēc 12. apļa. No latviešiem ātrākais ir Juris Brinkmanis (Motokurzeme) izcīnot 4. vietu. Jānim Priedniekam (SFRT Motorsports) 8. vieta.

    Superbike klasē dominē Igaunija, Somija un Lietuva. Vadībā jau no paša starta ir mājinieks Hannes Sommer, kurš sacensību laikā uzstādīja jaunu Pērnavas trases rekordu 01:13.953. Diemžēl šādu tempu 18 apļus garajā sacensībā neiztur aizmugures riepa un Hannes Sommers ir spiests 15 aplī atgriezties boksos, pirmo vietu atdodot somam Villo Valtonen. 2. vietu izcīna pieredzējušais Šarunas Pladas no Lietuvas, trešais Krievijas motosportists Mikhail Shumlin.

    C klase uz 14 apļus garo sacensību pulcē veselus 29 motosportistus, diemžēl pēc pusotra apļa sacensība tiek pārtraukta un pēc restarts Latvijas braucējiem vairs neizdodas tik labs. Mikus Baltrums (SFRT Motorsports) izcīna 14. vietu. Artis Skulte (SFRT Motorsports) 18.

    Sacensības noslēdz Street klase, dodot iespēju piedalīties motošosejā tiem, kas vēlas pamēroties spēkiem ar to pašu motociklu ar kuru brauc ikdienā un izmēģināt braukšanu trasē bez papildus izdevumiem. 9 sportistu konkurencē piedalās 2 Latvijas braucēji, Māris Grīviņš (SFRT Motorsports) piekāpjas mājiniekiem un izcīna 3. vietu, Mārtiņš Brasla (Streetfighters.lv) 6. vieta.

    Nākamais Latvijas motošosejas čempionāta posms notiks Rīgā, Biķernieku trasē, 08.06.2019.

    Visi rezultāti:
    ŠEIT















    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties