Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Lubānas posma rīkotājs Guntis Klikučs : “Esam uz pozitīvas nots un gaidām sacensības”

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Luīze Vīksna (LaMSF),
    30-06-2021

    Nedēļas nogalē, 3. jūlijā, Lubānā, Lubānas mototrasē notiks Latvijas Junioru čempionāta, Zelta Mopēda čempionāta, Latvijas kausa Q Kids, Retro kausa un MX Dāmu kausa pirmais posms motokrosā.



    Paralēli šim pasākuma norisināsies arī “2T” festivāls, kurā aicinām reģistrēties 2T 18+ un 2T 30+ klases braucējus no amatieru klasēm ar divtaktu motocikliem. Šo klašu sportistiem būs pārsteiguma balvas no atbalstītāja “Hansa Flex” un ikvienam būs iespēja cīnīties arī par lielo “Jackpot”, kas būs katras klases sezonas uzvarētājam.

    Šī festivāla idejas autors Nauris Beļūns pastāstīja, ka “ar brāli braucam, ar divtaktu motocikliem. Kādreiz arī tēvs brauca sacensībās, iespējams, tāpēc “divtakteri” tik cieši “iespiedušies” atmiņā.” Taujāts par to, kā šī ideja radās, tās autors atklāja, ka “iespaidojāmies no līdzīga festivāla, kas norisinās Anglijā, kur uz pasākumu atbrauc ar 2T motocikliem un visas dienas garumā notiek braucieni. Gribēju ko līdzīgu izveidot arī Latvijā. Braucēju ir daudz, tāpēc vēlos aicināt un motivēt arī citus piedalīties šajā “2T” festivālā.” Tas notiks Retro kausa sacensību formātā, šis pasākums norisināsies sešu posmu garumā. “Finālā apbalvosim labākos. Novēlu organizatoriem, lai viss izdodās un sanāk, kā plānots,” tā Nauris.

    Sacensību rīkotājs Guntis Klikučs stāsta, ka šāda mēroga motokrosa sacensības organizē pirmo reizi. “Pagājušā gada rudenī aizvadīju Zelta Mopēda posmu, atsauksmes bija labas, viss izdevās. Ejam solīti pa solītim uz priekšu un šogad rīkojam lielākas sacensības. Ceru, ka viss izdosies. Esam uz pozitīvas nots un gaidām sacensības,” saka organizators. Lubānas trase ir veidota vairāk kā 10 gadus, tā ik gadu tiek paplašināta, pagarināta un veidota arvien skaistāka tās infrastruktūra. “Novēlu sportistiem, lai izdodas sacensības un Lubānai skaistus svētkus. Ar skatu nākotnē, lai iedibinātu to, kā tradīciju un Lubānā motokross notiktu gadu no gada,” saka Guntis.

    Latvijas Junioru čempionāta klases: MX50 Vecākie (no 7 gadu vecuma), MX65 Jaunākie, MX65 Vecākie, MX85 Jaunākie, MX85 Vecākie, MX125, MX125B, MX2 Juniori, MX2 Juniori B, Q 100 (no 7 gadu vecuma), Q Juniori, B/V Bērni.

    Katras Latvijas Junirou čempionāta solo klases uzvarētājs tiks pie balvas no sacensību atbalstītāja SIA “Gumipro” riepas.

    MX50 klases dalībniekeim būs gardas balvas no AS “Dobeles dzirnavnieka”.
    Kā arī MX65 un MX85 klases sportistiem “holeshot” gardā balva no AS “Dobeles dzirnavnieka”.
    Zelta mopēda čempionāta klases: ZM Retro mopēdi, ZM Sporta mopēdi, ZM 2A Standarts, ZM 2A Retro, ZM Meitenes, ZM45 Standarts (līdz 16 gadu vecumam), ZM45 Standarts (no 16 gadu vecumam).

    Retro kausa klases:: MX Retro 175, MX Retro 250, MX Retro 350, MX Retro 500, 2T 18+ un 2T 30+.

    MX Dāmu kausa klase: MX Dāmas.

    Katram dalībniekam obligāti ir iepriekš. jāreģistrējas sacensībām www.licences.lv vietnē, bez iepriekšējas pieteikšanas sportists netiks pielaists pie sacensībām.

    Skatītājiem:
    Ieejas maksa: 5,- eiro
    Bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bezmaksas.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties