Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Brāļi Reišuļi nākamsezon pārstāvēs “VRT Yamaha Official EMX250 Team” rūpnīcas komandu

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre),
    08-12-2023

    2024. gada motokrosa sezonā Jānis Mārtiņš Reišulis un Kārlis Alberts Reišulis pārstāvēs rūpnīcas komandu “VRT Yamaha Official EMX250 Team”. Talantīgie un profesionālie motosportisti startēs vienā komandā, tas nozīmē, ka arī sacensībās stāsies pie vienas starta barjeras. Treniņu process būs vieglāks, jo abi ir ātri, taču tajā pašā laikā tas būs liels izaicinājums gan abiem braucējiem, gan arī viņu vecākiem.

    Decembra sākumā Jānis Mārtiņš un Kārlis Alberts devušies uz Franciju, lai iepazītos ar jaunās komandas vadību, mehāniķiem un izmēģinātu jaunos “Yamaha” markas motociklus.



    Sarunā ar sportistu tēti Kasparu Reišuli, viņš pastāstīja, ka komanda ir jauna, bet sistēma tā pati, kas bijusi līdz šim. “Viņi paliek “Yamahas” sistēmā, mainās tikai personāls. Trenēšanās princips, līgumi paliek, kā bija. Ir jauni mehāniķi un cita lokācija. Protams, jauni cilvēki, brāļiem jāpierod. Līdz 10. decembrim viņi būs Francijā, patrenēsies, iepazīsies un tad brauks mājās,” saka Kaspars.
    Abi brāļi ir vienā komandā. “Tas mums vecākiem un arī viņiem pašiem būs grūtāk, jo visu laiku būs jākonkurē savā starpā. Tomēr ar kādu citu komandas biedru, tas ir vieglāk. Brāļiem tagad būs jācīnās par vienu vietu. Treniņu process katrā ziņa ir izdevīgāks, abi ātri brauc, abi visu laiku blakus, viens otru padzen uz priekšu. Sacensībās gan būs grūtāk. Arī stress lielāks, ja abi cīnās par vienu vietu, gribas, lai abi ir augstākajā vietā. Trasē katrs par sevi, protams, nav tik agresīvi viens pret otru, bet vienalga ir cīņa par uzvaru. Novēlu, lai mūsu līdzjutēji turpina tikpat aktīvi fanot, braukt uz trasēm un atbalstīt brāļus Reišuļus. Bračkām jau patīk, ka cilvēki trases malā bļauj un vicina sarkanbaltsarkanos karogus,” saka Kaspars Reišulis.

    “JJ Racers” viens no vadošajiem treneriem Roberts Justs: “Abi brāļi startēs jaunā rūpnīcas komandā “VRT Yamaha Official EMX250 Team”. Pamainījās komanda, kurā pagājušogad brauca Kārlis Alberts, nākošgad tā startēs MX2 Pasaules čempionātā motokrosā. Līdz ar to, arī Kārlim visi tie, cilvēki, kas strādā jaunajā komandā, ir jauni. Brāļi ir “Yamaha” sistēmā un tas ir ilgtermiņa plāns. EMX125 klases uzvarētājam Jānim Mārtiņam bija ļoti laba sezona, viņš ieguva lielu pieredzi. Bija gan ķibeles, gan kritieni, gan uzvaras, gan arī tas, ka bija jābrauc zem liela spiediena. Tāpēc Jānim grūti iedomāties labāku sezonu, kāda bija šī aizvadītā 2023. gada sezona.
    Kārlim Albertam sezonas sākums iesākās ar traumām. Pirmajā Eiropas čempionāta posmā guva pleca savainojumu, tad savainoja celi, lāpstiņu. Sezona ar vairākām nepatīkamām traumām, bet tajos pāris posmos, kuros viņš uzrādīja savu rezultātu, tie bija ļoti labi. Pēdējā Eiropas čempionāta posmā Kārlis kāpa uz goda pjedestāla. Tas arī pacēla sezonas kopvērtējumu uz augšu.
    2024. gada motokrosa sezonā galvenais ir Eiropas čempionāts. Ja tajos viss būs labi, tad plānots startēt arī kādā no MXGP Pasaules čempionāta posmiem. Pārējās sezonas sacensības būs atkarīgas no komandas vadības lēmuma.”

    Abi motosportisti aktīvi gatavojas jaunajai sezonai. Pēc tam, kad atgriezīsies no Francijas, sporta zālē turpinās fiziskās sagatavotības treniņus, bet skolēnu Ziemassvētku brīvdienās dosies uz moto nometni Spānijā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties