Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 2 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Gulbenē 13. un 14. jūnijā otrais Latvijas čempionāta posms motokrosā. (Papildināts ar 13.06. dienas apskatu)

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Oskars Jansons (Silavamoto.lv),
    12-06-2009

    Beidzot ir atnākusi ilgi gaidītā vasara un motokrosa sezona ir uzņēmusi pilnus apgriezienus. Šā gada 13. un 14. jūnijā norisināsies jau otrais Latvijas čempionāta posms, kas notiks Gulbenē „Staru” trasē.

    Paralēli Latvijas čempionātam tur notiks arī Gulbenes pilsētas Kausa izcīņa Iesācēju klasē. Kā jau ierasts, Latvijas čempionāts noris divu dienu seriālā. Sestdien notiks sacensības 65 cm3, MX2, Blakusvāģi un visās Kvadru klasēs, bet svētdien sacentīsies 50 cm3, 85 cm3, MX1, Veterāni/Seniori, kā arī Iesācēju klašu sportisti.

    Šis LČ posms solās būt interesants no vairākiem aspektiem:

    Pirmkārt, sestdien mēs pirmo reizi šogad redzēsim Latvijā vadošās Baltijas b/v ekipāžas ar Māra Rupeika un brāļu Daideru ekipāžām priekšgalā. Kā jau visi Latvijas fani zina, šogad b/v klases sacensībās mēs vairāk neredzēsim Latvijas motosporta leģendu Kristeru Serģi, kas lielajam sportam pagaidām ir teicis ardievas. Taču motokrosa velniņš viņu joprojām dīda, un Kristers, tāpat kā viņa bijušais kantētājs Artis Rasmanis, piedalās Kvadru OPEN sacensībās.

    Otrkārt, ļoti nopietna cīņa ir gaidāma MX2 klasē, kur Latvijas jaunie censoņi cīnīsies par iespēju piedalīties Pasaules čempionāta posmā, kas šogad norisināsies Ķegumā 27. un 28. jūnijā. Tas Latvijas sportists, kurš būs uzrādījis vislabāko rezultātu LČ divu posmu kopsummā, iegūs iespēju startēt MX2 klasē Ķegumā. Piedevām vēl Baltijas Kausa Fonds viņam apmaksās pusi no nepieciešamās dalības maksas ( 500 Euro). Tas neattiecas Matīsu Karro un Augustu Justu, kuri tāpat jau regulāri piedalās Pasaules čempionātā, pārstāvot savas komandas” MVRD Suzuki” un „LATVIJA HONDA ELKŠŅI”

    Savukārt svētdien ļoti interesantas cīņas ir gaidāmas MX1 un 85 cm3 klasēs. Gaidāms, ka Gulbenē piedalīsies visi vadošies MX1 braucēji.

    Sacensību galvenā intriga ir, vai Latvijas jaunais talants Dāvis Līvs šoreiz spēs uzvarēt Lauri Freibergu, kā arī noteikti par uzvaru cīnīsies abi „LATVIJA HONDA ELKŠŅI” braucēji Ivo Šteinbergs un Filips Kempelis.
    85 cm3 klasē noteikti spraiga cīņa būs starp Kārli Sabuli un Paulu Jonassu, taču noteikti par uzvaru cīnīsies arī citi sportisti.

    Protams, ka bezkompromisu cīņa notiks arī pārējās motociklu klasēs gan sestdien, gan svētdien, un katrā no sacensību dienām LČ dalībnieku sastāvu kuplinās arī sportisti no Lietuvas, Igaunijas un Krievijas.

    *Un vēl: *
    Latvijas čempionāta Gulbenes posma laikā visiem apmeklētājiem būs pēdējā vienreizējā iespēja iegādāties lētāk biļetes uz Pasaules čempionātu motokrosā MX1 Latvijas Grand Prix , kas notiks Ķegumā no 26. – 28. jūnijam.



    13.06.2009 pasākuma dienas apskats:

    Dramatiskos laika apstākļos tika aizvadīta LČ 2. posmam pirmā diena Gulbenē. Diemžēl organizatoriem neizdevās vienoties ar lietus pavēlnieku, un šodien „Staru” trasē lija kā ar spaiņiem. Tā rezultātā visām klasēm tika aizvadīts tikai viens brauciens, izņemot MX2 un Kvadri Open. Kvadri Open klasē neizdevās aizvadīt nevienu braucienu, bet savukārt MX2 klasē notika abi braucieni, tikai otrais brauciens tika aizvadīts saīsinātā trasē, kā arī brauciena ilgums tika samazināts uz 15 minūtēm plus viens aplis.

    Abus braucienus šodienas sacensībās MX2 klasē pārliecinoši uzvarēja „ Latvija Honda Elkšņi” braucējs Augusts Justs, aiz sevis atstājot Dāvi Ivanovu un Niku Apfelbaumu.

    Kā jau iepriekš Jums rakstījām, šīs dienas galvenā intriga bija cīņa par iespēju piedalīties PČ posmā ar „wild card”, kas notiks Ķegumā moto centrā „Zelta Zirgs” 27.-28. jūnijā.

    Cīņā par šo iespēju uzvarēja abi galvenie favorīti - Toms Macuks un Dāvis Ivanovs. Piedevām Toms Macuks saņems atbalstu no BKF ( 500 Euro), kas nosegs 50 % no dalībnieka reģistrācijas iemaksas šīm prestižajām sacensībām, kaut arī Latvijas čempionāta kopvērtējumā viņš ieņem otro vietu pēc aizvadītajiem diviem posmiem. Pirmajā vietā esošajam Augustam Justam jau ir MX2 GP dalībnieka licence uz visu gadu.

    Visu klašu rezultāti tiks publicēti rīt.

    autors: "Gurman"


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties