Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Latvijas stantraideri sāk sezonu Lietuvā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Stuntfighters.lv komanda

    Stuntfighters Team Latvia,
    07-05-2008

    Lai arī mūsu klimatiskā josla nelutina motobraucējus ar piemērotiem laika apstākļiem visa gada garumā, stantraidinga treniņi notiek nepartraukti- arī ziemas periodā. Tomēr aktīvā sacensību sezona atsākas pavasarī. Šogad sezona sākās Lietuvas pilsētā Kačerginē, kur notika Baltijas stantraidinga čempionāta pirmais posms.

    Sacensības notika pēc ierastās shēmas divos posmos. Kvalifikācija, kurā bija jāveic obligātās disciplīnas– lēnbraukšana uz aizmugurējā riteņa, garākais „stopijs” pēc ieskrējiena un „burnauts” uz vietas pa apli. Savukārt finālā braucējiem tika dotas četras minūtes brīvas izvēles triku programmai.
    Turpinot par rezultātiem, arī šoreiz Latvijas braucēji apliecināja, ka ir labākie Baltijā. Mūsu titulētākais braucējs Jānis Rozītis izcīnīja pārliecinošu uzvaru, aiz sevis atstājot labāko Lietuvas braucēju Virgīniju Žukausakas. Trešo vietu izcīnija Gatis Riņķis. Jāpiemin, ka tikai sliktais rezultāts kvalifikācijas „stopijā” traucēja Gatim ieņemt otro vietu kopvērtējumā. Brīvās izvēles programmā Gata izpildītie triki bija pārliecinošāki un daudzveidīgāki par Virgīnija sniegumu. Ceturtajā vietā arī mūsu stantraideris – Kalvis Burkevics. Jāuzteic Latvijas jaunie braucēji, kas savās pirmajās sacensībās demonstrēja atzīstamu sniegumu – Atis Gromovs ierindojās piektajā vietā, Marts Jēkabsons septītajā.
    Ar sacensībām Lietuvā un Latvijā 1. maijā, motorsporta kompleksā „333”, mūsu braucējiem ir sākusies intensīva sacensību sezona. Vēl maijā plānots uzstāties Maskavā, bet jūnija sākumā Somija pulcēs pasaules un Eiropas labākos braucējus kolorītajā „Bomberweekend 2008” trīsdienu festivālā.

    Rīga, 2008. gada 06. maijs.
    „Stuntfighters Team Latvia”, papildus informācija 29217161, Mārtiņš

    Par stantraidingu. Motorsporta disciplīna stantraidings ir dažādu triku izpildīšana braucot ar motociklu. Kā populārākos var minēt braukšana uz aizmugurējā riteņa, braukšana uz priekšējā riteņa, riepas dedzināšana. Dalībnieku sniegumu vērtē žūrija, kas piešķir punktus par izpildīto triku sarežģītību, precizitāti un braucēja atraktivitāti. Sporta veidam stantraidingam nav nekāds sakars ar agresīvu braukšanu pa koplietošanas ceļiem un piedalīšanos satiksmē. Sacensības un paraugdemonstrējumi notiek slēgtās teritorijās, parasti lidlaukos un motorsportu kompleksos, kur organizatori rūpējas par skatītāju drošību.












    Stuntfighters.lv komanda


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties