Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Noticis pirmais Nacionālā Amatieru Čempionāta motošosejā posms

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • 10-05-2010

    Pirmajā Nacionālā Amatieru Čempionāta motošosejā posmā 1. maijā, sporta kompleksā 333 piedalījās 95 dalībnieki, no kuriem daļai tās bija pirmās sacīkstes. Entuziastu skaits pieaug un arī skatītāju ir daudz.

    Motošosejas tautas klasē vienīgajā braucienā dominē Didzis Trūbs – otrās vietas ieguvējs Ilmārs Rudzons finišē tikai 11 sekundes vēlāk. Trešajā vietā – Agris Sležis. Labākais apļa laiks šajā klasē pieder 6. vietā finišējušajam Santim Zaueram – 51,82 sekundes, vidējais ātrums trasē 83 km/h.

    Meistarklasē labāko kvaifikācijas laiku uzrāda Ainars Štrobergs. Kaut gan startā otro vietu izcīna Māris Dankerts, pozīciju noturēt viņam neizdodas, atkrīt uz 4. vietu un otrais finišē Artis Ozols, trešais – pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājs Uldis Eglītis. Viņam arī ātrākais apļa laiks 46,84 sekundes, vidējais ātrums trasē 89 km/h. 4. aplī no trases starta taisnes beigu līkumā izbrauc Kaspars Silis un no sacīkstes izstājas.

    Motorolleru klašu dalībnieki brauc pa citu trases konfigurāciju. Ātrajā Racing 70 klasē labāko kvalifikācijas laiku – minūte un 2,76 sekundes uzrāda Dmitrijs Kanajevs. Viņš paliek nepārspēts abos sacīkšu braucienos, otrajā vietā atstājot Viktoru Freimani, trešais Kaspars Brigzne.

    Stock 50 klases kvalifikācijā pirmo starta vietu izcīna Armands Leitāns. Seko viņa uzvara pirmajā braucienā, bet otrajā ātrāks ir Andris Krištobans, kurš kopvērtējumā aiz sevis atstāj gan Armandu gan 3. vietas ieguvēju Dmitriju Macuku.

    Minimoto sacensībās piedalās 10 dalībnieki un pirmā vieta Edgaram Runcim, otrais Edvards Bebris, trešais Kārlis Vikmanis.

    Supermoto NAČ ieskaitē pirmais Lietuvas pārstāvis Duonelavicius, otrais Krišjānis Cers, bet trešais - Roberts Circenis.

    Reizē ar NAČ pirmo posmu notika arī Latvijas Čempionāta supermoto 1. posms, kā arī Lietuvas Čempionāta supermoto 2. posms, tādēļ trasē bija daudz šīs valsts pārstāvju. Sacīkstēs nepārspēts palika Agris Ļitvinovs, otrajā vietā atstājot Lietuvas pārstāvi Dinas Pozniakas, trešais - pašmāju sportists Dzintars Baltais. Šoreiz posms sakrita ar Igaunijas Čempionāta posmu, tādēļ igauņu dalība izpalika, tomēr uz nākamjeim posmiem varam gaidīt arī šīs valsts pārstāvjus.

    Skatītājus priecēja arī antīko motociklu regularitātes sacensības un izstāde, kurā varēja apskatīt 38 motociklus un mopēdus.

    Sacīkšu starplaikos arī skatītāji varēja nodemonstrēt savas prasmes veiklības braucienos, kuros dalībniekiem bija visdažādākā tehnika - sākot ar motocikliem un beidzot ar motorolleriem un poketbaikiem. Uzvarēja motorollera vadītājs un kā balvu saņēma HCT Automotive sarūpēto motocikla pacēlāju.

    Jāpiebilst, ka vēsais asfalts un mazais treniņu skaits pēc garās ziemas darīja savu un sacīkstēs bija daudz kritienu. Nākamais Nacionālā Amatieru Čempionāta posms jau 22. maijā, Liepājas novada Rudes kartodromā.

    Nacionālo Amatieru Čempionātu atbalsta Honda (SIA H33), R1.com.lv riepas un diski, motopower.lv, Ātruma cilts, K&N, stuntfighters.lv, DDC, VALINTA, Ivara Kazāka Juridiskais birojs, L.A.M.A., Arča moto, žurnāls Sports, Motodroms, HCT Automotive, WILO, Motoaplis, TV Motors, MOTUL, MotoLietas.lv, FlaktWoods, Sawi.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties