Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Motobraukšana Nr. 7

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (3)
  • Drukāt
  • MOTOpower lasītājs- Sasha,
    30-05-2010

    14. Nepatikšanas pagriezienos. Sestdienā jūs braucat ar draugiem izbraucienā pa ārpilsētas līkumotiem ceļiem. Jūsu jaunais sporta motocikls nav sliktāks kā viņiem, tomēr regulāri atpaliekat no saviem ceļa biedriem. Jūs uzsākat „niknāku” pakaļdzīšanos. Bremzējat vēlāk, paātrinieties dinamiskāk, un krietni pārsniedzat ātrumu arī tajās vietās, kur to nevajadzētu.

    Kad kārtējā pagriezienā bremzējot jūs gandrīz sabloķējiet riteņus, un citā vietā sānu kāpšļi jau strīķē asfaltu, jūs saprotat, ka esiet sasniedzis savu spēju maksimumu. Tomēr būtiski pietuvoties pārējiem braucējiem jums tā arī nav izdevies.

    Kārtējā labajā pagriezienā jūs dziļi „ieguldiet” motociklu un mēģiniet to izbraukt pēc iespējas ātrāk, tomēr izrādās, ka tam nav vienmērīgs rādiuss un motocikls strauji sāk virzīties uz ceļa sadalošo līniju. Jūs izbīstieties no šīs situācijas, nometiet gāzi, nedaudz piebremzējiet un...aizslīdiet uz labā sāna pāri ceļam uz kreisās puses grāvi. Piezemēšanās grāvī ir mīksta bet apkaunojoša. Par laimi negadījās pretī braucošie un ceļa malā nebija koki vai akmeņi.


    „Piespiedu” iebraukšana pretējā joslā - tas ir sliktas vadīšanas tehnikas rezultāts. Pagriezienu veikšanai izmantojiet visu savas joslas platumu, plānojot optimālas braukšanas trajektorijas. Bremzējiet pirms pagrieziena, nevis pagrieziena laikā. Skatieties uz vietu, kur vēlaties aizbraukt, nevis uz iespējamo šķērsli. Izmantojiet kontrstūrēšanas paņēmienus. Ar savu jauno sporta motociklu jums noteikti bija jābrauc patrenēties trasē ātrai un pareizai pagriezienu izbraukšanai.


    15. Stulbie autobraucēji.

    Uz kāda no 2. šķiras ceļiem jums priekša gadās dīvains autobraucējs. Viņš braukā no vienas joslas malas uz otru, nevietā piebremzē, tad atkal paātrinās. Jūs it kā varētu to apdzīt, bet ceļš nav pārskatāms, un jums intuitīvi šķiet, ka apdzīšanas manevrs varētu būt riskants tieši dēļ autovadītāja dīvainās uzvedības.
    Kad aiz jums jau savākusies vairāku automašīnu kolonna, jūs tomēr nolemjat apdzīt. Apdzīšanas laikā jūs redzat, ka autobraucējs mēģina palielināt ātrumu, bet, protams, tas nevar sacensties ar motociklu. Jūs atgriežaties savā joslā un mierīgi turpiniet ceļu, kad pēc neilga laika pamaniet spoguļos, ka tas pats autobraucējs jums ir cieši aizmugurē, kaut ko māj ar rokām, un gatavojas riskantam apdzīšanas mēģinājumam. Jums tas ir apnicis. Lai arī pārsniedzat ātrumu, jūs atraujieties no šīs automašīnās, lai šodien to vairs neredzētu.

    Vai nu jums jau ir gadījušies tādi stulbeņi, vai arī noteikti gadīsies. Tos var atpazīt pēc braukšanas stila, un, nereti arī pēc automašīnas. Daži braucēji uztver apdzīšanu, kā agresiju no jūsu puses. Citi iedomājas, ka motobraucējs noteikti vēlas sacensties ar viņiem. Ir arī tādi, kuri vienkārši neieredz motobraucējus, vai arī iepriekš sastaptais motobraucējs ir nodarījis kādu „morālu kaitējumu”.
    Tiem noteikti nav nekāda priekšstata kāda ir motocikla vadība, līdz ar ko ir iespējami pilnīgi neadekvāti manevri no viņu puses, kuru mērķis būtu - it kā jūs pārmācīt.
    Ieteikums ir vienkāršs - cenšaties vienkārši turēties pa gabalu no šādiem autobraucējiem.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties