Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Karro rāda cīņassparu ASV GP izcīņas sacīkstēs

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Juris Sirmais,
    05-06-2010

    Pagājušajā svētdienā ASV Kalifornijas štatā Glen Helenas trasē norisinājās pasaules čempionāta 6. posms motokrosa sacensībās. Kā jau ierasts, tajās piedalījās arī latviešu talants Matīss Karro. Matīss ASV ieradās jau nedēļu iepriekš, lai izmēģinātu savus spēkus ASV čempionāta pirmajā posmā, kur diemžēl guva pirksta traumu. Atlikušais laiks pēc sacīkstēm bija jāpavada ārstējot savainojumu, lai jau sestdien notiekošajos treniņos varētu braukt ar pilnu atdevi.

    Ierodoties Glen Helenā, acīm pavērās skats, kurš pārsteidza gan Matīsu, gan SUZUKI MVR-D komandas locekļus. Radās sajūta, ka trases veidotāji ir atraduši iespējami vislielākos kalnus un lejas, un turpat arī ir izveidojuši trasi. Jāpiebilst, ka Glen Helenas trase ir viena no tradīcijām bagātākā trase ASV.

    Sestdiena visus Glen Helenā klātesošos pārsteidza ar ārkārtīgi augsto Klaifornijas gaisa temperatūru. Organizatori pieņēma lēmumu atcelt brīvos treniņus, lai saudzētu sportistus. Kvalifikācijas braucienam sportistiem bija jāveic viens treniņš, kura laikā arī tika fiksēts ātrākais apļa laiks. Matīss šajā kvalifikācijas treniņā uzrādīja 22. ātrāko apļa laiku, jo tik īsā laikā pierast pie kalnainās trases nebija iespējams.

    Nākamais bija jābrauc kvalifikācijas brauciens. Mirklī kad, kvalifikācijas braucienā Matīss bija jau aizcīnījies līdz 13. vietai, tika pārsista riepa, un tas nozīmēja, ka diemžēl bija jāizstājas. Līdz ar to svētdienas braucienos Matīss startēja no ļoti neizdevīgām starta pozīcijām.
    Svētdienas rīts sākās ar iesildīšanās treniņiem, kuros katrs sportists vēl mēģināja atrast sev izdevīgākas trajektorijas un „špūres”. Par laimi rīta cēliens nebija tik karsts kā sestdien, bet diena solījās būt gana karsta, gan no sportisko cīņu viedokļa, gan no meteoroloģiskā viedokļa.

    Pirmais brauciens:
    Startējot no pašas tālākās starta barjeras malas, bija lieki cerēt uz to, ka starts padosies daudzsološs. Pēc garās starta taisnes pirmajā līkumā Matīss iebrauca kā 16. sportists un sāka bezkompromisa cīņu ar citiem sportistiem un lielo karstumu. Brauciena gaitā Matīss rādīja stabilu sniegumu un brauciena beigās finišēja kā piecpadsmitais sportists. Kā īsziņā rakstīja Matīss: „Uz brauciena beigām jau biju pieradis pie kalnainās trases, bet kāpināt tempu liedza sāpošais pirksts.”

    Starp braucieniem bija samērā īss laiks, lai sportisti paspētu atjaunot spēkus un sagatavoties otrajam braucienam. Šeit pierādījās tas, cik ļoti noderīgi bija pirms sezonas aizvadītie fiziskās sagatavošanās treniņi. Pateicoties tiem Matīsa organisms atjaunojās samērā ātri un viņš bija gatavs otrajam braucienam.

    Otrais brauciens:
    Starta momentu Matīss uztvēra perfekti un pirmajā trases sekcijā viņš brauca turpat kopā ar rūpnīcas komandu braucējiem. Pāris apļus Matīsam izdevās noturēties 9. vietā. Bija skaidrs, ka aiz muguras braucošos rūpnīcas un bagātāku komandu sportistus ilgi noturēt aiz sevis nebūs iespējams. Matīss turpināja cīnīties ar TOP 10 vīriem un tas viņam arī veiksmīgi sanāca. Mirklī, kad līdz brauciena beigām bija palikušas 6 minūtes, trasē esošajai Redbull reklāmai radās tehniskas problēmas, un diemžēl tajā ietriecās somu sportists Harri Kullas. Dēļ tā tika pieņemts lēmums pārtraukt braucienu. Par laimi somu sportistam nekas nekaitēja, jo Redbull reklāmas ir piepūšamas. Tajā mirklī Matīss atradās 12. vietā. Divu braucienu summā Matīss izcīnīja augsto 12. vietu. Pasaules čempionāta kopvērtējumā Matīss joprojām ieņem 15. vietu, par 12 punktiem atpaliekot no 14. un 13. vietas.

    Šajās sacīkstēs uzvarēja franču sportists no KTM Redbull komandas Marvin Musquin, otrajā vietā finišēja ASV braucējs Zac Osborne, savukārt trešo vietu izcīnīja franču baucējs Steven Frossard.

    Jau šonedēļ nogalē risināsies 7. pasaules čempionāta posms Francijā, St Jean d'Angely trasē, kur noteikti savu labāko iespējamo sniegumu rādīs mājinieki.

    Ar cieņu:
    Juris Sirmais
    100#SIMC


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties