Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem bagātais Francijas GP

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (1)
  • Drukāt
  • Juris Sirmais ,
    09-06-2010

    Nedēļas nogalē Francijā, St Jean d'Angely trasē notika pasaules čempionāta motokrosā 7. posms. Pasaules čempionāta sacīkstes šajā trasē parasti ir ļoti apmeklētas, tā arī bija šoreiz. Trases malās bija pilns ar motokrosa gardēžiem no Francijas, kā arī citām tuvākām un tālākām valstīm. Trases segums ir ļoti ciets un, lai brauktu pa šādu segumu, ir jābūt īpašām iemaņām. Kuras var iegūt tikai un vienīgi ilgstoši trenējoties atbilstošās trasēs. Diemžēl mūsu platuma grādos šādas trases ir ļoti maz, un arī Matīsam šis segums bija „cietais rieksts”. Iepriekš šinī Francijas trasē Matīss nebija braucis, un lai pēc iespējas labāk iepazītos ar trases viltībām, tā bija īpaši rūpīgi jāizstaigā.

    Sestdiena St Jean d'Angely klātesošos pārsteidza ar lielo karstumu. Labi, ka iepriekšējā nedēļā sportisti pie šādiem apstākļiem jau bija pieraduši, braucot ASV posmā. Jau aizvadot brīvos treniņus bija skaidri redzams, ka Francijas braucēji uz šāda seguma jūtas ļoti komfortabli un noteikti būs favorīti šajās sacīkstēs. Matīss brīvajos treniņos un kvalifikācijas treniņos mēģināja pierast pie cietā seguma un arī rezultāti bija samērā pieticīgi, attiecīgi 25.vieta un 24. vieta.

    Sekoja kvalifikācijas brauciens, kurš izšķīra to, kā sportisti svētdien stājās pie starta barjeras.

    Matīsa komentārs:
    „Starta momentu noķēru vienkārši ideāli, pirmajā līkumā iebraucu kā septītais. Mēģināju pieskaņoties priekšā braucošo sportistu ritmam un trajektorijām, kas man arī ļoti labi padevās. Jutu, ka varu noturēt tempu un turpināju braukt no visa spēka. Finišēju kā desmitais, kas ir augstākais kvalifikācijas rezultāts PČ ietvaros manā karjerā. Rīt mēģināšu atkārot šodienas scenāriju. Esmu gatavs cīņai par 100 %.”

    Naktī no sestdienas uz svētdienu stipri lija lietus un līdz ar to jau tā sarežģītā trase kļuva ļoti slidena un dubļaina.
    Pirmais brauciens.

    Jau stājoties pie starta barjeras bija skaidrs, ka šis būs izdzīvošanas brauciens. Krītot starta barjerai sportisti mēģina izrauties uz priekšu, lai pēc iespējas izdevīgāk varētu iebraukt pirmajā līkumā. Nereti gadās tā, ka motobraucēji pārvērtē savas spējas un, nespēdami savaldīt savu braucamo, krīt. Tā gadījās arī šoreiz, un tieši šāds kritiens notika tieši Matīsam priekšā. Matīss uztriecās virsū priekšā krītošajam sportistam un arī pats nokrita. Diemžēl sacīkstes bija jāsāk gandrīz no pašām beigām. Matīss brauca cik ātri vien spēja. Un lai gan brauciena laikā sekoja vēl pāris kritieni, tomēr viņš spēja aizcīnīties līdz 18. vietai un 3 punktiem kopvērtējumā.

    Otrais brauciens:
    Starta scenārijs atkārtojās tāds pats kā pirmajā braucienā, tikai pārdesmit metrus tālāk. Atkal Matīsam bija jāsāk iedzīšanas brauciens. Bet, diemžēl krītot, Suzuki motociklam, bija salocījies ātruma pārslēdzējs. Pirms tramplīna Matīss, nespēdams pārslēgt uz augstāku pārnesumu, bija spiests lēkt tam pāri ar nepietiekošu ātrumu, un šis manevrs beidzās ar „asins stindzinošu” kritienu. Matīsam šīs sacensības bija beigušās...

    Matīsa komentārs:
    „Šī bija viena no sliktākajām dienām manā karjerā un cerams, ka rīt no rīta pamodīšos un būšu šos notikumus jau aizmirsis. Jo kā tā var būt, ka abos braucienos kāds pārgalvis man priekšā nokrīt? Protams, ka tas viss notiek tik ātri, ka man fiziski nav kur likties un es ietriecos priekšā krītošajā sportistā. Ir ļoti grūti saņemties turpmākajai cīņai, jo esi pilnībā izsists no ritma. Man ļoti paveicās, ka pēdējā kritienā es tikai sasitos, jo ātrums un augstums bija iespaidīgs. Paldies maniem faniem un atbalstītājiem, sveicieni Jums!”


    Ar cieņu:
    Juris Sirmais
    100#SIMC


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties