Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Saulainais MX1 Latvijas Grand Prix noslēdzies ar Dezāla un Herlinga uzvarām

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Ģirts Avotiņš,
    29-06-2010

    Ķegumā, "Zelta Zirgs" trasē 26. un 27. jūnijā norisinājās Baltija vērienīgākās motokrosa sacensības – MX1 un MX2 Pasaules čempionāta Latvijas GP, kuras atklāja Latvijas Republikas premjerministrs Valdis Dombrovskis. Līdzīgi kā pirmajā sacensību dienā, arī otrajā trasē bija vērojamas neprognozējamas un spraigas cīņas labāko motobraucēju izpildījumā. Kā Latvijas GP uzvarētāji tika godināti Klements Dezāls un Džefrijs Herlings, kuri katrs savā klasē Zelta Zirgs trasē izrādījās ātrākie.

    MX1 klases pirmajā sacensību braucienā kārtējo pārsteigumu sagādāja Krievijas sportists Jevgēņijs Bobriševs, kurš jau startā iekaroja līdera pozīcijas un pamatīgi atrāvās no sekotājiem, liekot visiem noticēt, ka viņam izdosies izcīnīt savu pirmo uzvaru MX1. Taču pirmā brauciena otrajā pusē, acīmredzot Bobriševs nespēja izturēt sevis uzstādīto tempu. To izmantoja beļģis Klements Dezāls, kurš nevien noķēra Krievijas sportistu, bet arī apsteidza to. Trešo vietu šajā braucienā izcīnīja Dezāla tautietis Stīvs Ramons, kuru tā arī neizdevās noķert "Zelta Zirgs" trasi mīlošajam Antonio Kairoli. Itālis Kairoli trasē bija ātrs, taču pēc ne visai veiksmīgā starta viņa cīņu par augstākajām pozīcijām apturēja Deivids Filiperts, kurš nebija ar mieru bez ilgas divcīņas palaist garām čempionāta līderi. Latviešu motokrosisti šī brauciena finišu sasniedza, sarindojušies trešā desmita sākumā – Ivo Šteinbergs – 21.; Lauris Freibergs – 22.; Toms Macuks – 24.; Dāvis Ivanovs – 26.; Niks Apfelbaums – 28. vietā.


    Otrajā MX1 klases sacensību braucienā itālis Antonio Kairoli revanšējās, uzvarot tīrā čempiona cienīgā stilā, apsteidzot Klementu Dezālu, kuram pietika arī ar otro vietu, lai kļūtu par Latvijas GP kopvērtējuma uzvarētāju. Trešo vietu otrajā braucienā, kā arī kopvērtējumā ieguva Stīvs Ramons. Krievijas motosportistam Jevgēņijam Bobriševam šajā braucienā neizdevās piedalīties cīņā par uzvaru, taču arī ceturtā vieta ir viens no labākajiem šī sportista sniegumiem MX1 karjerā. Līdzīgi kā pirmajā braucienā, latvieši sadalīja vietas no 21. uz leju - Ivo Šteinbergs izcīnīja 21.; Lauris Freibergs – 22.; Dāvis Ivanovs – 25.; Niks Apfelbaums – 26.; Toms Macuks – 28. vietu.


    MX2 klases pirmajā braucienā notika īpaši sīva cīņa par līderu pozīcijām starp Stīvenu Frosardu un trijiem Red Bull atbalstītajiem motosportistiem – Džefriju Herlingu, Kenu Rokzenu un Marvinu Maskvīnu. Šajā cīņa veiksmīgākais izrādījās francūzis Maskvīns, kuram līdz finišam kopā ar Rokzenu izdevās atrauties no tuvākā sekotāja – Herlinga. Labākais no latviešu braucējiem Matīss Karro šajā braucienā finišēja 14. vietā. Roberts Justs izcīnīja 23.; Augusts Justs – 28. vietu.


    Dramatisks priekš čempionāta līdera Marvina Maskvīna izvērtās sacensību otrais brauciens – viņš piedzīvoja kritienu, kurā noslāpa viņa motocikla dzinējs. Šī iemesla dēļ viņš cīņu sāka no pašas pēdējās pozīcijas. Taču tas neliedza jaunajam francūzim, agresīvi cīnoties, finišēt 7. vietā. Brauciena sākumā līdera pozīcijas sagrāba Džefrijs Herlings taču viņu apsteidza Stīvens Frosards. Sekojošajos apļos Herlingam uz papēžiem mina Kens Rokzens, taču Herlingam nevien izdevās aiz sevis noturēt jauno vācu talantu, bet arī atgriezties līdera pozīcijās un izcīnīt savā karjerā otro uzvaru kādā no Grad Prix. Šajā braucienā latviešu sekmes nebija daudz labākas – Matīss Karro – 15.; Roberts Justs – 21.; Augusts Justs – 26.


    Paralēli notiekošajā Veterānu Motokrosa Pasaules kausa izcīņā, abos sacensību braucienos, kas norisinājās katru sacensību dienu pa vienam, pārliecinoši uzvarēja zviedrs Mats Nilsons. No latviešiem labākos rezultātus 11. un 10. vietu abos braucienos izcīnīja Jānis Mironovs. Savukārt Jānis Vilders otrajā braucienā savu rezultātu uzlaboja no pirmā brauciena 26. vietas uz 19. vietu. Anatolijs Povars spēja uzrādīt tikai 35. un 32. labāko rezultātu. Diemžēl otrajā braucienā nepiedalījās Arvis Sanders, kurš pirmajā braucienā finišēja 18. vietā.


    Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix, kas notika, pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, iespējams atrast mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu – www.motocrossmx1.com.


    Foto: motocrossmx1.com

    Lielākas izšķirtspējas attēlus iespējams lejupielādēt šeit:
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/Authorities_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/Cairoli_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/Desalle_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/Frosard_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/Herlings_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/Musquin_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/MX1podium_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/MX1start_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/MX2podium_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/Ramon_MxGp9LV010.jpg
    http://dl.dropbox.com/u/478391/MX1/Roczen_MxGp9LV010.jpg


    Ģirts Avotiņš
    Latvijas Grand Prix
    preses sekretārs
    Tālr. 29467027
    girts.avotins@gmail.com


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties