Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Karro atzīstams ātrums Zviedrijas GP

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Juris Sirmais,
    05-07-2010

    Nedēļas nogalē Zviedrijā, Udevallas trasē notika pasaules čempionāta motokrosā desmitais posms. Šajā posmā piedalījās šī brīža Latvijas labākais motosportists Matīss Karro. Šajā trasē Matīss bija braucis jau iepriekš, pēc Matīsa teiktā, šī trase viņam ļoti patīk. Interesanti ir tas, ka pēdējā laikā Matīsa sniegums cietā seguma trasēs ir stipri uzlabojies. Atgādināšu, ka Vācijā Matīss vienā no braucieniem stabili brauca desmitajā pozīcijā, bet diemžēl viņa Suzuki motocikls „izbeidzās”.

    Uz Zviedriju Suzuki MVR-D komanda devās uzreiz pēc Vaino Loka piemiņas balvas izcīņas Igaunijā Somerpalu stadionkrosa trasē. Šīs sacīkstes bija uzskatāmas par labu treniņu pirms Zviedrijas GP. Jo trase ir ļoti īsa un bagāta ar tramplīniem un līkumiem. Braucot pa šādu trasi ir iespējams uztrenēt veiklību un asumu, kas ir ļoti vajadzīgi cietā seguma trasē.

    Sestdienas kvalifikācijas braucienā Karro pierādīja to, ka ir atguvis ātrumu un pārliecību par saviem spēkiem. Kvalifikācijas braucienu Matīss sāka kā desmitais. Pēc pirmā apļa viņš vienu pozīciju bija zaudējis, taču vēl pēc viena apļa viņš bija jau septītajā pozīcijā. Šo vietu viņš spēja nosargāt līdz pat brauciena beigām. Šis rezultāts bija ļoti augsts.

    Naktī uz svētdienu virs Udevallas savilkās mākoņi un kārtīgi nolija lietus, tas mitējās īsi pirms MX2 klases starta. Pirmā brauciena startu Matīss uztvēra ļoti labi un pirmo apli viņš uzsāka kā desmitais pēc kārtas. Vēlāk Matīsu gan apdzina vairāki sportisti, bet tas notika tikai tāpēc, ka Matīsa Suzuki sākās problēmas ar elektrību, līdz aptuveni brauciena vidū tas apstājās vispār. Tas nozīmēja to, ka pirmajā braucienā netika nopelnīti punkti. Jāpiebilst, ka ar tādu pašu problēmu divus apļus pirms beigām, cīnoties par pirmo vietu, izstājās arī vācu „brīnumbērns” Ken Roczen.

    Matīsa komentārs par otro braucienu:
    „Starta momentu uztvēru samērā labi, bet tomēr mans Suzuki nav tik spēcīgs kā rūpnīcu komandu čaļiem un pirmajā līkumā man mazliet „pievēra durvis”. Braucienu sāku kā piecpadsmitais. Ātrums un pašsajūta bija ļoti laba, lai gan pirmos divus apļus kaut kā nevarēju atrast labu ritmu, bet pēc tam jau bija OK. Trase bija dubļaina, pa sausu segumu šeit es noteikti varētu uzrādīt labāku sniegumu, bet apstākļi visiem bija vienādi. Apdzīšanu veikt bija praktiski neiespējami, jo visi brauca pa vienu špūri. Jutu, ka ir jāmēģina kaut ko darīt lietas labā, jo ātrums man bija labs. Apmēram brauciena vidū man izdevās apdzīt angli Mel Pocok. Tālāk priekšā bija Cristophe Charlier, viņu man sanāca apdzīt tikai ar zināmām viltībām un veiklību. Mēs visi, sākot no septītās vietas līdz aptuveni trīspadsmitajai vietai, braucām vienā rindiņā un tas nozīmēja tikai vienu „Ja neapdzīsi tu , apdzīs tevi.” Man priekšā bija Lupino un KTM rūpnīcas braucējs Shaun Simpson. Lupino es apdzinu samērā viegli, atlika Simpsons. Viņš brauca ļoti labi – labi sedzās, vēlu bremzēja. Bet tomēr es jutu, ka varu viņu apdzīt. Vienā no līkumiem es mēģināju pēc iespējas vēlāk bremzēt un apdzinu angli, līdz ar to finišēju desmitais. Žēl, ka pirmajā braucienā man bija nulle punktu. Bet man noteikti ir atgūta iekšēja pārliecība par saviem spēkiem un ātrumu. Paldies visiem kas par mani fanoja.„

    Šajā nedēļas nogalē Matīss piedalīsies Anglijas, Redbull Pro nationals, kārtējā posmā, tad sekos īsa atpūta. Un tad jau atkal sāksies īsts „motomaratons” vairāku mēnešu garumā, sacensības būs katru nedēļas nogali, līdz pat Oktobra sākumam.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties