Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


M. Karro „Šīs sacīkstes bija raibas kā dzeņa vēders ..... !”

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Juris Sirmais,
    20-08-2010

    Laikam dzīvē nemēdz būt tā, ka konkrētajā mirklī notiek tikai un vienīgi labās lietas. Pagājušajā nedēļas nogalē Anglijā, Farleigh Castle jaunizveidotajā trasē notika Anglijas motokrosa sestais posms. Šajā posmā piedalījās arī latviešu motokrosa „spīdeklis” Matīss Karro. Šīs sacīkstes bija raibas, kā „dzeņa vēders”, labās lietas mijās ar sliktajām, pozitīvais ar negatīvo, prieks ar vilšanos, bet laikam jau tas viss ir neatņemama motokrosa sastāvdaļa.

    Farleigh Castle moto trase ir no jauna izveidota ar cietu segumu, tas nozīmēja to, ka visiem sportistiem šeit bija visnotaļ vienādi nosacījumi. Neviens pa šo trasi iepriekš nebija braucis un trenējies. Vienīgais trūkums šai trasei bija tas, ka tā bija diezgan neinteresanta, jo tā vien liekas, ka tās veidotājiem pietrūcis laiks, lai paspētu uzšķūrēt tramplīnus, to vietā bija tikai dažas „metošas čupiņas”.

    Kvalifikācijā Matīss uzrādīja, piekto ātrāko apļa laiku, no otrās vietas atpaliekot par nepilnu pussekundi. SUPERPOLE kvalifikācijā Matīsam ceturtais laiks, tātad braucienos ceturtā starta vieta.

    Matīsa komentārs par braucieniem:
    „Šodien man bija ļoti laba pašsajūta un jutu, ka varu uzraut ļoti labu rezultātu. Trases segums bija samērā ciets, bet pati trase ļoti neinteresanta. Mocis gāja labi, vajadzēja tikai „gāzēt”. Pirmajā braucienā starts padevās ļoti labi, izrāvos kā trešais jau pašā brauciena sākumā. Pēdējā aplī jutu, ka varu apdzīt priekšā braucošo angli Elliot Banks-Browne. Vienā no atpakaļ ejošiem līkumiem mēģināju viņu apdzīt pa līkuma ārpusi, bet viņš nezinu kāpēc mani taranēja un es biju gar zemi. Labi, ka ļoti ātri sanāca piecelties un finišēt, kā piektajam. Finišā angļu sportists vēl mēģināja kaut ko man pārmest, bet es ātri vien viņam izteicu pāris piezīmes par gadījušos situāciju un viņš palika mierīgs.

    Otrajam braucienam bija divi starti, jo pēc pirmā pār trasi sagāzās reklāmas un brauciens bija jāatceļ. Otrajā reizē es ieķēros starta barjerā un no starta aizbraucu kā pēdējais. Un visiem kreņķiem pa virsu vēl, man drīz vien nojuka mocis. Brauciens beidzās ar nulle punktiem! Trešajā braucienā starta momentu es uzķēru ļoti labi, bet vēlme izrauties jau no paša sākuma, bija lielāka kā meistarība un, slēdzot trešajā ātrumā mans mocis mazliet par daudz saslējās uz pakaļējā rata un bija mazliet jāatlaiž gāze, bet līdz ar to mani „nospieda” pārējie sportisti. Pirmo apli es beidzu kā vienpadsmitais. Es burtiski lidoju pa trasi, ātrums bija ļoti labs. Mirklī, kad jau tuvojos trešajai un ceturtajai vietai, man mocim sāka kaut kādi dūmi parādīties. No mehāniķu boksiem saņēmu norādījumus, par to lai es samazinu ātrumu un tieku vismaz līdz finišam. Tā arī darīju, bet dēļ tā es paliku tikai sestais. Trešajā braucienā man bija otrais ātrākais apļa laiks un visas iespējas iekļūt TOP 3, bet .................. . Jāmēģina nākamreiz.

    Jaunnedēļ mēs diemžēl nepiedalāmies pasaules čempionāta Brazīlijas posmā, jo šī posma izmaksas ir pārāk augstas. Līdz ar to manas izredzes iekļūt TOP 15 mazliet samazinās, bet gan jau Holandes un Itālijas posmos es mēģināšu sapelnīt vienu krietnu punktu lērumu! „

    Ar cieņu:
    Juris Sirmais
    100#SIMC


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties