Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


M. Karro „Mans SUZUKI joprojām niķojas..... !”

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Juris Sirmais,
    04-09-2010

    Diemžēl tā nu sanāk, ja Tevi sāk vajāt kaut kādas likstas, tad tās nemēdz atkāpties tik ātri, kā mēs katrs to varētu vēlēties. Šo pašu sakāmo noteikti var attiecināt uz latviešu motosportistu Matīsu Karro, kuram joprojām tehnikas ķibeles liedz uzrādīt atzīstamu sniegumu trasē. Par laimi vai nelaimi, šīs ķibeles vairāk notiek Anglijas čempionāta ietvaros nevis pasaules čempionāta sacīkšu ietvaros.

    Pagājušajā svētdienā Anglijā, Silverstone circuit trasē risinājās Anglijas motokrosa čempionāta pirmspēdējais, septītais posms. Šajā trasē Matīss jau bija braucis iepriekš un pēc jautājuma, lai Matīss komentē, kā viņam šī trase patīk, viņš kā vienmēr lakoniski atbildēja: „Normāli.... !” Pāris dienas pirms sacensībām virs Silverstonas savilkās biezi lietus mākoņi un pamatīgi lija divas dienas. Šo lietavu dēļ organizatori nespēja laicīgi sakopt trasi un visi pasākumi sākās ar divu stundu novēlošanos. Kā jau parasti dubļainās trasēs, arī šajā trasē bija praktiski tikai viena braucama špūre. Līdz ar to par radošiem apdzīšanas manevriem bija jāaizmirst.
    Kvalifikācijā Matīss uzrādīja sesto ātrāko apļa laiku. Tad sekoja SUPERPOLE kvalifikācija. Šajā kvalifikācijā Matīsam astotais apļa laiks un līdz ar to astotā starta pozīcija.

    Pirmais brauciens:
    Starta momentu Matīss uztvēra vidēji un pirmajā līkumā viņš iebrauca kā divpadsmitais. Bija jāsāk pakaļdzīšanās, un jau otrajā aplī Matīss bija devītais un turpināja braukt uzņemtajā tempā. Mirklī, kad Matīss bija pienācis klāt piektajā un sestajā vietā esošajiem sportistiem, diemžēl dzeltenais Suzuki motocikls apstājās. Tam bija radusies elektriska kļūme.

    Sagadījās tā, ka vairs nebija ar ko braukt, jo abi motocikli bija nobeigti, arī treniņu motocikls jau bija „izbeidzies” treniņos. Labi, ka komandas biedrs varēja „aizlienēt” savu treniņu motociklu.

    Otrais brauciens:
    Līdz ar visām motociklu maiņām, Matīss knapi paspēja uz pirms starta zonu. Diemžēl iepazīšanās aplis līdz ar to izpalika, bija jāstartē tāpat. Starta momentu Matīss uztvēra ļoti labi, bet diemžēl treniņu motociklam nav tik liela jauda kā „kaujas rumakam” un dēļ tā Matīss sāka braucienu kā septītais. Ātri vien tika noķerti priekšā braucošie sportisti un jau otrajā aplī Matīss bija piektajā pozīcijā. Likās, ka viss ir kārtībā, bet... te nu bija – motociklam vienkārši pazuda sajūgs. Šīs ķibeles dēļ Matīss zaudēja pāris pozīcijas un finišēja kā septītais.

    Matīsa komentārs par trešo braucienu:
    „Startu galīgi nesanāca uztvert un braucienu sāku tikai kā piecpadsmitais. Protams, bija jābrauc ar cieši sakostiem zobiem, jo apdzīt šādā trasē ir ļoti grūti. Vienu pēc otra man sanāca pāris sportistus apdzīt. Finišēju kā devītais, jo beidzās braucienam atvēlētais laiks. Pats esmu apmierināts ar savu ātrumu trasē, bet diemžēl kaut kā ir sanācis tā, ka ļoti bieži motocikls nobirst.

    Pirmdien es startēšu vienās trenniņ sacensībās tepat Anglijā. Šajās sacīkstēs piedalīsies arī blakusvāģu motocikli. Cik es zinu, mans fiziskās sagatavotības treneris Kaspars Stupelis arī startēs šajās sacīkstēs. Esmu priecīgs, ka satikšu kādu pazīstamu latvieti, vēl jo vairāk – Kasparu. Varēsim apspriest aci pret aci manu fizisko kondīciju. Jau pirmdienas naktī brauksim uz Beļģiju, lai pa nedēļu aizvadītu pāris treniņus smilšainās trasēs. Jo jau nedēļas nogalē, Holandē, Lierop trasē, notiks pirmspēdējais Pasaules čempionāta posms.

    Paldies maniem atbalstītājiem un faniem par atbalstu. Turiet īkšķus!”


    Ar cieņu:
    Juris Sirmais
    100#SIMC


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties