Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Karro Francijā spēcīgā konkurencē izcīna trešo vietu

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses sekretārs,
    22-02-2011

    Vakar Francijā, Valences trasē, norisinājās treniņsacensības, kurās piedalījās ļoti daudz spēcīgu MXI un MX2 klases sportistu. Šo braucēju vidū bija arī Latvijas labākais motokrosa braucējs Matīss Karro, kurš kopvērtējumā MX2 klasē izcīnīja augsto trešo vietu.

    Vispirms sestdien norisinājās brīve treniņi, kuros Karro MX2 klasē uzrādīja septīto ātrāko rezultātu. Svētdien norisinājās kvalifikācijas braucieni, kuros Karro palika piektajā vietā. Nedaudz vēlāk sekoja divi braucieni, kā arī superfināls. Beigās Matīsam trešā vieta MX2 klasē, kas ir teicams sasniegums pirms jaunās sezonas sākuma.

    ''Šī bija tipiska franču trase – kalnaina un ātra, kurā līdz šim vēl nebiju braucis,'' pēc aizvadītajām sacīkstēm saka Karro. ''Jāsaka, ka šī trase nebija manā gaumē. Lai vai kā, bet sestdienas treniņos gāja ļoti labi. Laiks bija labs un sauss, taču naktī uz svētdienu visu nakti lija spēcīgs lietus, tāpēc no rīta trase bija slapja un dubļaina. Taču, neskatoties uz to, arī kvalifikācijā man gāja labi. Pirmajā braucienā man nepadevās starts, jo trasē bija vieni dubļi. Pēc tam, kad nokrita starta barjera, sāku braukt atstiepienā, lai pēc iespējas vairāk noslogoto aizmugurējo ratu, taču uzdevu par daudz gāzi un man izdevās moci paraut ratā. Šī iemesla dēļ biju spiests nedaudz atlaist gāzi, jo izrādās, ka zem dubļiem apakšā bija saķere, kaut arī man likās, ka tās nebūs. Brauciena laikā jutos ļoti labi, tāpēc beigās no 13. vietas aizcīnījos līdz piektajai.''

    ''Pirms otrā starta pārdomāju pirmā brauciena kļūdas, tāpēc arī otrajā braucienā izdevās labāks starts. No starta aizbraucu kā septītais. Cīnījos ar vienu sportistu par sesto pozīciju, taču tad pieļāvu nelielu kļūdu un nokritu. Pa to laiku mani apsteidza četri sportisti, tāpēc nācās viņus ķert rokās, ko arī veiksmīgi izdarīju. Apdzinu viņus, taču līdz piektajai vietai mani tobrīd šķīra desmit sekundes. Atlikušajos četros apļos gandrīz noķēru sev priekšā braucošo, taču, lai apdzītu viņu, man pietrūka laika, lai arī spēks un ātrums bija,'' turpina Matīss.

    ''Trešais brauciens bija superfināls, kurā startēja 15 MX1 un 15 MX2 klases labākie braucēji. Arī šoreiz izdevās labs starts, kā rezultātā no pirmajiem astoņiem braucējiem biju otrais labākais braucot ar mazo moci. Tā mēs tur viens otru apdzinām, līdz beigās finišēju piektajā vietā, lai arī, ja pašās beigās nepieļautu kļūdiņu, iespējams, varētu pakāpties uz ceturto pozīciju. Līdz ar to kopā MX2 klasē ierindojos augstajā trešajā vietā. Jāsaka, ka ar aizvadītajām sacīkstēm esmu ļoti apmierināts, jo daudzi rūpnīcu komandu braucēji palika aiz manis, par ko esmu īpaši priecīgs. Šajās sacīkstēs braucu ar 250 cc Honda motociklu, kurš gāja labi un bija konkurētspējīgs ar pārējiem. Uz katru braucienu gāju ar domu, ka tik ātrāk atkal varēšu pabraukt ar šo motociklu. Šobrīd viss ir tik labi, ka beidzot varu izbaudīt braukšanu. Pagājušajā gadā visu laiku uz startu gāju ar domu, ka atkal būs jācīnās ar tehniku,'' savu prieku neslēpj Karro.

    ''Protams, ka daudzi grib zināt, kā man veicas ar jaunā līguma parakstīšanu. Varu pateikt godīgi, ka pie tā tiek strādāts ļoti nopietni, taču šobrīd vēl nav salikti visi punkti uz i. Līdz ko tas tiks izdarīts, tā par to noteikti ziņošu. Šobrīd noteikti zinu to, ka nākamajā nedēļā atkal braukšu vienās sacensībās, kuras arī notiks Francijā. Ceru, ka līdz šīm sacensībām varēšu jums pavēstīt kādus jaunumus,'' tā Karro.

    Paldies visiem, kas atbalstīja un turēja īkšķus par mani!


    Informāciju sagatavoja:
    Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses sekretārs


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties