Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Vai redzēsim Kasparu Stupeli „Battery Superkauss”?

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (4)
  • Drukāt
  • Superkauss,
    04-03-2011

    Viens no visu laiku izcilākajiem blakusvāģa kantētājiem Kaspars Stupelis šobrīd strādā ar Latvijas motokrosa jauno maiņu, taču arī nav izslēdzis iespēju atgriezties un startēt augstākajā līmenī. Attiecībā par šo sezonu vēl ir vairāki neskaidri jautājumi, taču, kamēr paša starti ir uz jautājuma zīmes, laiks tiek izmantots lietderīgi gan paša treniņu procesā, gan arī strādājot ar jauniešiem, bet par visu nedaudz plašāk izvaicājām pašu Kasparu.

    Vairākus gadus startēji pašā augstākajā līmenī blakusvāģu klasē un divreiz esi sasniedzis augstākās virsotnes pasaulē. Pēc pagājušās sezonas Tavi un Māra Rupeika ceļi šķīrās – vai tas nozīmē, ka šajā sezonā mēs Tevi neredzēsim startējam pasaules čempionātā blakusvāģu klasē?

    Jā, esmu GP nostartējis 10 gadus un šajā laikā divas reizes ir izdevies izcīnīt pasaules čempiona titulu, divas sudraba medaļas un vienu reizi esmu kāpis uz trešā goda pjedestāla pakāpiena. Esmu startējis kopā ar abiem ātrākajiem pasaules blakusvāģu braucējiem un arī Māri uzskatu par ļoti labu braucēju. Ar Māri nešķīrāmies pēc sezonas, bet gan janvāra beigās, kad jau biju uzsācis sagatavošanos jaunajai sezonai pēc traumas. Pagaidām nav plāns būt GP blakusvāģos uz starta, bet, kas zin ...

    Kas bija galvenie iemesli, kāpēc jūs neturpinājāt sadarbību arī šajā gadā?

    Kā galvenais iemesls jau laikam jāmin ir nauda, jo situācija ar atbalstītājiem neizvērtās kā cerēts. Nav tā, ka mēģināju izveidot lielākas prasības kā pagājušajā sezona, bet apzinos, kas ir vajadzīgs, lai sagatavotos līmenī, kādā visi pieraduši mani redzēt un nav man vairs 18 gadi...

    Vai ir plāni atgriezties pasaules čempionāta apritē – varbūt kopā ar kādu citas valsts ekipāžu?

    Šobrīd tāds reāls plāns nav, bet kas zin, jo "nē" es nekādā gadījuma neesmu pateicis. Ja vajadzēs kādu aizstāt un piedāvājums būs interesants, tad izvērtēšu un, iespējams, piekritīšu.

    Zinām, ka katru ziemu cītīgi strādā ar Latvijas jauniešiem un palīdzi viņiem darbā pie fiziskās sagatavotības pilnveidošanas – vai tas nozīmē, ka savu nākotni saisti ar aktīvu trenera darbību, līdz ar to saviem profesionālajiem startiem augstākajā līmenī zināmā mērā esi licis punktu?

    Kā jau teicu, pie malas neko neesmu metis. Joprojām ļoti smagi trenējos katru dienu. Piedalos distanču slēpošanas sacensībās, kas, ticiet man, nav viegli. Šobrīd man ir sava sportistu grupiņa ar kuriem strādāju un mēģinu mūsu motokrosistus uztaisīt par sportistiem. Par nākotni man tā gribētos domāt, bet viss atkarīgs no tā, vai redzēšu izaugsmes iespējas un jutīšos noderīgs.

    Tu ne tikai esi lielisks kantētājs blakusvāģī, bet arī visai straujš uz solo motocikla. Ir dzirdēts, ka iespējams Tevi redzēsim startējam Latvijas ātrākajās motokrosa sacensībās „Battery Superkauss”!? Cik tas ir reāli, ka redzēsim Tevi starp Baltijas ātrākajiem solo motokrosa meistariem pie starta barjeras?

    Ir tāda lieta, ka man ļoti tuvu sirdij ir solo motokross un izmantoju katru iespēju braukt un startēt, bet apzinos arī, cik daudz stundas ir jānobrauc, lai veiksmīgi startētu sacensībās. Starp Baltijas labākajiem mani noteikti neredzēsiet, jo tādam līmenim neesmu ne tuvu, bet laiks rādīs, kā viss iegrozīsies…

    Autors:
    Superkauss

    www.superkauss.lv
    www.twitter.com/superksuss
    http://www.facebook.com/SupercupLV


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties