Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Pārmaiņas „Battery Superkauss” Pro klasēs

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Biedrība „Superkauss”,
    11-03-2011

    Reģistrācija „Battery Superkauss” sacensībām noris pilnā sparā, tāpēc nolēmām ieskatīties, kādas ir lielākās pārmaiņas komandu pieteikumos salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kas saistītas ar mūsu pašu ātrākajiem Pro klašu sportistiem. Kā zināms, tad „lauvas tiesu” no komandu rezultāta „Battery Superkauss” seriālā veido tieši Pro klašu sportisti.

    Apskatot jau pirmos reģistrācijas datus, varam redzēt, ka komandas menedžeri ziemas periodā ir strādājušas ļoti cītīgi un sarūpējuši pirmos pārsteigumus. Jau informējām par Imantas Tamuliunas (Kvadri Pro) „saimnieku” maiņu, taču rokādes ir notikušas arī starp vietējiem Liepājas klubiem. Jaunais un talantīgais Kvadri Pro klases sportists Kārlis Meldrājs šosezon pārstāvēs citu Liepājas komandu, un šajā sezonā „Battery Superkauss” sacensībās viņš startēs no „Tolmets Racing Team” komandas.

    Runājot par MX Pro klasi - divi MX Pro klases piloti ir apvienojušies zem vienas komandas, piesaistot spēcīgu ģenerālsponsoru - kompāniju „Moduls Rīga”. Dāvis Ivanovs un Gundars Gaušis šajā sezonā startēs jaunizveidotajā „MX Moduls” komandā. Ja izdosies piesaistīt vēl kādus spēcīgus Pro klases sportistus, tad šī komanda būtu pieskaitāma pie reāliem favorītiem cīņā par TOP 5 vietām „Battery Superkauss” komandu cīņās.

    Ja „Battery Superkauss” sezona iesāktos jau rīt, tad nomināli visspēcīgākais un vislabāk sabalansētākais sastāvs ir „Motosports – Elkšņi Racing Team” komandai. Bez pagājušā gada čempiona Kvadri Pro klasē Imantas Tamuliunas komandas pieteikumā ir atrodami arī brāļi Justi, visa Kirilko dinastija, kā arī komandas vadītājs Fīlips Kempelis motokrosam sportista statusā nebūt nav teicis ardievas un ir gatavs parādīties trasē „Battery Superkauss” sacensībās. Taču šeit ir vērts piebilsts un atgādināt pagājušā gada pieredzi, proti, ne vienmēr nomināli spēcīgais sportistu sastāvs, kurš redzams uz papīra, nodrošina uzvaru arī komandu cīņās par uzvaru kopvērtējumā.

    Zināma intriga šobrīd vēl ir saistīta ar to, kādā komandā mēs redzēsim Dāvi Līvu. Sacensībām sportists ir reģistrēts, bet komanda gan vēl nav norādīta, līdz ar to arī šis jautājums ir atklāts. Kuras komandas krāsas pārstāvēs astoņkārtējais Latvijas čempions, jo, kā zināms, Dāvis visu starpsezonu ļoti cītīgi gatavojas un strādā pie fiziskās sagatavotības pilnveidošanas, līdz ar to ir pamats domāt, ka šo sportistu redzēsim trasē ļoti konkurētspējīgu – vienīgi jautājums – kuras komandas formas tērpā!?

    Runājot par komandām - vēl viens pieminēšanas vērts fakts, ir, ka Andris Štendenbergs – pagājušā gada MX 13+ klases uzvarētājs, kurš pārstāvēja „Motodroms Motocross Team”, starpsezonā ir mainījis komandas krāsas un 2011.gadā startēs „MX Ādaži” sastāvā un nu jau spēcīgajā MX Pro klasē. Kas vēl interesanti, tad Andra pagājušā gada komandas biedrs, MX Pro klases sportists Ģirts Dombrovskis ir atgriezies savā ilggadējā klubā „Saldus motoklubs” un 2011.gadā startēs no šīs komandas. Līdz ar to aktualitāti iegūst jautājums par „Motodroms Motocross Team” komandu un tās sastāvu 2011.gadā, tieši tāpat kā par „Moto-x Kandava” startiem šajā seriālā un ar kādu sastāvu!? Jau minējām, ka Dāvis Ivanovs ir pārcēlies uz „MX Moduls” komandu, kurš pagājušajā sezonā pārstāvēja Kandavā bāzēto komandu, kā arī par aktīvo motokrosa gaitu beigšanu jau iepriekš ir ziņojis Mārtiņš Aleksandrovičs, līdz ar to varam tikai gaidīt, kāds būs risinājums šo komandu turpmākā attīstībā!?

    Atklāts paliek arī jautājums par tādiem sportistiem kā pagājušā gada MX Pro klases piektās vietas ieguvēju Kasparu Krauli, ātro vidzemnieku Miku Pētersonu, kurš visu starpsezonu gatavojās Kaspara Stupeļa vadībā un janvārī aizvadījis treniņnometni Spānijā un martā kopā ar „Latvijas Motokrosa Akadēmijas” galveno treneri Vitāliju Bobkovu plāno doties uz treniņnometni Itālijā. Vēl savu piekrišanu kādai no komandām startiem „Battery Superkauss” nav devis pagājušā gada Lietuvas absolūtais čempions visās klasēs, kurās startēja - siguldietis Jānis Kārkliņš, kurš jau kopš pagājušās vasaras mērķtiecīgi strādā Arņa Kalniņa vadībā „Adrenalin.lv Motoskolas” ietvaros. Protams, ir arī vēl citi neatbildētie jautājumi, kas attiecas uz MX Pro klasi, bet par visiem šiem un vēl citiem neatbildētajiem jautājumiem - citā reizē.

    Kā jau ierasts, tādi sportisti kā Lauris Freibergs, Niks Afelbaums, Toms Macuks, Mikus Neško palikuši uzticīgi saviem iepriekšējiem klubiem. Vienīgi Laura un Nika klubam šogad būs nedaudz savādāki nosaukumi, „Pure Chocolate FFF” un „MX Sumata – Vilders Team.”

    Mikus Neško: „Pēc ilgām pārdomām nolēmu palikt „Saldus motoklubā”, jo spēju panākt vienošanos par finansiālajiem noteikumiem, kā arī jau iepriekšējās sezonās varēju pārliecināties, ka kluba vadība cenšas cik vien spēj atbalstīt mani, lai es sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus. Esmu pārliecināts, ka sadarbībā ar šo klubu man izdosies sasniegt un īstenot savus šīs sezonas mērķus.”

    Līdz sezonas sākumam vēl atlicis pietiekami laika, tāpēc varam būt pilnīgi pārliecināti, ka pārsteigumi no komandām vēl būs, un patiesos spēka samērus mēs redzēsim „Battery Superkauss” izcīņas pirmajā posmā 8.maijā Kandavā.


    Autors:
    Superkauss

    www.superkauss.lv
    www.twitter.com/superksuss
    http://www.facebook.com/SupercupLV


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties