Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Motokrosa sezonas atklāšana Zelta Zirgā un Latvijā

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (1)
  • Drukāt
  • Baltijas Kausa Fonds,
    04-04-2011

    10. aprīlī ar Starptautisko sacensību seriāla motokrosā „Baltijas jūras Izaicinājuma Kauss” Latvijas posmu motocentrā „Zelta Zirgs” Ķegumā tiks atklāta 2011. gada motokrosa sezona Latvijā.

    Baltijas jūras Izaicinājuma Kauss (BIK) ir starpvalstu sacensību projekts, kas iesākts 2006. gadā, sadarbojoties Igaunijas, Somijas un Latvijas Motosporta federācijām. 2007. , 2008., 2009. un 2010. gadā uzvarētāji tika noskaidroti 2 posmu izcīņā (pa vienam posmam Latvijā Ķegumā, un Igaunijā Vīlandē).

    Ar 2011. gadu BIK sacensību seriāla ģeogrāfija paplašinās, jo klāt pienācis posms Lietuvā. Tādejādi šogad BIK tiek izcīnīts 3 posmu kopvērtējumā šados datumos:
    1. posms Lietuvā (Utena) 02. aprīlī,
    2. posma Latvijā (Ķegumā) 10. aprīlī,
    3. posms Igaunijā (Vīlandē) 16. aprīlī.


    Īss BIK Latvijas posma apraksts

    Sacensības ir īpašas no vairākiem aspektiem:

    Ķegumā ir gaidāms ļoti liels dalībnieku skaits, pārstāvot Krieviju, Somiju un Baltijas valstis. Daudzi sportisti tiek gaidīti tieši no Somijas. To nosaka tas, ka, pavasaris Somijā iestājas vēlāk, un daudzi šīs valsts sportisti Baltijas jūras Izaicinājuma Kausā redz iespēju ātrākai motokrosa sezonas iesākšanai. Tā, piemēram, 2010. gadā BIK Latvijas posmā startēja vairāk kā 40 somu sportisti. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, ir pamats sagaidīt, ka Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa sacensībās 10. aprīlī Ķegumā startēs ~ 200 dalībnieki;

    Ļoti intriģējošs ir arī sacensību formāts. Ja 65 cc klasē braucieni notiks pēc akadēmiskā formāta (t.i., treniņš / kvalifikācija un 2 finālbraucieni), tad 85 cc, MX2 un MX OPEN klasēs parasto 2 finālbraucienu vietā notiks 3 finālbraucieni, taču ar dažādiem garumiem (t.i., 1. finālbrauciens – 20 min. + 2 apļi garumā, bet 2. un 3. finālbrauciens tikai 8 min. + 1 aplis garumā). Šāds sacensību Nolikums gala rezultātus padara neprognozējamākus un interesantākus skatītājiem. Respektīvi, īsākā distancē, atzītiem līderiem kļūdoties, paliek maz laika kļūdu labošanai;

    Papildus intrigu sacensībām piešķir arī tas, ka paralēli individuālajam vērtējumam, kurā piedalās visi sacensību dalībnieki, vienlaicīgi notiek arī valstu vērtējums starp Somijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas Motosporta federāciju komandām.

    Sacensību Latvijas posma dienas kārtība ir šāda:
    no 07.00 reģistrācija,
    no 08.30 treniņi un kvalifikācija,
    no 12.00 finālbraucieni.

    Ieejas biļešu cenas – demokrātiskas:
    bērniem līdz 7 g.v un Latvijas invalīdiem,. bez maksas
    bērniem līdz 12 g.v. un Latvijas pensionāriem Ls 3,- / Eur 5,-
    pārējiem Ls 5,- / Eur 8,-
    auto stāvlaukums pie trases Ls 2,- / Eur 3,-


    Uz tikšanos motocentrā „Zelta Zirgs” Ķegumā 10. aprīlī, kur sezonas atklāšanas motokrosā Latvijā varēsim baudīt dinamisku un saistošu bezkompromisu cīņu trasē Starptautiskā motokrosā.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties