Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Latvieši gatavi cīņai Ķegumā!

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Artis Grinbergs,
    06-04-2011

    Šīs nedēļas nogalē, 10.aprīlī motocentrā „Zelta Zirgs” norisināsies „Baltijas jūras Izaicinājuma Kauss” pirmais posms, kurā plāno piedalīties augsta līmeņa sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un Baltkrievijas. Gaidāma arī Zviedrijas sportistu ierašanās.

    Sacensības norisināsies 65cc, 85cc, MX2 un MX OPEN klasē, un katrā no tām ir gaidāmas interesantas cīņas. Paredzams, ka Latvijas sportisti būs vieni no galvenajiem pretendentiem cīņās par uzvarām.

    Runājot par 65cc klasi, Ķegumā plāno ierasties pagājušā gada spēcīgākais Baltijas sportists Jan Jakobson no Igaunijas, bet 85 ccm3 klasē – Dmitrijs Urickis no Krievijas un Matias Murto no Somijas. Savukārt MX2 klasē sacensībām ir pieteicies pagājušā gada sīvākais Kārļa Sabuļa konkurents no Somijas WalteriKoskinen.

    Freibergs pārliecināts par sevi sprinta distancē

    Latvijas sportisti šobrīd atrodas„ieskriešanās” stadijā, ņemot vērā, ka šīs būs sezonas pirmās nopietnās starptautiskās sacensības, taču viennozīmīgi varam būt droši, ka mūsu šī brīža neapstrīdamais līderis MX1 klasē Lauris Freibergs būs gatavs cīņai ar Baltijas un Somijas ātrākajiem vīriem. To, cik Lauris ir gatavs šīs nedēļas sacensībām, viņš pierādīja pagājušās nedēļas nogalē, piedaloties „Kurzemes Katls” sacensībās Liepājā, Laumas smilšainajā trasē un uzrādot stabilu sniegumu, aiz sevis atstājot tādus vīrus kā Juss Laansoo no Igaunijas un arī pagājušā gada Latvijas čempionu MX1 klasē Niku Apfelbaumu.

    Izjautājot Lauri Freibergu par sacensību formātu un gatavību startam Ķegumā, sportists ar neviltotu sajūsmu pauž pārliecību, ka ir gatavs šīm sacensībām: „Sprints man personīgi pēdējā laikā liekas interesantāks, jo cīņa starp sportistiem ir aizraujošāka, un tur tiek parādītas visas maksimālās spējas, kam īsti esi gatavs. Tāpēc ar prieku piedalīšos arī „Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa” sacensību Ķeguma posmā, jo trase tur vienmēr ir interesanta. Centīšos arī šajās sacensībās uzrādīt labus rezultātus un pacīnīties par godalgotām vietām.”

    Arī pārējie Latvijas sportisti kā Dāvis Ivanovs un Toms Macuks būs vieni no galvenajiem pretendentiem uz MX OPEN klases titulu, jo ir nesen atgriezušies no treniņnometnēm Itālijā, kur noteikti ir kārtīgi pastrādāts, lai jau no paša sezonas sākuma uzrādītu augstvērtīgus rezultātus. „Ceru, ka svētdien 10.aprīlī „Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa” sacensībās varēšu piedalīties jau ar savu jauno KTM 350 motociklu MX Open klasē, bet, ja tas nebūs gatavs, tad startēšu MX2 klasē. Jebkurā gadījumā noteikti cīnīšos par uzvaru,” pārliecināts par savu sniegumu ir Dāvis Ivanovs.

    Izaicinājumi latviešiem MX2 klasē

    MX2 klasē mūsu vadošo sportistu pulkā redzēsim tādus sportistus kā Kārli Sabuli, Vairi Aļeksejevu, kuriem noteikti nāksies sīvi cīnīties ar igauņu un somu „armiju”, kura ļoti kuplā skaitā pieteikusi savus sportistus. Piemēram, tikai no Somijas vien dalībai MX2 klasē ir pieteikušies 34 (!) sportisti.

    Jonass pārliecināts par uzvaru

    Interesanti būs vērot mūsu jauno talantu, 14 gadīgo Paulu Jonasu, kurš startēs 85cc klasē. Pauls aizvadītajā svētdienā Liepājā notiekošajās sacensībās „Kurzemes Katls” uzrādīja neticamu sniegumu – ar 125cc motociklu, atsevišķos iebraucienos izgriežot „pogas” tādiem pieredzējušiem vīriem kā Dāvim Ivanovam, Nikam Apfelbaumam, kā arī igauņu sportistiem. Pēc sacensībām Paula Jonasa komentārs bija sekojošs: „Pateicoties cītīgam starpsezonas treniņu procesam un labi sagatavotam jaunajam KTM motociklam, jūtos ļoti labi. Esmu apmierināts ar parādīto sniegumu, un ceru, ka arī sezonas turpinājumā spēšu parādīt tikpat labus rezultātus. „Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa” sacensībās startēšu 85cc klasē, jo šīs sacensības man būs ļoti laba iespēja sagatavoties gaidāmajām sacensībām ADAC čempionātā tieši šajā klasē. Svētdien man mērķis, protams, ir par katru cenu uzvarēt, jo ir ļoti patīkami parādīt labu sniegumu savu skatītāju un atbalstītāju priekšā.”

    Tieši tāpat kā MX Open, MX2 un 85cc klasē, arī 65cc klasē mēs redzēsim nopietnas cīņas par šo sacensību trofeju kopvērtējumā. Kā jau tika minēts, dalību sacensībām ir pieteicis pagājušās sezonas viens no Baltijas līderiem šajā klasē Jan Jakobson, kuru noteikti trasē vēlēsies apsteigt mūsu jaunās paaudzes ātrākie sportisti kā Rainers Žuks un Dmitrijs Goršanovs, kā arī Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Somijas plašais „desants”.

    Aizvadītās nedēļas nogales motokrosa sacensībās „Kurzemes Katls” mūsu sportisti parādīja, ka ir gatavi gaidāmajām cīņām „Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa” sacensībām. Ikviens skatītājs, kurš svētdien 10.aprīlī apmeklēs motocentru „Zelta Zirgs”, paliks apmierināts ar mūsu sportistu parādīto sniegumu un sportistu sagatavotības līmeni. Mūsu sportistiem ir ļoti nepieciešams jūsu atbalsts, jo viņi kā nekad iepriekš ir sagatavojušies, lai šajās sacensībās dominētu visās klasēs, kā arī izlašu kopvērtējumā izcīnītu pirmo vietu. Starptautiskais motokrosa karuselis uzņem savus apgriezienus, un visi ir laipni aicināti apmeklēt šīs sezonas atklāšanas sacensības „Baltijas jūras Izaicinājuma Kauss”. Tiekamies Ķegumā 10.aprīlī. Finālbraucieni sākot no plkst. 12.00.

    Vairāk informācijas par gaidāmajām sacensībām www.bkf.lv un www.msport.ee


    Autors:
    Artis Grinbergs


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties