Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Honda turpina izstrādāt drošības spilvenus

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Motografs.lv,
    12-04-2011

    Pirms pāris nedēļām Motogrāfs rakstīja, ka Honda turpina papildināt pasaulē vienīgā ar drošības spilvenu nopērkamā motocikla – Gold Wing – drošības arsenālu, tam konstruējot sēdekli ar drošības jostu, aiz pilota muguras izsprāgstošu drošības spilvenu, turklāt avārijas brīdī sēdekli paredzēts atgrūst ar visu braucēju.

    Tomēr, izrādās, Honda strādā pie risinājuma arī parastākiem, izplatītākiem motocikliem. Arī šajā gadījumā runa ir par drošības spilvenu, taču tas ir uzstādīts tālāk – instrumentu paneļa rajonā, lai netraumētu pilotu, kurš var būt noliecies virs bākas.

    Lielākajai daļai ielas motociklu ir augstāks smaguma centrs nekā zemajam Gold Wing, tālab šis jaunais spilvens veidots citādi – tas ir augstāks un citu formu, lai efektīvāk pasargātu braucēju galvu, kā arī pasargātu no došanās “brīvajā lidojumā”.

    Interesanti, ka inženieru iecerētais risinājums būs efektīvs ne tikai precīzi perpendikulāras sadursmes gadījumā. Ja motocikls šķērslī iebrauks nelielā leņķi, gaisa spilvena palaišanas mehānisms spēs aprēķināt trieciena vektoru un maisu vienalga izšaut nelaimīgā motociklista priekšā.

    Jāatgādina, ka Gold Wing ar gaisa spilvenu tirdzniecībā ir pieejams jau piecus gadus, sistēmas izstrāde esot prasījusi trīs desmitgades. Tas ļauj domāt, ka jaunā parauga spilvenu parādīšanās ir tiki dažu gadu jautājums.








    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties