Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Kriss Pfeifers un BMW F 800 R aizdedz Indiju

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Oficiālais BMW Motorrad pārstāvis Latvijā- SIA „BM Auto”,
    14-04-2011

    Kriss Pfeifers atkal Indijā! Pagājušajā gadā izbaudījis šīs pārsteidzošās zemes brīnumus, uzstājoties ar motoakrobātikas šoviem vairāk nekā 35 000 fanu piecās pilsētās, viņš bija gatavs jauniem iespaidiem un piedzīvojumiem.

    Pērn Kriss piedzīvoja fantastisku uzņemšanu visur, kur vien ieradās. “Tu izkrauj savu motociklu, un cilvēki kļūst vienkārši traki. Man vajadzēja apsardzi tikai tāpēc, lai pamestu dažas no šīm vietām,” smaidot skaidro pasaulē labākais mototriku meistars. Tieši tāpēc – milzīgās uzmanības dēļ – tika pieņemts lēmums 2011. gadā turneju Red Bull Chris Pfeiffer Tour padarīt vēl iespaidīgāku, īstenojot ambiciozu plānu 15 dienās viesoties teju neaptveramās valsts 10 pilsētās.



    Indiešiem ārkārtīgi patīk sports, un visa nācija burtiski ar aizrautu elpu sekoja Pasaules kausa izcīņai kriketā, kas šoreiz norisinājās ne tikai Indijā, bet arī kaimiņos Bangladešā un Šrilankā un ilga sešas nedēļas. Kad Indija iekļuva finālā, kur pārspēja Šrilanku, visai valstij bija iemesls grandiozām svinībām.



    Motocikliem Indijā tiek izrādīta līdzīga uzmanība. Burtiski miljoniem rūcošo divriteņu pārpludina ielas, pildot gan privātā transporta, gan taksometru pienākumus. Nereti ar tiem pārvietojas visa ģimene. Valdot šādai gaisotnei, nav brīnums, ka Indijas motociklisti Krisa uzstāšanos uzņēma ar milzu entuziasmu, un, kad sociālajos tīklos parādījās ziņa par meistara atgriešanos, katrā uzstāšanās vietā pulcējās milzīgi fanu pūļi.



    “Publikas atsaucība bija vienkārši satriecoša – emocijas plūda pāri malām, viņi mani uzņēma kā rokzvaigzni,” savās izjūtās pēc uzstāšanās dalās Kriss. “Vienudien pēc uzstāšanās mūsu BMW auto visu ceļu līdz pašiem viesnīcas vārtiem sekoja vairāk nekā 100 motociklu.”

    Turnejas gaitā Kriss un viņa speciāli modificētais BMW F 800 R uzstājās Kalkātā (agrāk Kalkuta), Džaipūrā, Deli, Kandigarā, Kojamputurā, Ahmadabadā, Pūnā, Mumbajā, Kočinā un Bengalorā. Līdztekus oficiālajiem šoviem Kriss un viņa komanda sarīkoja dažas spontānas miniizrādes pilsētu ielās.

    Uzturoties Indijā, Kriss sastapa slavenos Dhakis bundziniekus Kalkātā, izbaudīja Bolivudas superzvaigznes Saifa Ali Hana (Saif Ali Khan) viesmīlību viņa Pataudi pilī, rādīja paraugdemonstrējumus Malavijas Nacionālajā tehnoloģiju institūtā (Malaviya NIT), izklaidējās, vadot rikšu pa Džaipūras ielām, un izbaudīja braucienu pa Deli pasažiera lomā, pie stūres sēžot Indijas motokrosa čempionam Maninderam Singam Prinsam (Maninder Singh Prince).

    “Vislabāk, šķiet, man patika Džaipūra,” teic Pfeifers. “Tās ielās bija redzami pērtiķi un pat ziloņi. Džaipūra atrodas tuksnesī. Tā ir klusa, skaista kalnu ieskauta vieta. Kopumā valsts atstāj neizdzēšamu iespaidu. Nabagie un bagātie dzīvo līdzās, taču vardarbības vai noziedzības iezīmju ir ļoti maz. Tas ir pozitīvi. Taču ir šokējoši redzēt tik daudz cilvēku dzīvojam ārkārtīgi trūcīgi. Viņi mēģina nopelnīt vismaz ēdienam un ūdenim. Lai vai kā, katram – pat tiem, kuri nevar atļauties kurpes, – ir mobilais telefons.”

    “Turnejas laikā – marta beigās – risinājās kriketa pusfināls, kurā sastapās Indija un Pakistāna. Ielas, tirgi, veikali bija kā izslaucīti, jo visi vēroja sacensības. Pēc tam, kad Indija uzvarēja, es dzirdēju, kā vismaz stundu sprāga petardes. Svinībās piedalījās neaptverami daudz cilvēku. Bet, protams, Pasaules kausa izcīņas augstākais punkts tika sasniegts 2. aprīlī, kad Indija pārspēja Šrilanku. Es jutos patiesi laimīgs, ka varēju būt klāt šajā nozīmīgajā notikumā. Starp citu, dienu vēlāk Mumbajā man bija jāpiedalās paātrinājuma sacīkstēs ar BMW S 1000 RR pret kādu ļoti bagātu indieti, kurš līdz pat pēdējam brīdim nevarēja izlemt, vai braukt ar Bugatti, Ferrari vai Lamborghini.”

    Lai noskatītos fragmentus no Red Bull Chris Pfeiffer Street Tour turnejas Indijā, spiediet šeit: http://www.redbull.in/cs/Satellite/en_IN/Red-Bull-Home-en_IN/HolyShit/011242877412074

    Informāciju sagatavoja:
    Oficiālais BMW Motorrad pārstāvis Latvijā
    SIA „BM Auto”
    Dārzciema ielā 64a, Rīga
    Tālr: 67828600
    E-pasts: office@bmauto.lv
    www.bmw-motorrad.lv


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties