Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Gatavs Husqvarna 900 cm3 motors

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (4)
  • Drukāt
  • Motografs.lv,
    25-05-2011

    BMW Motorrad paspārnē strādājošais ražotājs izplatījis pirmo oficiālo informāciju par nākotnes ielas modeļiem domāto 900 cm3 motoru.

    Apstiprinājies iepriekš izskanējušais minējums, ka agregāts tapis, par pamatu ņemot BMW F 800 GS divcilindru rindas dzinēju un to piemērojot Husqvarna vajadzībām. Tehnisku detaļu ziņā itālieši ir ļoti skopi, vien atklājot, ka motora tilpums ir palielināts līdz 900 cm3 un ka pārstrādātas dažādas motora daļas. Gatava esot arī izplūdes un gaisa padeves sistēma.



    Modifikāciju rezultātā motoram izdevies piešķirt parocīgu raksturu ar vienmērīgu, lineāru darbību pie maziem apgriezieniem un labu jaudas atdevi pie lieliem. Tas, kā apgalvo Husqvarna, no vienas puses, atvieglos dzīvi mazāk pieredzējušiem braucējiem un, no otras, iepriecinās prasmīgus pilotus. Ņemot vērā, ka BMW motors attīsta 85 ZS, no Husqvarna varētu sagaidīt ap 100 ZS maksimālo jaudu.



    Motora izstrādē aktīvi iesaistījušās abas puses, apvienojot know–how, turklāt ar eksperta padomu klāt bijuši pat daži bijušie F1 inženieri. Husqvarna arī neslēpj, ka sadarbība ar BMW sniedzas pāri motora projekta ietvariem un ciešā kooperācijā norisinās visa motocikla izstrāde. Jācer, tas nozīmē daudz vairāk nekā kādas aktuālās šasijas piemērošanu.



    Daži avoti ziņo, ka jauno motoru ražotājs varētu izmantot veseliem pieciem modeļiem, no kuriem vienu vai varbūt pat vairākus ieraudzīsim jau šā gada novembrī – Milānas izstādē. Izsklausās daudzsološi!


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties