Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Latvijas čempionāts motokrosā šajās brīvdienās Ķegumā

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • LaMSF, Motokrosa komisija, Iveta Kaminska,
    27-05-2011

    Sestdien 28. maijā un svētdien 29. maijā Ķegumā, Zelta Zirgs moto trasē norisināsies Latvijas Čempionāta motokrosā trešais posms.

    Pēc diviem posmiem intriga par līdera vietu izvērtusies ātrākajā solo motociklu MX1 un Kvadri Open klasēs. Interesanta situācija izveidojusies MX1 klasē, kurā šobrīd līderos izvirzījies lietuviešu sportists Vytautas Bučas, par vienu punktu apsteidzot Tomu Macuku (abi RODEO kuba sportisti), kaut gan pirmo posmu uzvarēja Niks Apfelbaums (Auto-moto SK Sumata) un otro posmu Augusts Justs (Motosports RT).

    Arī Kvadri Open klasē katrā braucienā norit ļoti spraiga cīņa, sevišķi intriģējoša, ka tā ir starp diviem viena kluba RODEO braucējiem Kārli Meldrāju un Edgaru Meņģeli. Līderis šobrīd ir Kārlis, apsteidzot Edgaru par 6 punktiem. Nedrīkst aizmirst arī par Mikus Neško (Saldus Motoklubs), kurš noteikti negrasās padoties un pie pirmās izdevības var izmantot konkurentu kļūdas. Neško visos braucienos uzrādījis stabilu rezultātu un finišējis kā trešais.

    Sestdien cīņas norisināsies starp 12 klasēm. Uz starta stāsies MX85, MX85b, MX65, Kvadri 100, Kvadri 200, MX50, Kvadri 50, Iesācēji, Kvadri Iesācēji, Kvadri Hobij, Hobij 14+ un Hobij 30+.

    Uzvaras visos braucienos un maksimālo punktu skaitu 100 pēc diviem posmiem guvis tikai Kv200 braucējs Kaspar Halba. Vislielāko atrāvienu no konkurentiem, par 37 punktiem, panācis Kv Iesācēji braucējs Armands Kārklelis (92). Arī Deniss Zvorigins (MX85B, 85) divu posmu summā savu tuvāko sekotāju Dāvi Kurmi apsteidz ar ievērojamu punktu skaitu - 22, bet visapdraudētākā līdera pozīcija ir Martinam Varmalim (MX50, 92), kurš no Allar Pent spējis atrauties tikai par 2 punktiem. Drošs līdera pozīcijā nevar justies arī Rainers Žuks (MX65, 92), kurš no četriem braucieniem divas reizes ir mācējis uzvarēt un pa vienai reizei finišējis kā otrais un trešais, tomēr savam sekotājam Dmitrijam Goršanovam, Rainers ir priekšā tikai par 6 punktiem.

    Ar trīs uzvarām četros braucienos līderos izvirzījušies arī Valērijs Kuzmins (Kv Hobij, 93) un Kristaps Kalējs (Iesācēji, 95), kuri konkurentus attiecīgi apsteidz par 9 un 8 punktiem.

    Interesanti, ka Kv50 braucējs Markuss Auniņš (88) līdera pozīcijā atrodas bez nevienas uzvaras un otrajā vietā atrodošos Undīni Ulmani šobrīd uzvar par 12 punktiem.
    Pārējās klasēs pēc pirmajiem diviem posmiem līderos izvirzījušies: Tomass Šileika (MX85, 88 punkti), Emīls Sigājevs (Kv100, 94), Jānis Igaunis (H14, 90) un Osvaldas Zalepugas (H30, 86).

    Svētdien Zelta Zirgs moto trasē uz starta stāsies MX2, MX2-2T, MX1, MX1-2T, Kvadri Open, Kvadri Veterāni, Seniori, Veterāni, Dāmas, Mini MX, b/v, b/v veterāni.
    Arī starp šīm klasēm pēc diviem posmiem jau ir izteikti līderi, kur trīs klasēs visus braucienus uzvarējuši Pauls Jonass (MX2-2T, K.Serģa motoklubs, 100 punkti), Andris Štendenbergs (MX1-2T, CAMK Latgale, 100) un ekipāža Arnolds Sīlis/ Gints Sīlis (b/v, K.Serģa motoklubs, 100).
    Samērā droši līdera pozīcijā šobrīd atrodas b/v Veterāni ekipāža A Vāpa/ A.Mačs (K. Serģa motoklubs, 94) par 32 punktiem apsteidzot sekotājus igauņus S.Ivanov/ A.Jalas. Te gan jāmin, ka vieni no sīvākajiem konkurentiem A.Lamp/ S.Lamp, kuri uzvarēja abus braucienus otrajā posmā Apē, nepiedalījās pirmajās sacensībās.

    Pa vienai uzvarai abos posmos izcīnījuši un līderos izvirzījušies lietuvietis Saulius Stankus (Seniori, Motosports RT, 91), igaunis Claus Oliver Pajuri (Mini MX, Bucci Moto, 85) un Ivars Blazēvičs (Veterāni, GAUJAS KAUSS MX Team, 87). Jāpiemin, ka pagājušā gada visu posmu un braucienu uzvarētājs Veterānu klasē Atis Alžāns, cīņā ir iesaistījies tikai no pirmā posma otrā brauciena un izcīnījis trīs uzvaras, kas viņu šobrīd ierindo tikai trešajā vietā. No Blazēviča viņu šķir 12 punkti, bet no otrā pozīcijā esošā Viļņa Jenča (Motosports RT) 7 punkti. Sīvas cīņas solās būt arī Senioru klasē, jo diezin vai lietuvietim Stankus padoties grasās Jānis Mironovs, kurš čempionātā dalību uzsācis tikai no otrā posma, izcīnot braucienos trešo un otro vietu, kā arī pagājušā gada čempions Arvis Sanders (RODEO, 65), kurš šobrīd kopvērtējumā atrodas trešajā vietā aiz Jurija Kovgera (Dako Ziemeļvidzeme, 76).

    Šogad beidzot trasē redzamas arī četras sportistes Dāmu klasē, kur galvenā cīņa ir starp līderi Samantu Jostu (MK Ape, 97) un Ingu Pīlādzi (Pīlādzis TSK, 91).
    Interesanti, ka MX2-4T klasē pēc otrā posma par līderi kļuvis Andis Valts (Motosports RT, 76), pirmajā posmā izcīnot bronzu, bet otrajā posmā finišējot kā ceturtais. Šajā klasē cīņa solās būt spraiga visa čempionāta garumā. Otrajā vietā kopvērtējumā šobrīd atrodas Vairis Aleksējevs (Dako Ziemeļvidzeme, 71).

    Jaunizveidotās Kvadri Veterāni klases priekšgalā atrodas Arnis Rūdolfs (CAMK Latgale, 94), kuram seko Jānis Kirilko (Motosports RT, 82) un Arturs Skuja (72).
    Komandu cīņā pēc diviem posmiem līdera pozīciju noturējusi pagājušā gada uzvarētāja Ventspils MK „Rodeo” ar 1738 punktiem, otrajā vietā Motosports Racing Team (1674), kura ar uzvaru otrajā posmā apsteigusi trešajā vietā esošo CAMK Latgale (1535).

    Latvijas bērnu-jauniešu komandu čempionāts motokrosā – 2011 šobrīd rezultātu tabulas augšgalā abu posmu uzvarētāja Motosports Racing Team (1099 punkti), otrie - Suzuki Latvija (945), trešie - CAMK Latgale (849).
    Treniņbraucienos sportisti dosies jau no plkst. 8:30, bet finālbraucieni abas dienas sāksies no plkst. 12:00.
    LČ motokrosā trešā posma organizatori: LaMSF, Baltijas Kausa Fonds

    Tiekamies 28. un 29. maijā Ķegumā, Zelta Zirgs moto trasē!

    LaMSF, Motokrosa komisija
    Iveta Kaminska
    26427833


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties