Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 1 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


11.06 – Nacionālā amatieru čempionāta motošosejā III posma apskats

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (5)
  • Drukāt
  • Durka Racing- Viktorija,
    14-06-2011

    Vienā no karstākajām nedēļas dienām – sestdienā, 11. jūnijā, Biķernieku sporta kompleksā norisinājās amatieru sacensību motošosejā III posms. Šoreiz sacensības noritēja pilnā sastāvā – skatītāji varēja vērot gan “mazo brāļu” Pocketbike braucienus, arī divas Skūteru („Stock” un „Racing”), Supermoto (“Durka” un “Open”) klases, un, protams, šosejas motociklus – Tautas un Meistaru klases. Kā jau katrā “Durka Racing” organizētajā pasākumā, arī šoreiz sportisti pārsteidza ar dažādiem manevriem, sacensību garu un izturību +29 grādu svelmē. Jāpiemin, ka NAČ sacensības kļūst populārākas arī starptautiskā līmenī. III posmā piedalījās entuziasti gan no Lietuvas, Igaunijas, gan Krievijas – un, jāatzīst, kaimiņu sportisti parādīja pat ļoti labus rezultātus atsevišķās klasēs.

    Rīts sākās ar barucamrīku tehnisko apskati, treniņiem un kvalifikāciju visu klašu dalībniekiem. Nekas vēl neliecināja, ka dienas otrajā pusē sāksies pamatīgs pērkona negaiss. Pirmās asās izjūtas sagādāja pocketbike sportisti. Cīņa par pirmo un otro vietu izvērtās spraiga un nervus kutinoša, duelī ar Edgaru Šuteli (# 11) uzvara tika Edvardam Bebrim (#18), trešajā vietā finišēja pieredzējušais braucējs Kaspars Svīkulis (#69). Otrajā braucienā tehnika sportistu pievīla, un kopvērtējumā pirmo reizi uz pjedestāla „mazo brāļu” klasē kāpa arī Trīne Vikmane (#8).

    Skūteru „Stock” pirmajā braucienā meistarību parādīja kaimiņzemes sportists Linas Petrauskas (#1111) no Lietuvas, eleganti apdzenot mūsu pašu entuziastus, un kopvērtējumā ierindojoties 1. vietā . „Racing” klasē pagājušā gada Pocketbike braucējs Kārlis Vikmanis (#77) šogad nomainījis braucamo uz lielāku, demonstrēja lielisku ātrumu – un kopvērtējumā tika 1. vietā. Otro un Trešo vietu sadalīja Dmitrijs Zonovs (#51) un Eduards Sproģis (#3).

    Pēc Skūteru divām klasēm trasē devās Supermoto sportisti. Arī šogad nepārspēti palika divi igauņi – Andre Kill (#96) un Taavi Nassar (#156). Dramatiskā cīņā abi sportisti ievērojami attālinājās no pārējiem. Atliek vien pabrīnīties par abu sportistu ātrumu, sagatavotību, un profesionālo sniegumu trasē! Jāpiemin, ka šoreiz sacensības Supermoto klasei noritēja tikai uz asfalta seguma, tādēļ, iespējams, trasē bija mazāk braucēju kā ierasts.

    Tautas klasē starts tika dots 20 braucējiem, tajā skaitā 4 dāmām. Trase karstās saules ietekmē bija pamatīgi uzsilusi, un dalībnieku griezto sliku riepām bija perfekta saķere ar asfaltu pat bez riepu sildītājiem. 12 apļu konfigurācijā lielisku sniegumu parādīja Ligita Plotiņa (#28) un Jānis Krūziņš (#909). Tiesa, spējā pēkona negaisa dēļ, otrais brauciens Tautas klasei beidzās krietni vien ātrāk – nobraucot vien 6 apļus.

    Meistaru klasē pirmajā braucienā cīņā par pirmo trijnieku iesaistījās Uldis Eglītis (#41), Gatis Caune (#112) un Māris Dankerts (#22), Ainaram Štrobergam (#65) šoreiz kritiens un sabeigtās moto-tehnikas dēļ beigušās sacensības jau pēc kvalifikācijas brauciena. Asas izjūtas skatītājiem sagādāja Zigmunds Pakalnieks (#37), gandrīz pusi no taisnes nobraucot uz aizmugurējā rata, taču iztiekot bez kritiena. Otrais brauciens Meistaru klasei pēc nupat piedzīvotā negaisa, sākās jau ar lietus riepām. Sacensību pēdējā braucienā visu laiku līderis Uldis Eglītis (#41) kļūdījās un finišēja tikai 4 pozīcijā, toties par pirmajām divām vietām konkurence bija neizsakāmi sīva. Gatis Eglītis (#46) burtiski mina uz papēžiem Gatim Caunem (#112), neskatoties uz iepriekšējā braucienā piedzīvoto kritienu un lauztajām ribām (!). Tuvu, tomēr, finišā pirmā vieta tika Gatim Caunem (#112).

    Sacensību noslēgumā tika izspēlētas arī skatītāju balvas, un, protams – apbalvoti labākie sportisti. Mierinājuma balva no atbalstītāja Seesampolise.lv šoreiz tika 4. vietas ieguvējam Normundam Freimanim (#13) no Supermoto “Open” klases.

    “Durka Racing” saka paldies saviem atbalstītājiem: Stuntfighters, Seesam Latvia, KN filtri, DDC, Motocity.lv, PMP, RedBull, MotoAplis, MotoLama, Arča Moto, Motodroms, Motopower.lv, MotoLietas, , HCT Automotive, Coffe&Food, Motors, 1.Motoskola, Sennheiser, Valinta, FlaktWoods, WILO, Masterprint, Honda, Motul, Radio101, Draugiem.lv.

    Tiekamies jau nākamajās sacensībās 31. jūnijā, “Swedbank” kartodromā, Kandavā!


    Biedrības „Durka Racing” pārstāve
    Viktorija


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties