Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Ariel būvēs arī motociklus

  • Raksta opcijas
  • Pievienot komentāru
  • Drukāt
  • Motografs.lv,
    02-08-2011

    Angļu kompānija Ariel, kas pazīstama ar ekstravagantajiem sporta auto Atom, ir nolēmusi paplašināt darbību un 2012. gadā klajā laist divus motociklu modeļus. Ariel šefs, Saimons Saunderss (Simon Saunders), kurš pats esot kaislīgs motociklu fans, sola, ka moči varēs lepoties ar nopietnu jaudu, ar tiem būšot prieks braukt un to izgatavošanas metode nodrošināšot ekskluzivitāti. Nu, kā gan citādi?

    Saundersa plāns paredz gadā izgatavot 200 motociklu, un modeļu gala cena varētu būt ap 20 000 mārciņu. Modeļus apgādās ar Honda motoru, tiesa, no kura modeļa tas tiks aizgūts, kompānija pagaidām neatklāj.

    Jāatgādina, ka Saundersa kompānijas auto – Atom – debitēja 2000. gadā un kopš tā laika ir piedzīvojis trīs paaudzes. Atom 3 ir apgādāts ar Honda 2 litru atmosfērisko motoru, kas attīsta 245 ZS, un ir pazīstams no tādiem modeļiem kā S2000 un Type–R. Atom konstrukcijas interesantākā daļa ir tā nesošais rāmis, kas automobili nevis balsta, bet aptver. Virsbūves un jumta Atom nav. Līdz 100 km/h Atom 3 ieskrienas 3,2 sekundēs, tā svars ir ap 600 kg, bet cena – 38 000 eiro jeb 30 400 latu (bez PVN).

    Atom slavenākā versija droši vien ir Atom V8 ar 3 litru V8 motoru (500 ZS), kas ieņēmusi TV šova Top Gear ātrāko auto saraksta pirmo pozīciju, kā arī parādījusi, kādu iespaidu uz Džeremija Klārksona seju spēj atstāt vaļējs, ātri braucošs auto.

    Jāpiebilst, ka mūsdienu kompāniju un angļu firmu, kas 1870. gadā sāka ražot velosipēdus, vēlāk arī motociklus un auto, saista tikai nosaukums, uz kuru tiesības Saunderss nopirka pirms desmit gadiem.

    Ilustrācija: Ariel.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties