Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Jānis Rozītis – Austrumeiropas streetbike freestyle čempions

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (40)
  • Drukāt
  • Stunfighters Team Latvia,
    05-10-2011

    Oktobra pirmajā nedēļas nogalē Maskavā notika sezonas noslēdzošās sacensības streetbike freestyle – Austrumeiropas čempionāts, kurā piedalījās arī Stuntfighters komandas vadošais braucējs Jānis Rozītis. Latvijas labākais braucējs nelika vilties saviem atbalstītājiem un kļuva par Austrumeiropas čempionu, aiz sevis atstājot pārējos 20 braucējus no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Lietuvas.

    Dodoties uz sacensībām, komandai raksturīgais optimisms bija apsīcis – šī sezona vairāk pagājusi cīnoties ar traumām, slīpējot sapratni ar jaunajiem motocikliem un risinot finansiālus jautājumus. Maskava sagaidīja ar lietainu laiku, kas nav motobraucēju sabiedrotais, un tikai pieciem grādiem virs nulles. Turklāt sacensības notika šaurā kartinga trasē, kas nebija īsti piemērota Rozīša arsenālam ar trikiem lielā ātrumā.

    Kā jau ierasts, sacensības notika divās kārtās. Ierastie obligātie triki kvalifikācijā, kur braucējiem jāveic lēnbraukšana uz motocikla aizmugurējā riteņa un burnout ap diviem konusiem pa astotnieka figūru, spolējot aizmugurējam ritenim. Trešais standarta elements - pēc iespējas garāks stopijs (bremzēšana ar paceltu aizmugurējo riteni) dēļ nepiemērotajiem laika apstākļiem tika aizstāts ar rotēšanu ap savu asi, braucot uz motocikla aizmugurējā riteņa, kas gan nav Rozīša iecienītākā disciplīna. Pēc kvalifikācijas Jānis Rozītis ierindojās ceturtajā vietā, kas nodrošināja iekļūšanu finālā ar desmit labākajiem braucējiem.



    Fināls Jānim izdevās nevainojums. Trase bija nožuvusi, bija iespējams parādīt visus programmas trikus, atgūt kvalifikācijā zaudētās pozīcijas un izcīnīt pirmo vietu. „Uzvara sacensībās ir vislabākās zāles pret sezonas laikā gūtajiem vairākiem savainojumiem un neveiksmēm” pēc uzvaras paziņoja Rozītis.


    Stunfighters Team Latvia
    2011. gada 3. oktobris.
    Vairāk informācijai – komandas menedžeris Mārtiņš Arents, +371 29 217 161


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties