Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


KTM 690 SMC–R: spēcīgākais ielas supermoto padarīts vēl jaudīgāks

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (10)
  • Drukāt
  • Motografs.lv,
    28-11-2011

    SMC beidzot tiek pie Duke R motora un vēl vairākiem uzlabojumiem. Lai arī tie, kas startē supermoto sacensībās, KTM 690 SMC, iespējams, neuzlūko īpaši nopietni, starp ielas modeļiem austriešu motocikls kopš 2008. gada bezierunu kārtībā ieņēma jaudīgākā aparāta godu. 2012. gadā šis stāvoklis tiks nostiprināts, jo pie pircējiem dosies versija SMC–R, aizstājot līdzšinējo SMC.

    Lielākā un svarīgākā pārmaiņa ir jauns motors, kas pārņemts no 2011. gada KTM 690 Duke R. Atšķirībā no iepriekšējo gadu modeļu standartversijām, šī dzinēja darba tilpums tiešām ir 690 cm3, kas panākts, no 80 līdz 84,5 mm pagarinot virzuļa gājienu. Papildus tam kompresijas pakāpe ir pacelta līdz 12,5 pret 11,8 iepriekš. Rezultātā motors attīsta 66 ZS (+3) un 68 Nm (+4). Tāpat kā iepriekš, tas ir apgādāts ar slīdes sajūgu (slipper clutch).



    Atšķirībā no jaunā Duke 690 SMC–R dzinējam ir tikai viena aizdedzes svece, tomēr arī šis agregāts ir ieguvis labāku eļļošanas sistēmu – eļļas maiņu intervāls ir iespaidīgi 10 000 km, un, kā apgalvo KTM, SMC–R patērēs vēl mazāk degvielas. Lai motociklu varētu pieskaņotu dažādiem braukšanas apstākļiem vai stiliem, pilota rīcībā būs trīs motora vadības režīmi.



    Cita sfēra, kur notikušas vērā ņemamas pārmaiņas, ir motocikla piekare. SMC–R būtiski izmainīti regulējami, turklāt samazināti piekares gājieni – 250/250 pret 275/265 mm iepriekš. Šīm izmaiņām vajadzētu uzlabot ne tikai gaitas īpašības, bet arī vadāmību. Bremžu sistēma ir atstāta bez pārveidojumiem.



    Kas vēl? Par spīti jaunam sauklim “nekādu tauku, tikai muskuļi” kaut kur, kaut kā svara pieaugums ir noticis – 2012. gada SMC–R bez degvielas sver 142 kg (139,5 kg iepriekš). Toties nedaudz uzlabota ir motocikla ergonomika – jaunas formas sēdeklim (25 mm augstāks) ciešamāki jāpadara garāki pārbraucieni.



    Vēl SMC–R var lepoties arī ar atsvaidzinātu dizainu – bez oranžiem riteņiem, dakšas tiltiņiem un rāmja, tas ir ieguvis jaunas formas sānu paneļus. SMC–R standarta apriepojums ir Continental SportAttack supermoto riepas, kam, pateicoties pilnveidotai disku konstrukcijai, nav nepieciešamas kameras.



    Visbeidzot par cenu. Grūti spriest, kas noticis Matighofenā, bet izskatās, ka KTM savā cenu politikā ir nolēmis ieviest šādas tādas korekcijas. Praktiski tas nozīmē, ka jaunais SMC–R nav dārgāks par 2011. gada SMC un Vācijā tas maksā 8 495 eiro. Prātīgs gājiens!



    Pie reizes jāpiemin arī 2012. gada KTM 690 Enduro R. Ja agrāk šī bija Enduro sportiskākā versija, tad, gatavojoties jaunajai sezonai, tā pakļauta kārtīgai unifikācijai. Proti, Enduro R izmanto visu to pašu tehniku, ko SMC–R, cita starpā saīsinātu piekari (275/275 uz 250/250 mm). Arī cenas ziņā Enduro no SMC–R neatsķiras.


    Tehniskie dati (ražotāja):






    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties