Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Pirmais Ziemeļeiropas Streetbike freestyle čempionāts Latvijā noslēdzies!

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (12)
  • Drukāt
  • Mārtiņš Arents, Stuntfighters team Latvia,
    24-07-2012

    21. jūlijā, spītējot vēsajam un lietainajam laikam dažāda izmēra, kalibra un jaudas motocikli devās apciemot Ventspili un tajā ik gadu notiekošo „Kurland BIKE Meet 2012” festivālu, kura ietvaros, pirmo reizi Latvijā, norisinājās Ziemeļeiropas Streetbike freestyle čempionāts - Kurland Stunt 2012.

    Sacensībās kopumā startēja 17 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Krievijas un Somijas. Šajā dienā pirmo reizi publikas priekšā izbrauca debitanti no Latvijas, 17 gadus jauni censoņi – Ritvars Bērzkalns un Raivis Ērmanis. Abi puiši ar ekstrēmo moto braukšanu nodarbojas jau 3 gadus – un ikdienas treniņi ir devuši jūtamus rezultātus. Uz sacensībām atbraukuši arī tādi pasaulē zināmi stunt-rideri kā Roman Dyrin (RU), Joona Vatanen (FIN), Arunas Gibiezha (braucējs no Lietuvas un otrās vietas ieguvējs pasaules čempionātā 2012.gadā) , kā arī īpašais viesis un sacensību tiesnesis – Sparky (GB) kurš pasākuma gaitā demonstrēja galvu reibinošus trikus ar īpašu drifta motociklu. Ekspress intervijā Sparky atzīst, ka sacensībās sapulcējusies virkne ar ļoti talantīgiem pasaules līmeņa braucējiem. Jautāts, kādām spējām cilvēkam ir jāpiemīt, lai varētu nodarboties ar šo sporta veidu, viņš atbild: „Ekstrēmā sporta pamatā ir adrenalīns, tas ir tas, kas mūs visus vieno. Šis braukšanas stils ir mūsu sirdīs – un tie, kas to dara naudas dēļ, nekad nesasniegs augstus rezultātus”.



    Kvalifikācijā augstākais punktu skaits šoreiz pasaules līmeņa braucējam – Arunas Gibieža (LT). Otrais un trešais rezultāts Jānim Rozītim un somam Juha Ruokolainen. Pēc paraugdemonstrējumiem un trases attīrīšanas darbiem, sākās čempionāta finālbraucienu sērija. Katrs no braucējiem izrādīja ne vien savas braukšanas prasmes, bet arī īpaši ekstrēmajam sporta veidam pielāgotos motociklus. Skatītāji varēja vērot gan riepu svilināšanu, gan apstāšanos uz priekšējā / aizmugurējā riteņa, turklāt, katras valsts pārstāvis izcēlās ar savu individuālu stilu. Somi trikus izpildīja asi, sagādājot baisas izjūtas ne vienam vien sacensību vērotajam, savukārt, poļu braucēji priecēja ar tehniski pareizi izpildītiem trikiem. Mūsu pašu sportisti – Lauris Klēbahs un Jānis Rozītis – demonstrēja iepriekš neredzētus triku elementus, taču abi piedzīvoja arī kritienus. Kā pēdējais trasē devās lietuvietis Arunas Gibieža – un pārsteidza ne tikai skatītājus, bet arī dalībniekus. Prātam neaptverami un pretrunā visiem fizikas likumiem izpildīti triki ir šī jaunā braucēja vizītkarte. Pēc sacensībām Arunas atzīst, ka šādu rezultātu iespējams sasniegt tikai ar smagiem ikdienas treniņiem un ir priecīgs, ka sasniedzis savu uzstādīto mērķi – uzvarēt.



    Sacensību noslēgumā publikai bija pataupīts „saldais ēdiens” – trasē devās Jānis Rozītis ar sievu Sandru Rozīti, kā arī Lauris Klēbahs ar partneri Sabīni. Tandēmā divi motocikli, divi puiši un divas dāmas skatītājiem sagādāja spilgtas emocijas – aiz nožogojuma varēja dzirdēt gan straujas ieelpas un spiedzienus, gan atvieglotas nopūtas. Pēc priekšnesuma Sandra atzīst, ka bailes braucot jau sen ir pagaisušas. Tandēma braukšanas idejas autors ir Jānis un jau drīzumā citviet pasaulē norisināsies īpašas „tandēmā braukšanas” sacensības.



    Apbalvošanas ceremonija norisinājās vakarpusē, „Kurland Bike Meet 2012” nometnē „Jūras vārti”. Trešajā vietā – somu braucējs Juha Ruokolainens, otrajā – Jānis Rozītis, bet godpilnā pirmā vieta lietuviešu sportistam Arunas Gibieža. Pavisam drīz visi dalībnieki būs satiekami Austrumeiropas čempionāta nākamajā posmā Maskavā un, iespējams, tos redzēsim ari nākamajā gadā tepat pie mums Latvijā – Ventspils pilsētā.

    Pasākuma organizatori Stuntfighters Team Latvia izsaka īpašu pateicību Ventspils pilsētas domei, SIA Ricordi , MCA un portālam Motopower.lv, kā arī visiem palīgiem, ka piedālījās šī grandiozā pasākuma rīkošanā !


    Mārtiņš Arents
    +37129217161
    Stuntfighters team Latvia

    Facebook.com/kurlandstunt








    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties