Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


N.A.Č. spraigais 4. posms Biķerniekos

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Evija Ziediņa, PMP,
    06-08-2012

    5.augustā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, norisinājās Durka Racing NAČ ceturtais posms. Uz šo posmu bija ieradušies vairāk kā 50 dalībnieki,tai skaitā arī Igaunijas pārstāvji.

    Sacensību braucienus uzsāk 50cc skūteru klase, 13 dalībnieku sastāvā. Abos braucienos, vissīvākā cīņa bija starp trīs līderiem. Braucienam ritot, notika vairākkārtēja līderu maiņa. Gala rezultātā ātrākais- Toms Dreimanis, otrā- Dmitrijs Macuks, trešā vieta- Edgars Vejkrīgers.

    Sacensību turpinājumā- krasi ātrāki, pieredzes bagātāki, 70cc sport un 70cc racing skūteru braucēji. Ātrākajiem šīs klases braucējiem bez ceļgala izlikšanas braucot līkumos labu rezultātu nesasniegt. Pirmajā braucienā varēja novērot, kā Antons Macuks pēc kritiena zaudē divas pozīcijas, tapēc pat mazākā kļūda var izšķirt visu. Pārliecinošs līderis abos 70cc racing braucienos bija Armands Leitāns, aiz sevis atstājot Eduardu Sproģi un Edgaru Viziņu. 70cc sport pirmajā vietā Lorens Milovanovs- Lācis, otrajā, Edgars Vejkrīgers, trešais Raimonds Pastars.



    Motošosejas grupā šoreiz nācās startēt ar luksoforu, nevis karogu, kā tas ierasts. Sacensību garums bija 12apļi, kur katrs ir vairāk, kā 2km. Šajā garajā distancē devās 14braucēji, no kuriem 4 bija daiļā dzimuma pārstāves, turklāt, divas no Igaunijas. Diemžēl sacensībām ritot, viena no mūsu braucējām nokrita, un brauciens šajā grupā tika pārtraukts. Pēc neilgas pauzes notika brauciena atkārtotais starts, kur dalībnieki startēja pēc iepriekš nobraukto sešu apļu ieņemtajām pozīcijām. Otrais brauciens šai grupai, par laimi, noritēja bez kritieniem, toties ar elpu aizraujošu līderu cīņu- Kaspara Svīkuļa un Raivo Johansona izpildījumā. Apli pēc apļa- plecu pie pleca, tomēr viltība un nedaudz arī bezkaunība pēdējos līkumos ņēma virsroku. Svīkulis iespieda savu sāncensi pašā līkuma malā, tādejādi spēja aiziet viņam garām. Trešajā vietā, aiz viņiem, ierindojās Ingus Stradiņš.



    Visātrākā un adrenalīna pārpilnākā bija noslēdzošā meistaru klase. Abos braucienos sīva cīņa izvērtās starp Arti Markotu un Jāni Eglīti. Lai arī otrajā sacensību braucienā Artis piekāpās Eglītim, taču kvalifikācijā iegūtais punkts, palīdzēja iegūt uzvaru. Trešajā vietā ierindojās pagājušā posma līderis Kalvis Margevičs.



    Šīs bija patīkamas sacensības, pilnas ar pārsteigumiem gan braucējiem, gan skatītājiem. Diemžēl ir arī jāpiemin, ka bija daudzi kritieni, piemēram, meistaru klasē pirmajā braucienā kritiens bija Mārim Dankertam, bet otrajā braucienā- Jānim Krūziņam, smagu kritienu pieredzēja arī Sabīne Vulfa tautas klases braucienā. Novēlam šiem braucējiem ātru atveseļošanos un atgriešanos trasē.
    Pirms apbalvošanas notika loterija skatītājiem, kur varēja laimēt vērtīgas balvas, tādēļ aicinām arī turpmāk skatītājus un atbalstītājus ierasties tikpat kuplā skaitā, kā šoreiz. Lielu paldies sakām Michelin un R1, kuri iepriecināja Tautas un Meistaru klases labākos braucējus ar savām balvām.

    Uz tikšanos nākamajā Durka Racing Dzelzs kausa izcīņā, turpat Biķernieku trasē, 25.augustā.

    Evija Ziediņa, PMP

    Fotogrāfijas: Alnis Garkājis
    www.durka.lv


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties