Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


NAČ 5. posma apskats

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (2)
  • Drukāt
  • Evija Ziediņa,
    27-08-2012

    26. augustā Sporta kompleksā 333 finišēja šī gada Durka Racing NAČ sezona. Šeit notika piektais – noslēdzošais posms. Kā jau laika ziņās solīts, trase bija sausa, un visas dienas garumā notika aizraujošas cīņas. Šoreiz uz starta līnijas kopskaitā 46 dalībnieki, viņu vidū - visu trīs Baltijas valstu pārstāvji.



    Pirmie sacensības uzsāka pieci Skūteru 50cc braucēji. Abos braucienos pārliecinošs līderis bija Dmitrijs Macuks, bet sīva cīņa notika par otro pjedestāla pakāpienu. Apbalvošanā uz tā kāpa Toms Dreimanis, aiz sevis atstājot Ingusu Maculeviču.

    Skūteru 70cc Sport klasē brauca tieši trīs braucēji, tādēļ kausi pietika visiem: pirmajā vietā Aivis Vilciņš, otrais - Edgars Vejkrīgers un trešais – Emīls Porietis.



    Cīņā par skūteru 70cc Racing klases kausiem devās septiņi braucēji. Pirmajā braucienā visiem priekšā Eduards Sproģis, savukārt otrajā braucienā viņam neveicās tik labi, un, tehnikai pieviļot, kopvērtējumā viņš atkrita uz 3. vietu. Otrajā vietā ierindojās igaunis Sander Suigussaar, bet uz augstākā pjedestāla pakāpiena kāpa nu jau vairākkārtējs līderis - daudzpusīgais Armands Leitāns.

    Pēc tam nelielai atslodzei un skatītāju izklaidei 333 trasē izbrauca smagā tehnika - čoperi. Šoreiz ar hromu dzirksteles šķilt bija atbraukuši 9 dalībnieki - tas ir gandrīz divreiz vairāk nekā Meistaru klasē.
    Lai arī šie braucamie trasē attīsta salīdzinoši mazu ātrumu, krist pamanījās trīs no viņiem. Viens aiz sevis atstāja slidenu sliedi, ko pēc tam tehniskais personāls operatīvi likvidēja, lai sacensības pilnvērtīgi turpinātos. Tomēr čoperu brauciens ar to arī bija beidzies, un rezultāti tika fiksēti tādi, kādi tie bija brauciena ceturtajā aplī, kad notika "ķēpīgais" negadījums. Līdz ar to neliels pārsteigums - pirmo vietu ieguva Gunārs Grīnbergs, aiz sevis atstājot Modri un Viesturu Frīdenbergus.



    Tautas klases līderu trijnieks bija pārliecinošs un nemainīgs abos braucienos. Pirmajā vietā - Ingus Ezernieks, viņš uzrādīja arī labāko laiku kvalifikācijā, tādēļ iegūs papildus punktu kopvērtējumā. Kā jau bija sagaidāms, cīņā par pirmo vietu kompromisu nebija. Otrās vietas ieguvējs Ingus Stradiņš līderim nedeva ne mazāko iespēju atpūsties - līkumos brīžiem viņi guldīja močus viens otram blakus. Un tomēr - līdz pjedestāla augstākajam pakāpienam Stradiņam mazliet pietrūka. Trešais – Dainis Bērziņš.



    Kad pienāca kārta Meistaru klasei, likās, ka adrenalīnu varēja sajust gaisā. Abus kopvērtējuma līderus – Kalvi Margeviču un Arti Markotu - šķīra tikai viens punkts. Šis bija "Visu vai neko" jautājums. Šajā duelī varēja būt tikai viens uzvarētājs. Jau pirmajā braucienā Kalvis pierādīja, ka spēj no trešās pozīcijas izvirzīties līdz pirmajai. Arī otrajā braucienā finiša līniju viņš šķērsoja pirmais, līdz ar to kļūstot par šī posma, un arī šīs sezonas Durka Racing Meistaru klases kopvērtējuma uzvarētāju. Posmā un arī kopvērtējumā otrais - Artis Markots, bet posmā trešais - jaunpienācējs Andris Homenko.



    Ar tieši tik interesantām sacensībām tika noslēgta šī Durka Racing sezona. Apsveicam uzvarētājus! Gan braucējus, gan skatītājus gaidīsim arī nākamgad. Turklāt - neaizmirstam aktīvi trenēties arī ziemā!

    Autors; Evija Ziediņa
    Foto; Ieva Lass


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties