Online

Pašreiz MOTOpower skatās 0 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Biedrība Durka Racing par LaMSF nepieņemamo darbību ...vēstule Nr.4

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (33)
  • Drukāt
  • Durka Racing,
    19-02-2013

    Biedrība “Durka Racing” organizē motošosejas sacensības kartinga trasēs jau 8 gadus. Sadarbībā ar L.A.M.A. jau 5 gadus rīko skijoringa sacensības visā Latvijā. Biedrība” Durka Racing“ savā darbībā ievēro motosacensību rīkošanas noteikumus, kā arī aktīvi iesaista jaunos motošosejas braucējus, no kuriem daudzi turpina savu attīstību starptautiskās sacensībās t.sk. LaMSF organizētajās. Jāpiebilst, ka biedrība “Durka Racing” darbības pastāvēšanas laikā nav saņēmusi valsts finansiālu atbalstu.

    Biedrības “Durka Racing” rīcībā ir nonācis LaMSF dokuments, kas ticis izsūtīts visām Latvijas pašvaldībām, kas, mūsuprāt, maldina Latvijas pašvaldības vadītājus un Latvijas sabiedrību kopumā, kā arī atspoguļo LaMSF darbības metodes, ko šī organizācija realizē ilgstoši un mērķtiecīgi.

    Vēlamies vērst uzmanību uz vēstulē minēto informāciju, ko uzskatām par aizvainojošu un maldinošu, lai novērstu Latvijas sabiedrības uzmanību uz LaMSF vadības neefektīvo, autoritāro un agresīvo darbību, kas šķeļ motosporta sabiedrību un neveicina motosporta attīstību.

    2013.gada 21.janvāra vēstulē, kuru izplatīja LaMSF, ir minēts, ka “Diemžēl sacensībās, kuras tikušas organizētas neievērojot LaMSF federācijas izvirzītos nosacījumus, ir konstatēts ievērojami augstāks negadījumu skaits.” Šāds apgalvojums ir klaji maldinošs, ko apliecina fakts, ka LaMSF šo argumentu nespēj apliecināt ar konkrētiem statistiskas datiem. Biedrība “Durka Racing” savas pastāvēšanas laikā bez papildus valsts un LaMSF finansiāla vai morāla atbalsta ir katru gadu paaugstinājusi braucēju drošības standartus un turpinās to darīt. LaMSF nepārdomāto rīcību varam skaidrot tikai ar nespēju sadarboties ar Latvijā esošām nevalstiskajām organizācijām un eksistēt godīgas konkurences apstākļos.

    Jāakcentē, ka biedrības “Durka Racing” un “L.A.M.A.” organizētajās skijoringa sacensībās ir ievērojami lielāks dalībnieku skaits, kā LaMSF organizētajās. Salīdzinājumam- Biedrības “Durka Racing” un “L.A.M.A.” organizētajās skijoringa sacensībās Jaunraunā 19.01.2013.bija 84 skijoringa ekipāžas un 113 solo klašu dalībnieki, savukārt LaMSF organizētajās sacensībās 9.02.2013 Zaķusalā 28 skijoringa ekipāžas un 15 solo klašu dalībnieki. Detalizēti rezultātu saraksti pieejami www.motolama.lv,www.LaMSF.lv. Salīdzinot dalībnieku skaitu sacensībās nav korekti salīdzināt negadījumu skaitu.

    Biedrība “Durka Racing“ jau ir saskārusies ar līdzīgu LaMSF darbību savas pastāvēšanas sākumos, kad LaMSF izsūtīja vēstules pašvaldību vadītājiem, lai nomelnotu un liktu šķēršļus sacensību organizēšanai. Dalībnieku lielais atbalsts biedrības “Durka Racing” organizētajām sacensībām norāda sabiedrības uzticēšanos un šādas organizācijas nepieciešamību.

    Mēs esam neapmierināti ar līdzšinējo LaMSF darbību, kas ir būtiskākais iemesls kādēļ neesam iestājušies šajā organizācijā. Uzskatām, ka LaMSF darbība lielā mērā neatbilst motosporta attīstības veicināšanas labai praksei, piemēram, tiesnešu kursu nepietiekoša pieejamība, liela biedru nauda bez labuma biedriem, trašu attīstības neveicināšana, slikta sadarbība ar citām motosporta organizācijām utt.

    Vēlamies izteikt atbalstu MCA (Latvijas Motociklistu Asociācija) 12.02.2013.masu mēdijos publiskotai atklātai vēstulei, kurā pausts sašutums par LaMSF darbību.

    Lūdzam izvērtēt LaMSF darbības efektivitāti un pārskatīt normatīvos aktus, kas sniedz LaMSF organizācijai neierobežotu varu, apspiežot motosporta attīstību.

    Biedrība “Durka Racing” ir gatava sadarboties un aicina uz diskusijas uzsākšanu Latvijas motosporta attīstībai!


    Ar cieņu,

    Biedrības Durka Racing
    valdes priekšsēdētājs
    Artis Ozols


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties