Online

Pašreiz MOTOpower skatās 1 viesi un 0 reģistrēti lietotāji.

Ienākt MOTOpower

Lietotājvārds:

Parole:

Atcerēties

Aizmirsi paroli?

Reģistrēties


Liepājā aizvadīts Ziemeļeiropas „Streetbike Freestyle” čempionāts „Kurland Stunt 2013”

  • Raksta opcijas
  • Lasīt komentārus (3)
  • Drukāt
  • Stuntfighters,
    04-09-2013

    Nedēļas nogalē Liepāja kļuva par motorsporta galvaspilsētu, pulcējot Baltijas jūras reģiona labākos autosportistus un moto kaskadierus jeb „Streetbike Freestyle” braucējus. Kamēr rallisti divu dienu garumā sacentās Kurzemes grants ātrumposmos, moto kaskadieri savu labāko sniegumu rādīja Liepājas ostas 50. piestātnē līdzās prāmju terminālim speciāli izveidotā laukumā.

    Attēlā Jānis Rozītis



    Sacensību programma sākās piektdien, kad sportistiem tika atvēlēts laiks brīvajiem treniņiem, kuru laikā bija jāpierod pie pilnīgi jauniem apstākļiem – bruģēts segums, kurš pat sausā laikā ir slidenāks par ierasto asfaltu, kā arī sacensību laukuma ceturtā mala, kur tikai dažas lentas škir sportistus no vairāk metru kritiena jūrā ar 18 metru dziļumu. Vairāki sportisti atzina, ka jūras krasts nevarēja neietekmēt viņu sniegumu un dažus no trikiem viņi apzināti izpildīja pretējā virzienā. Kopumā sacensībās piedalījās 22 sportisti no Somijas,Baltkrievijas, Polijas, Lietuvas, Igaunijas, Čehijas un Latvijas.

    Attēlā Lauris Klebahs


    Sestdienas programma noteica, ka visiem dalībniekiem jāpiedalās kvalifikācijā, kur katram tiek dotas divas minūtes savu labāko triku demonstrēšanai. Starptautiska žūrīja dalībnieku sniegumu vērtēja, piešķirot punktus par izpildīto triku sarežģītību, daudzveidību, precizitāti un braucēja atraktivitāti. Noslēdzoties kvalifikācijai, 12 labākie braucēji iekļuva finālā un par prieku lielajam skatītāju skaitam, kas, nepakļaujoties brīžiem stiprajam lietum, ar skaļām ovācijām finālā sveica abus labākos Latvijas braucējus Jāni Rozīti un Lauri Klēbahu.

    Attēlā Joona Vatanen


    Lielais laukums bija ļoti piemērots somu braucējam Joona Vatanen, kura arsenālā ir triki, kuri tiek izpildīti lielā ātrumā un viņam pirmā vieta kvalifikācijā ar 294 punktiem, otrais lietuviešu labākais braucējs Aras Gibieža ar 265 punktiem, bet trešais viesis no Baltkrievijas Ņikita Podoļskis ar 244 punktiem.

    Attēlā Nikita Podolsky


    Sākoties finālam, galvenā intriga bija starp trīs pieminētajiem sportistiem – vai vietu kārtība finālā saglabāsies tāda pati kā kvalifikācijā, bet pašmāju līdzjūtēji cerēja, ka Jānim Rozītim izdosies iejaukties cīņā par medaļām un uzlabot kvalifikācijā sasniegto ceturto vietu. Lai arī Rozītim izdevās sadeldēt punktu starpību līdz trešajam vietai, tomēr nieka 5 punkti pietrūka, lai apsteigtu bronzas medaļas ieguvēju Podoļski. Apbalvošanā, paziņojot otrās vietas ieguvēju, gavilēs uzsprāga lietuviešu komandas atbalstītāji, kas nozīmēja, ka Aras Gibieža ir spējis otro gadu pēc kārtas uzvarēt Kurland Stunt čempionātā. Finālā cetru minūša laikā viņam bija izdevies izpildīt vairāk trikus ar lielāku precizitāti kā galvenaais konkurents Joonam Vatenen, kuram šoreiz jāsamierinās ar otro vietu.

    Attēlā Piotr Pietrowsky


    Papildus sacensībās Wheelie Race, kur sportistiem, braucot uz motocikla aizmugurējā rata, jācenšas pēc iespējas ātrāk nobraukt lielāks attālums, uzvarēja Vatanens, kuram uzvarēt fināla braucienu netraucēja tā laikā nolūzusī stūre. Balvu par Sickest Trick saņēma poļu braucējs Piotr Piotrowski, kurš atzina, ka, lai arī nedaudz sāpīgi, tas bija tā vērts un triks patiešām izdevās neprātīgs. Jāatzīmē arī Laura Klēbaha labais sniegums finālā braucienā un rezultātā devītā vieta, pakāpjoties par divām vietām pēc kvalifikācijas.

    Attēlā Aras Gibieza


    Pēc sacensību intervijās sportisti apliecināja, ka šīs bija lieliskas sacensības ar ļoti lielu konkurenci, neredzētu sacensību vietu un lielisku atmosfēru, kas nenoliedzami turpinājās Liepājas ostas promenādā vakara un visas nakts garumā.

    Kopbilde


    Ziemeļeiropas „Streetbike Freestyle” čempionāta „Kurland Stunt 2013” rīkotāji vēlas pateikties saviem atbalstītājiem PATA AB, Motul, Dāvanu Serviss un Ātruma Festivāla organizatoriem, personīgi festivāla direktoram Uldim Hmieļevskim, par iespēju piedalīties šajos motorsporta svētkos.


    Tikai reģistrēti lietotāji drīkst pievienot komentārus


    Reģistrēties